Vaccinarea la chiuvetă sau vaccinarea în fals (adică serul este aruncat și omul primește în schimb un certificat de vaccinare perfect valabil dar fără a fi fost de fapt vaccinat) are o amploare fără precedent în România. Până acum au fost descoperite câteva cazuri, dar acum cei de la Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne au descoperit doar la un singur cabinet al unui medic de familie suma de 100.000 de EURo. Cabinetul se află în județul Dolj. Peste 1.000 de persoane dispuse să dea bani pentru certificatele false au fost racolate de către o persoană, care le trimitea la un ambulanțier și apoi la medic.
Polițiștii anticorupție Dolj au prins, luni, în flagrant, un medic, un ambulanțier și un intermediar, la scurt timp după ce primiseră bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID fără vaccinare efectivă.
Luni după-amiază au fost făcute 6 percheziții domiciliare, dintre care 4 la domiciliile unor persoane, iar două la cabinetul medicului de familie și o clinică medicală la care acesta lucra.
„La percheziții au fost identificate sume considerabile de bani în lei și valută, un număr important de bonuri valorice/tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, precum și adeverințe de vaccinare anti-Covid, precum și alte înscrisuri care interesează cauza”, informează DGA.
Sunt vizate aspecte de natură infracțională săvârșite de medicul de familie, ambulanțier și alte persoane intermediare, care racolau clienți dispuși să ofere între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală.
„Activitatea infracțională a fost documentată pentru perioada august 2021 – prezent, stabilindu-se că, în acest interval de timp, numeroase persoane au beneficiat de certificate de vaccinare fictivă. În fapt, doritorii erau racolați de intermediari, care le preluau documentele de identitate și le trimiteau către ambulanțier. Acesta le direcționa către medicul de familie care efectua implementarea în baza de date și elibera adeverința de vaccinare. Din suma de bani oferită cu titlu de mită în schimbul acestui serviciu, primul intermediar își oprea o mică parte, iar restul era împărțit de către ambulanțier și medic. De altfel, în cursul zilei de ieri, înainte de activitatea de flagrant, în numai o oră, medicul a implementat în baza de date un număr mare de persoane beneficiare care nu efectuaseră în mod efectiv niciun vaccin anti-Covid”, transmite DGA.
Au mai aparut in presa si alti medici care eliberau certificate de vaccinat false dar nu am auzit de medici condamnati,cu toate ca un medic nu este un muncitor necalificat deci cand elibereaza actul ala el stie ca se incadreaza la:zadarnicirea combateri bolilor,fals si uz de fals,primirea de foloase necuvenite si abuz in functie deci destule fapte pentru o condamnare cu executare,dar am citit de un hotz care a furat de 500 de lei dintr-un supermarchet a fost prins prejudiciul a fost recuperat in intregime si a fost condamnat pe drept la 4 ani cu executare ajungand la puscarie la sase luni de la comiterea faptei;ori ce am varzut eu ca se intampla in Romania a vazut o tara intreaga deaceea zic:mai judecatorilor ati vrut salarii mari,vi s-au dat;ati vrut pensii mari vi s-au dat si daca vi s-au facut toate poftele atunci voi dece nu aplicati legea intotdeauna indiferent de cine este inculpat ?.