O nava sub pavilion turcesc s-a scufundat, duminica dimineata, la 30 de mile (58 de kilometri) in larg de Constanta, din cauza unei sparturi in sala motoarelor. Nava Kaptan Yasar, de 1800 tdw, se indrepta spre Tulcea si transporta minereu de magneziu de la Istanbul. Cei zece membri ai echipajului navei Kaptan Yasar au fost salvati de vedeta rapida 28 a Grupului de Nave de la Politia de Frontiera Constanta. Marinarii turci, care se aflau intr-o pluta si o barca de salvare, au refuzat sa plece din zona si sa urce pe nava militara sau pe nava Lycorn, apartinand Petromar, inainte ca vaporul sa se scufunde, la ora 1.30. Ultimul care a parasit nava scufundata a fost capitanul acesteia, Yigit Iacoup.
Primul SOS a fost transmis la Port Control, Capitania Constanta, sambata, la ora 19.53. Anuntat imediat, Grupul de Nave al Politiei de Frontiera a trimis in zona, la ora 20.15, vedeta rapida 28. Adjunctul Grupului de Nave, comandor Ionel Hustea, a spus ca vedeta a ajuns la locul sinistrului la ora 22.20.
Comandantul vedetei rapide 28, lt. col. Traian Serban, a declarat ca marinarii au fost adusi in Portul Constanta duminica dimineata, la ora 6.30, si au acostat la 6.45. Cu exceptia unui marinar, care, din cauza socului, a avut tensiunea marita (21), ceilalti membri ai echipajului nu au avut probleme medicale deosebite, a declarat medicul Stelian Paris, de la Spitalul Port, sosit cu echipa in dana de acostare. Dupa intocmirea formalitatilor, echipajul a fost preluat de reprezentantul armatorului navei, pentru a fi cazat intr-un hotel din oras.
Nava Hercules, a Grupului de Interventie si Salvare Navala, se afla, la ora transmiterii acestei stiri, in locul in care s-a scufundat vaporul turcesc, pentru a inspecta zona. Capitanul Vicentiu Tonita a declarat ca zona este poluata cu petrol pe o lungime de aproximativ 1,5 mile si pe o latime de o jumatate de mila si ca pata este impinsa de vant spre largul marii.
Autoritatile portuare au anuntat Directia Apele Romane Dobrogea Litoral si Inspectoratul de Protectia Mediului, care vor monitoriza pata de petrol. Dupa primele cercetari, Directia Apele Romane a transmis ca pata de petrol se indrepta spre sud-est fara pericol de impact asupra litoralului romanesc. Capitania Zonala Constanta il va ancheta pe capitanul navei Kaptain Yasar, Yigit Iacoup, pentru a afla imprejurarile in care s-a produs naufragiul si ce cantitate de combustibil se afla in tancurile navei.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane