In cursul diminetii de ieri, dupa ce a fost adus la Curtea Supreme de Justitie, unde urma sa fie judecat, detinutul Alexandru Radulescu a cerut de trei ori sa mearga la toaleta, pretextand ca ii este rau. A treia oara, el a fost insotit pana la WC-ul camerei arestului doar de un politist. Cand a iesit pe usa, detinutul i-a aruncat politistului in fata continutul unui borcan si l-a atacat cu doua cutite, ranindu-l in spate. Cea de-a doua lovitura, cu care a incercat sa-i taie beregata, a esuat. Agresorul a fost imediat imobilizat. Armele pe care le-a folosit sunt confectionate artizanal, cel mai probabil din cozi de furculita. El ar fi putut ascunde cutitele intr-un bandaj pe care il avea la o mana.
Angajatul Directiei Generale a Penitenciarelor a primit primul ajutor de la o echipa a Serviciului de Ambulanta a Municipiului Bucuresti, fiind apoi transportat la spital.
Ancheta in acest caz este efectuata de procurori din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti.
Potrivit celor care l-au audiat pana acum, Radulescu are un comportament de mitoman, tipic schizofrenic, fiind foarte interiorizat. El este un nivel ridicat de inteligenta si are discernamantul faptelor. Acesta a asasinat-o in urma cu doi ani pe studenta Elena Nedelea.
Elena Nedelea, studenta la Universitatea Spiru Haret, a fost omorata pe data de 6 octombrie 1999, tatal ei fiind cel care a reclamat la politie disparitia fetei. O parte din corpul ei, in stare avansata de putrefactie, a fost descoperita intr-un sac, trei saptamani mai tarziu, pe un santier parasit din apropierea Pietei Victoriei. Dupa alte patru zile, cealalta parte a corpului a fost gasita pe un teren de langa intreprinderea Miraj.
Asasinul studentei, Alexandru Radulescu, a fost prins pe 17 noiembrie 1999 de politistii bucuresteni, in fata carora a recunoscut ca a ucis-o pe tanara pentru ca, in timpul unei discutii, la un pahar de vin, aceasta l-a jignit spunandu-i ca este impotent. El s-a simtit lezat si a impins-o violent pe fata, care a cazut pe scari, fracturandu-si coloana vertebrala si murind. Ulterior, barbatul a sectionat cadavrul, iar partile trupului le-a bagat in saci si le-a aruncat pe doua terenuri virane din Capitala.
Paza detinutilor periculosi ar trebui sa fie facuta de catre politisti special pregatiti in acest scop, afirma presedintele Curtii Supreme de Justitie
Paza detinutilor periculosi ar trebui sa fie facuta de catre politisti special pregatiti in acest scop, a declarat, ieri, Paul Florea, presedintele Curtii Supreme de Justitie, la putin timp dupa ce Alexandru Radulescu, care fusese condamnat la inchisoare pe viata, a injunghiat un subofiter din cadrul Directiei Generale a Penitenciarelor.
-Fapte de asemenea gravitate se pot petrece oriunde, chiar si la Curtea Suprema. Agresiunea s-a intamplat pentru ca sunt persoane violente, care recurg la fapte abominabile-, a apreciat Paul Florea. Presedintele instantei supreme apreciaza ca, desi politistul nu poate fi invinuit de ceea ce s-a intamplat, este vorba si de imprudenta lui, intrucat ar fi trebuit sa-si dea seama ca detinutul are un comportament deviant. -Nu oricine poate pazi un detinut periculos. Nu este un repros, dar problema este cum si-a confectionat acel detinut obiectele pe care le avea asupra sa. Ar fi trebuit sa fi fost perchezitionat in momentul cand au ajuns la Curtea Suprema de Justite-, a spus Paul Florea.
Presedintele instantei supreme crede ca incidentul de ieri, ca si cel in care, cu cateva zile in urma, un justitiabil a aruncat o sticla cu benzina inspre completul de judecata, sunt de natura sa induca o stare de panica in randul magistratilor.