Adrian Curaj, propus la Ministerul Educației este profesor la Facultatea de Automatică și din 2010 directorul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). UEFISCDI condusă de Adrian Curaj este instituția Statului Român care a respins de la finanțare invenția cercetătorilor români, brevetată în peste 50 de țări, care transforma apa în combustibil după cum am relatat AICI și împotrivă căruia au protestat peste 200 de cercetători cerîndu-i demisia după cum am relatat AICI. Un mod de a scăpa de cineva care nu vrea nici în ruptul capului să demisioneze este și să-l avansezi. Foto realitatea.net
Citește Și Nu știm câte păduri avem, nu știm câte diplome avem, nu știm câți studenți avem
Cercetători care transformă apa în combustibil, refuzați pentru finanțare de statul român
Protest al cercetătorilor față de fraudarea fondurilor
Sindicatul I.N.F.L.P.R. “RADIATIA” din Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiatiei (INFLPR), având sediul în Str. Atomistilor nr. 409, Magurele, Jud. Ilfov, cu personalitate juridică conform sentinţei judecatoreşti din Dosar nr. 9/S/2001 încheiată la data de 08.08.2001 a și protestat printr-un comunicat:
„Ne exprimăm consternarea ca urmare a desemnării d-lui Adrian Curaj pentru ocuparea funcției de Ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Sindicatul nostru a demascat în ultimii 3 ani abuzurile, șantajul și amenințările acestuia la adresa cercetătorilor, toate culminând cu tăierile masive de fonduri pentru contractele de cercetare în derulare, cu peste 50% an de an începand cu 2013. Mai mult, Sindicatul a acționat în instanță Ministerul, UEFISCDI și pe Adrian Curaj și Tudor Prisecaru, Președinte al ANCSI. Acțiunile abuzive ale acestora fac obiectul Dosarului 4267/2/2015 aflat pe rolul Curții de Apel București.
Cu adevărat periculos este faptul că în data de 24 martie 2015 a fost depusă o plângere penală la DNA împotriva acestora pentru savârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, amenințare și șantaj (detalii aici). Deși am facut două cereri, pe 9 aprilie 2015 si 10 octombrie 2015 pentru a afla numărul dosarului și numele procurorul desemnat în acest caz, cererile au ramas fără răspuns. Protecția de care se bucură aceste persoane ne îngrijorează, atât din cauza încredințării domeniului educației și cercetării pe mâna unei persoane asupra căreia există dovezi covârșitoare că a săvârșit fapte de natură penală și corupție, cât mai ales pentru suspiciunile că, în aceste condiții, procesul civil nu se va desfășura în mod corect.”