Home Actualitate Un Audi A6 sau un faras, totuna pentru Hardau

Un Audi A6 sau un faras, totuna pentru Hardau

DISTRIBUIŢI

Recunoscător partidului care l-a adus în fruntea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Mihail Hărdău a venit ieri la sediul partidului din aleea Modrogan pentru a se lăuda cu reuşitele ministerului în fruntea căruia este de mai bine de un an.

Concluzia bilanţului nu putea fi decât una pozitivă. Ministrul Mihail Hărdău nu are nimic să-şi reproşeze, ba chiar este foarte mândru de ceea ce a realizat MEdC în anul 2006.

Până şi maşina de lux pe care Ministerul Educaţiei a achiziţionat-o pentru Mihail Hărdău, este un lucru normal pentru acesta, un act ce ţine de sectorul administrativ.

Mirat şi vizibil deranjat de articolele apărute în presă pe tema maşinii cumpărate de MEdC pentru ministru, Hărdău a spus senin că achiziţionarea unei maşini sau a unui făraş este asemănătoare.

-E ca şi cum ai cumpăra un făraş sau o mătură-, a opinat Hărdău, când a venit vorba de celebrul Audi A6 pe care ministerul l-a cumpărat.

Despre modalitatea în care a fost achiziţionată maşina cu pricina, Hărdău habar nu are, el ştie că totul a fost pe mâinile unei comisii a ministerului.

Mihail Hărdău a cerut doar atât: o maşină asemănătoare cu cea a miniştrilor din cabinetul Tăriceanu. Si cum majoritatea miniştrilor au Audi A4, după cum susţine chiar ministrul Hărdău, Ministerul Educaţiei s-a gândit că şeful merită mai mult şi atunci i-au achiziţionat un Audi A6.

Deşi se lăuda cu un bilanţ extraodinar pentru învăţământul românesc, ministrul educaţiei a dat din colţ în colţ şi când a venit vorba despre microbuzele pentru şcoli. Chiar dacă este unul din proiectele cu care se mândreşte, Hărdău nu ştie nici măcar preţul unui astfel de microbuz. Si această sarcină a fost lăsată în seama unei comisii. Ministrul nu a avut curiozitatea să se uite măcar pe oferte, dar susţine că totul s-a făcut legal şi că va pune la dispoziţia presei un dosar cu explicaţiile comisiei.

Acesta nu este singurul său minus. Întrebat câte şcoli au fost modernizate în cursul anului 2006, Mihail Hărdău a spus că are la el situaţia dintr-un singur judeţ.

Ei dar ce mai contează aceste -mici detalii-, în condiţiile în care, per total, bilanţul este unul pozitiv, sistemul a fost suprafinanţat.

Iar anul acesta lucrurile vor sta şi mai bine. Vom avea parte de profesori bine instruiţi, internet în toate şcolile, mai multe laboratoare şi salarii mai mari pentru cadrele didactice.

Pentru că anul trecut a fost dedicat elevilor şi infrastructurii, -anul 2007 este orientat spre formarea şi dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, aşa încât în doi ani, toate să fie specializate-.

Nu contează faptul că în învăţământul românesc continuă să predea profesori care demult ar fi trebuit să iasă la pensie şi care se agaţă cu dinţii de scaun, promovând acelaşi stil comunist în predare. Îi vom perfecţiona, îi vom duce la cursuri, a promis ieri Hărdău. Totuşi, ministrul educaţiei spune că anul acesta se va urmări atragerea personalului tânăr în învăţământ.

Cât priveşte majorarea salariilor cadrelor didactice, ministrul a spus că a ajuns la un acord cu sindicaliştii pentru a răspunde cerinţelor guvernului. Executivul doreşte să dispară discrepanţele financiare dintre profesorii universitari şi restul personalului din învăţământ. Această problemă va fi însă rezolvată. Diferenţa de bani va fi redistribuită către cadrele cu salarii mai mici pentru a fi eliminată inechitatea făcută în 2004, când s-au dublat salariile doar pentru profesorii universitari.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.