Home Actualitate Ultimul pe lista, fostul premier Radu Vasile

Ultimul pe lista, fostul premier Radu Vasile

DISTRIBUIŢI

Cercetarile preliminare in dosarul -comision pentru Romtelecom- au luat sfarsit. Ieri, politistii de la Directia de Cercetari Penale l-au audiat pe Radu Vasile. Fostul premier a tinut insa ca audierea sa sa fie extrem de discreta, drept pentru care a apelat la mai multe trucuri pentru a scapa de ziaristi.

Radu Vasile a iesit de la Politie pe usa din dos

Audierea fostului premier Radu Vasile s-a bucurat de o discretie absoluta. Dupa ce a vazut ca este asteptat de zeci de ziaristi, fostul premier, care se afla intr-o limuzina Opel Vectra, a facut cale intoarsa de la sediul Directiei de Cercetari Penale si a cerut, prin telefon, permisiunea sa intre in curte cu masina. La iesire, Radu Vasile s-a dovedit si mai inventiv. Dupa ce a parasit cladirea in care a fost audiat, s-a indreptat spre masina, unde a purtat o scurta discutie cu soferul si cu bodyguard-ul, dupa care a plecat pe jos spre o alta iesire. Masina lui Radu Vasile a parasit curtea pe poarta principala, iar fostul premier a plecat din sediul DCP intr-o Dacie-papuc a Politiei.

In dosarul Romtelecom au fost audiate peste 30 de persoane

Pana acum, peste 30 de persoane au fost audiate de politisti, in cadrul cercetarilor preliminare care se desfasoara in legatura cu comisionul pentru consultanta acordat firmei Goldman-Shacs. Printre persoanele care au detinut functii de raspundere si au fost audiate se numara fostul director financiar al Romtelecom, Giorgios Iliopoulis, fostul presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Romtelecom, Vassilios Tsakoniatis, fostul ministru al comunicatiilor, Sorin Pantis, si fostii presedinti ai FPS, Radu Sarbu si Sorin Dimitriu, fostul ministru al finantelor, Decebal Traian Remes, fostul ministru al apararii, Victor Babiuc, si fostul ministru al justitiei, Valeriu Stoica.

Toti cei care au fost audiati au declarat, la unison, ca FPS nu a incalcat legea cand a platit comisionul catre Goldman-Sachs, intrucat acest lucru s-a facut in baza unei hotarari a Comitetului de Privatizare al Romtelecom, condus de fostul premier Radu Vasile.

Ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu, a declarat, in urma cu doua luni, ca, -in cel mai bun caz-, acest onorariu de succes trebuia platit de Romtelecom, si nu de FPS. In plus, Ministerul Finantelor contesta valoarea onorariului incasat de Goldman-Sachs, intrucat aceasta firma ar fi trebuit sa obtina doar 6,75 milioane de dolari, adica 1% din suma obtinuta de statul roman pentru vanzarea Romtelecom, in loc de noua milioane de dolari.

O parte dintre cei chemati la IGP ar putea fi reaudiati

Audierile in legatura cu privatizarea Romtelecom sunt incheiate, in mare parte, dar nu este exclus ca investigatorii cazului sa citeze din nou unele dintre persoanele cu care deja au discutat, pentru clarificarea unor aspecte legate de documentatia inclusa in acest dosar, au declarat, ieri, surse din Politie.

Politistii au cerut mai multe documente de la Romtelecom, Ministerul Finantelor si de la AVAB, iar in functie de continutul acestora, s-ar putea recurge la reaudieri. De asemenea, anchetatorii sustin ca, pentru a lua o decizie in acest caz, mai au nevoie de o serie de acte pe care incearca sa le obtina.

Pentru prima oara in Romania, politistii au audiat intr-un singur caz un numar atat de mare de persoane publice, printre care un fost prim-ministru, mai multi fosti ministri, precum si doi fosti presedinti ai FPS.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.