Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a demonstrat miercuri, la Antena 3, că el nu a fost un om în slujba poporului, ci a politicienilor, concluzionând că Până la urmă, SRI cerne ce are nevoie și ce vrea și mă tem că nu împotriva omului de rând sunt astea, ci tot împotriva politicienilor.
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a Codului de procedură penală. Una din modificările adoptate prevede că „înregistrările rezultate din activităţile specifice culegerii de informaţii care presupun restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi fundamentale ale omului pot fi folosite ca mijloace de probă în procesul penal dacă din cuprinsul acestora rezultă date sau informaţii privitoare la pregătirea ori săvârşirea mai multor infracţiuni şi au fost respectate prevederile legale care reglementează obţinerea acestor înregistrări”.
Astfel, vor putea fi folosite în procese penale interceptările SRI realizate în următoarele cazuri: trafic de droguri, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălarea banilor, falsificare de monede ori alte valori, falsificarea de instrumente de plată electronică, şantaj, viol, lipsire de libertate, evaziune fiscală, infracţiunilor de corupţie, împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, infracţiunilor care se săvârşesc prin sisteme informatice sau mijloace de comunicare electronică ori în cazul unor alte infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 7 ani sau mai mare.
Opinia lui Petre Lăzăroiu:
„Este neconstituțional. Se restrâng drepturi și libertăți pe perioadă nedeterminată. Curtea Constituțională a spus în mai multe decizii, vă aduc aminte că pentru una din ele fostul meu coleg (Toni Greblă, n.red.) a fost și arestat, că nu se poate sa imixtionezi și să transpui un serviciu de informații ca organ de urmările penală. Până la urmă, SRI cerne ce are nevoie și ce vrea și mă tem că nu împotriva omului de rând sunt astea, ci tot împotriva politicienilor”.
impotriva politicienilor ? auoleu !
Mananci borsh mai judecatorile sau esti prost,pentru ca securisti au voie sa asculte tot ce tine de siguranta nationala,ori coruptia la nivel politic si la nivel mare in general nu doar coruptia ci si acele furturi sau evaziuni fiscale care afecteaza economia unei tari sunt acte care duc la destabilizarea ecomonica a tari deci sunt cazuri care tin de siguranta nationala,pentru ca o tara degeaba are o armata puternica daca nu are putere economica;de exemplu Corea de Nord are o armata puernica dar asta nu inseamna ca oameni din Corea de nord au un nivel de trai mai bun decat frati lor din sud si se bucura de mai multe drepturi decat sud Coreeni.
Despre faptul ca marea coruptie dintro tara este cancerul acelei tari a spuso ultimul presedintele S.U.A.care a vizitat Romania si o spune si Uniunea Europeana non-stop decand Romania a devenit stat membru al uniuni.