– Procurorul Doru Ţuluş şi-a pus în cap întreaga lume politică conectată la reţele sau combinaţii infracţionale – Scandalul din Justiţie a atins cote de fierbere – Tudor Chiuariu, fostul subordonat al controversatului Relu Fenechiu, a devenit instrumentul de retorsiune al grupărilor vizate de incomodul procuror DNA – Consiliul Superior al Magistraturii este târnăcopul cu care izbeşte acum Chiuariu în uşile blindate ale DNA – Chiuariu este o mâţă blândă pe lângă tigrii scăpaţi din cuşcă cu care se războieşte Ţuluş – Voiculescu, Verestoy, Marko Bela, moguli ai presei de talia lui Vîntu, Sârbu, Patriciu s-au pus cu tunurile pe Ţuluş – Până una alta, singurul -spate- al lui Ţuluş se află -afară- – Reprezentanţii Comisiei Europene în România, diplomaţii Ambasadei Irlandei, Germaniei, Marii Britanii, Suediei au devenit brusc interesaţi de şedinţele CSM – Vom vedea dacă în combinaţia aceasta de forţe vor rămâne fără gheare tigrii noştri autohtoni sau dacă dosarele DNA îşi vor urma cursul – Miza Ţuluş depăşeşte cu mult graniţele României.
-Gândul-, -Gardianul- şi -Realitatea- citându-se fie reciproc, fie parţial îl atacau ieri -în exclusivitate- pe Doru Ţuluş, procurorul şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe, infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este invocat un raport al CSM cu privire la -deficienţele, neregulile, neajunsurile, etc- secţiei conduse de Doru Ţuluş. Gorniştii publicaţiilor menţionate pun în pagină titluri cutremurătoare: -Concluziile înfricoşătoare ale anchetei CSM- care concluzii nu sunt doar înfricoşătoare ci şi -năucitoare-, dacă ar fi să luăm în considerare de crucişătorii de la Gândul. Cât despre Ţuluş – verdictul este clar, indubitabil, definitiv: -un procuror comunist-. Şi Trustul lui Voiculescu a amplificat şi reluat pe larg -cazul Ţuluş- , desigur fără a acorda DNA nici un drept la replică. DNA a acuzat prompt Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii că a furnizat informaţii confidenţiale dintr-un draft al unui raport secretizat chiar de către CSM. Publicarea datelor din document s-a făcut trunchiat şi au fost prezentate detalii ale unor anchete penale în curs, aspect cât se poate de penal. Materialul a fost -scăpat- către o anumită parte a presei cu adresă precisă.
Războiul dintre DNA şi Ministerul de Justiţie a atins apogeul
De unde toată această mobilizare şi întrebuinţare excesivă şi convergentă a subordonaţilor lui Voiculescu, Vîntu, Luca şi Adrian Sârbu, respectiv Cristian Tudor Popescu? -Curentul- deţine informaţia că decizia de -spargere- a lui Ţuluş s-a luat în biroul lui Bogdan Olteanu, în data de 8 mai, ca urmarea a solicitării imperative a lui Verestoy Attila.
În aceeaşi seară, în jurul orei 23.00, Tudor Chiuariu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-l revoce din funcţie pe şeful Secţiei a II-a penală din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Războiul debutase deja din luna aprilie când şeful DNA, Daniel Morar şi Chioariu s-au atacat în direct, la ore de mare audienţă, la diverse emisiuni TV. Pe data de 25 aprilie, guvernul a emis celebra ordonanţă de urgenţă prin care imobilul din Calea Victoriei 133-135 este trecut în administrarea Poştei Române, moment în care DNA extinde cercetările dintr-un dosar din 2006 şi asupra ministrului Justiţiei care îşi dăduse acordul pentru această ilegalitate făcută în cârdăşie cu Poşta.
Chiuariu, Olteanu şi Verestoy au pus la cale de comun acord planul de înlăturare a lui Ţuluş, incomod pentru multe alte grupuri de interese. Verestoy era direct vizat de ancheta declanşată de Ţuluş, cu privire la a altă afacere, tot cu Poşta. Ţuluş a demarat anchetarea contractului dintre Infopress, firma lui Verestoy şi Poşta Română (vezi facsimil).
Verestoy l-a admonestat public pe Ţuluş
Ţuluş a -recidivat- în ceea ce îl priveşte pe Verestoy, o solicitare a sa cu privire la senatorul UDMR ridicându-i şi tot Parlamentul în cap. În luna mai procurorul DNA a intrat în conflict deschis cu conducerea Camerei Deputatilor după ce acesta a cerut amănunte despre votul lui Verestoy Attila la Ordonanţa privind SIF-urile. Văcăroiu, indignat la maxim a cerut sancţionarea lui Ţuluş. Procurorul îndrăznise să solicite forului legislativ, în interesul soluţionării unei cauze penale, o copie după procesul verbal al dezbaterii de la Senat, privind modul în care a votat senatorul UDMR Verestoy Atilla, în cazul Ordonanţei 41/2005 care reglementează unele măsuri financiare privind acţiunile SIF. Ordonanţa a decis majorarea pragului maxim de deţinere de 1% la Societăţile de Investiţii Financiare (SIF). -În interesul soluţionării cauzei penale nr. 84/2007 (…) vă rugăm să ne înaintaţi în copie certificată pentru conformitate cu orginalul, procesul verbal al dezbaterilor ce au avut loc în Senatul României în ziua de 28.03.2006 în legătură cu aprobarea Ordonanţei Guvernului 41/2005-, se arăta în scrisoarea procurorului către Camera Deputaţilor.
Potrivit stenogramei din 5 octombrie 2005, Verestoy a fost prezent la sedinţă. El este consemnat în contextul discuţiilor despre ordinea de zi a şedinţei din acea dată, pe care era inclusă şi Ordonanţa 41/2005. Senatorul UDMR nu apare în stenograma în timpul dezbaterii propriu-zise a Ordonanţei.
DNA a anunţat că a deschis un nou dosar, privind fluctuaţiile la bursă în luna aprilie, care se află în etapa cercetărilor premergătoare. Cercetarea investighează fluctuaţiile la bursă ale SIF-urilor din ziua în care în Camera Deputatilor s-a aprobat ordonanţa de urgenţă.
Verestoy Attila a avut şi are pachete de acţiuni la toate cele cinci SIF-uri, de asemenea şi soţia sa, în timp ce fiul său este alături de senator, deţinător al unei agenţii de brokeraj. La DNA existau sesizări că vânzările de acţiuni la SIF-uri au continuat aproximativ o jumătate de oră după ce cadrul legislativ a fost modificat şi că ar fi existat persoane care au câştigat ilegal sume mari de bani pe această cale.
Verestoy a anunţat atunci că va cere explicaţii la Parchet în legătură cu instrumentarea dosarului împotriva sa. El a afirmat că nu a avut nici o discuţie cu procurorul Doru Ţuluş şi nu a fost invitat la vreo audiere la DNA referitoare la cazul în speţă. -E o problemă că se interesează un procuror ce se întâmplă în Legislativ. Procurorii nu au calitatea de a urmări cum a votat un senator, ce atitudine a avut-, l-a amendat Attila pe Ţuluş.
La rândul lor membrii Biroului Permanent al Camerei au considerat că solicitarea lui Ţuluş este făcută -pe un ton dispreţuitor-, anunţând că vor sesiza CSM şi Parchetul în legătură cu această solicitare.
Ţuluş este vizat direct de -crima organizată- la nivel de stat
Verestoy are însă conturi mai vechi de lichidat cu Ţuluş. -Curentul- a scos la iveală una dintre afacerile scandaloase în care este implicat şeful Poştei Române, Dan Mihai Toader, -combinat- şi cu Verestoy printre alţii. Pentru a-şi păstra fotoliul de şef al Companiei Naţionale Poşta Română, Toader a oferit cu generozitate contracte de publicitate din bani publici, ştiind că susţinerea sa depinde de UDMR, pe de o parte, care controla Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) – prin ministrul Szolt Nagy (UDMR) şi de secretarul de stat Florin Bejan (Uniunea Creştin Socială – partid format din sindicalişti) – dar şi de suportul sindicalistului Matei Brătianu (grupări sindicaliste aflate sub control eolian).
Toader a oferit din banii CNPR contracte de publicitate de peste 3,2 milioane de euro unor publicaţii sau companii media iar fondul alocat -publicităţii- a fost intermediat prin PostCom SA, companie ai căror acţionari sunt sindicaliştii din Poştă.
Printre clienţii aleşi de Toader & co să presteze servicii de publicitate pentru Poştă se numără şi două companii, SC Scripta SA, (Attila Verestoy – acţionar majoritar, Vincze Lorencz – director de marketing) care editează cotidianul naţional de limba maghiară -Uj Magyar Szo- (Noul Cuvânt Maghiar) şi de Master Communications International – entitate deţinută de soţia, respectiv fiica lui Răzvan Haritonovici, personaj implicat în urmă cu câţiva ani, în calitate de preşedinte al societăţii de asigurare-reasigurare Astra SA, în scandalul BRS – BID – Poşta Română.
Scripta SA a primit un contract de publicitate de 500.000 de euro iar firma familiei Haritonovici a primit 81.347 RON. În timp ce Attila Verestoy şi Emilia Iacomi au recunoscut valoarea contractului şi plăţile făcute către Scripta SA de către PostCom (753.063 RON), Vincze Lorencz a negat aceste aspecte. Conform declaraţiilor Emiliei Iacomi – administratorul PostCom, înţelegerea a fost impusă de Dan Mihai Toader şi acceptată de şefii MCTI, dar şi de sindicalistul Matei Brătianu.
În ce-l priveşte pe şeful CNPR, Dan Mihai Toader, acesta a refuzat orice comentariu.
Ţuluş anchetează dosare cu nume grele – Dan Voiculescu, Marko Bela, Relu Fenechiu iar acţiunile la nivel înalt în scopul înlăturării sale arată că -organizaţiile crimei organizate- sunt practic încorporate în structura statului.