Home Actualitate Videanu: Abuzul în serviciu e infracțiune de serviciu, nu de corupție

Videanu: Abuzul în serviciu e infracțiune de serviciu, nu de corupție

DISTRIBUIŢI

Adriean Videanu a declarat ca ridicarea sechestrului pe actiunile sale la Titan Mar SA nu a produs niciun efect juridic, iar in ceea ce priveste acuzatia de complicitate la abuz in serviciu care i se aduce a tinut sa precizeze ca abuzul in serviciu este infractiune de serviciu, nu de coruptie.

Intrebat in legatura cu decizia fostei sefe a DIICOT Alina Bica de ridicare a sechestrului pe 80 de actiuni pe care Adriean Videanu le detinea la Titan Mar SA, acesta a spus ca decizia „nu a produs nicun efect juridic, dar absolut niciun efect juridic”.

Videanu a sustinut ca, la nivelul companiei Titan Mar, incepand din anul 2012, actiunile nominative ale companiei au fost transformate in actiuni la purtator.

In legatura cu acuzatiile care i se aduc, Adriean Videanu a declarat ca nu isi reproseaza absolut nimic, cu exceptia faptului ca in zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, fara a fi putut sa depuna probele la DNA, pentru a nu ajunge in aceasta situatie.

„Singurul lucru pe care mi-l reprosez este ca in zece minute am trecut de la situatia de suspect la cea de inculpat si n-am avut timp sa depun probele la DNA, ca n-am fi ajuns in situatia asta”, a declarat fostul ministru, adaugand ca a fost socat la aflarea deciziei de arestare a sa,”mai ales prin perspectiva faptului ca nu exista o acuza de coruptie, este o acuza de complicitate la abuz in serviciu”.

„Vreau sa stiti ca abuzul in serviciu este o infractiune de serviciu, nu o infractiune de coruptie”, a spus Videanu, nemultumit de utilizarea termenului „coruptie” in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si fostul ei consilier Florentin Mihailescu au fost arestati, sambata, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit documentului anchetatorilor, „rezulta cu evidenta, din cronologia naturii si destinatiei celor 80 actiuni, apartinand numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA ca, anterior datei de 24.09.2013 cand s-a dispus in aceasta cauza luarea masurii asiguratorii in vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea actiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean in actiuni la purtator”.

Faptul transformarii actiunilor nominative in actiuni la purtator a fost cunoscut la data de 24 septembrie 2013 cand s-a aplicat sechestru asigurator, mai arata procurorii. Transformarea actiunilor nominative in actiuni la purtator nu a modificat detinatorul, ci numai natura lor, mai explica acestia.

„Depunerea actiunilor la purtator, deci momentul la care acestea nu mai apartineau numitului Videanu Adriean, a avut loc la data de 4.10.2013 cu ocazia Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor. In acel moment, la acea data, de 4.10.2013 din cele 160 actiuni la purtator cate 50% au revenit numitilor Videanu Andrei Valentin si Videanu Diana Alexandra”, se arata in referat.

Procurorii sustin ca, prin instrainarea actiunilor, desi se aflau indisponibilizate ca urmare a masurii sechestrului, „inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja in sfera infractionala”.

In 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra actiunilor lui Videanu.

„Ridicarea masurii asiguratorii, prin decizia abuziva a numitei Bica Alina Mihaela si complicitatea numitului Videanu Adriean, pericliteaza si ingreuneaza recuperarea prejudiciului, prin posibilitatea si facilitarea instrainarii actiunilor respective”, noteaza procurorii in acelasi referat.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.