Deja ne-am obișnuit cu angajările pe pile, cunoștințe și relații încă din vremurile de tristă amintire iar în unele instituții, metoda încă merge ca unsă, cum ar fi, de exemplu, Apele Române. Ministrul Mediului se declara mulțumită într-o emisiune televizată că ANAR e condusă de un om „integru”, Nicolae Bărbieru, deși acesta a fost sancționat disciplinar pentru delapidarea instituției, vezi AICI. Dilema e dacă dna Palmer (foto stânga) nu pricepe sau dacă e mânjită pentru că declarația despre integritatea lui Bărbieru a fost făcută după ce eu am întrebat-o oficial prin biroul de presă dacă știa despre metehnele acestuia. Aștept cu interes răspunsul ministrului până la expirarea termenului legal. Astăzi vă prezentăm cazul Administrației Bazinale Argeș-Vedea unde se organizează concurs de promovare pe post în 28 septembrie. Astfel se promovează de pe postul de tehnician, pe postul de tehnician. Nu râdeți! Așa se inventează la Apele Române concursurile cu dedicație. Condiția de acces la concurs este să aibă un an de experiență în gospodărirea apelor. Vorbim aici de postul de tehnician la Biroul D.A.I.I la SGA Teleorman. Concursul, spun surse bine informate este dedicat dlui. Marinescu Stelian, soțul în fapt și fostul soț în drept al Dorinei Marinescu, prietena secretarului de Stat din Ministerul Mediului, Olimpia Negru (foto dreapta). Cei doi au divorțat formal când dl. Marinescu a fost condamnat la închisoare pentru delapidare. Așadar să recapitulăm: dl. Marinescu, cu două condamnări la închisoare la activ, a fost angajat la SGA Teleorman cu contract pe perioadă determinată ca tehnician. Pentru a-i transforma contractul într-unul nedeterminat s-a recurs la concursul de promovare de pe postul de tehnician, pe postul de tehnician. Suntem curioși cum va trece acesta condiția eliminatorie de prezentare a cazierului judiciar pentru că doamna Marinescu deja pregătește terenul, susținând prin instituție că domnul are cazierul curat, ceea ce de fapt ar fi posibil prin anul 2019 conform Noului cod penal care prevede la art 165 și 167 că reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune, termenul curgând de la data împlinirii termenului de supraveghere. Sau poate se aplică vechiul cod penal și concursul a fost amânat până când domnul Marinescu a fost reabilitat odată cu expirarea termenului de încercare de șase ani, adică la 01 iunie 2016 dacă a achitat și prejudiciul de 15.000 de EURO.
În data de 6 ianuarie 2014, Stelian Marinescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la trei ani de închisoare cu suspendare, contopindu-se și cu cele două pedepse din 2010 de câte șase luni tot cu suspendare, dispunându-se și un termen de încercare de șase ani. Totodată acesta a fost obligat la plata a 77.815 lei către firmele delapidate, supravegherea terminându-se la 01 iunie 2016.
Vom vedea pe 28 septembrie cine va câștiga concursul pentru care se pregătesc teste grilă nu ca până acum, subiecte de sinteză. Deh, trebuie și noi, ca societate, să fim mai înțelegători cu infractorii condamnați.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane