Un -descendent- al miticului conte Dracula si-a facut principat in comuna germana Schenkendorf. Manevra a fost sustinuta de toti cei 1.100 de -supusi- ai sai, care in acest fel au dorit protesteze fata de proiectul statului Brandenburg, care prevede ca anumite comune cu stare economica buna trebuie sa fuzioneze cu altele mai sarace. Proiectul a intrat in vigoare pe 1 aprilie 2002.
Initiativa deputatului crestin-democrat Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Prince Kretzulesco, care afirma ca este descendent al familiei domnitorului roman, a bulversat toate institutiile. Pentru a asigura prosperitatea principatului, edilii au fixat, deja, un impozit de 20%. Astfel, locuitorii din Schenkendorf vor avea propriul lor Guvern si chiar un presedinte, in persoana primarului. Drapelul principatului flutura deja deasupra comunei si a fost compus si un imn national. De asemenea, au fost imprimate noi pasapoarte si noi placi de inmatriculare pentru automobile.
Si pentru ca legenda obliga, Ottomar Dracula, in varsta de 62 de ani, locuieste bineinteles intr-un castel din Evul Mediu, pazit de un turn de straja. Inainte de a deveni print Kretzulesco, acest barbat de 62 de ani era Ottomar Berbig, un anticar din Berlin. Aceasta pana intr-o zi a anului 1987, cand o descendenta a familiei Kretulescu l-a facut mostenitorul numelui.
Extravagantele lui Ottomar Berbig au contribuit din plin la imbunatatirea starii economice a comunei: un restaurant cu aer romantico-rustic in sera cu portocali a castelului, concerte in parc, vizite prin salile decorate dupa un gust ce se crede adaptat celui al lui Dracula…
Desi initiativa locuitorilor din Schenkendorf este in totala contradictie cu Constitutia germana, statul Brandenburg nu a recurs la violenta pentru a-l forta pe primar sa respecte decizia de fuziune, preferand sa vada in toate acestea un -eveniment amuzant-.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane