Home Actualitate William Brânză și jaful de la Poșta Română

William Brânză și jaful de la Poșta Română

DISTRIBUIŢI

William Brånză face parte din categoria politicienilor căpușă, care se alimentează constant din banii statului. După ce în alte numere ale ziarului „Curentul“ am dezvăluit contractele încheiate cu Parlamentul sau cu Metrorex, contracte extrem de avantajoase pentru firmele la care Brånză era acționar, acum vă prezentăm dovezi care demonstrează negru pe alb cum a contribuit reprezentantul diasporei la jefuirea sistematică a Poștei Romåne. Pentru a nu mai avea nicio bătaie de cap din partea ANI, Brånză a apelat la rude și la bunii săi prieteni din Prahova care au acceptat, în schimbul unor sume considerabile, să devină paravanul în spatele căruia deputatul își continuă aproape nestingherit contractele cu companiile de stat. După ce a stråns bani buni din afacerile cu Parlamentul și Metrorex, William Brånză s-a orientat către o companie de stat care vehiculează sume de bani extrem de importante. Este vorba de Poșta Romånă, instituție care și-a deschis larg conturile către firmele manevrate din spate de Brånză încă din 2008, în mandatul directorului Mihail Toader, trimis în judecată de DNA tocmai pentru acest gen de contracte care au căpușat această companie de importanță strategică.
Începutul a fost făcut în iunie 2008 cånd Brånză l-a instalat pe vărul său, Daniel Ioniță, în fruntea PostaRapid SL din Castellon – Spania. O afacere extrem de profitabilă pentru Brânză&co și total păguboasă pentru Poșta Romånă, după cum reiese din documentele oficiale ale companiei care abia în 01.02.2010 a renunțat la acest contract dezavantajos.

Jecmănire pe față

Conform unei note de prezentare întocmite de Direcția de Control din Poșta Română după ce vărul lui Brânză, Daniel Ioniță, se plânsese tuturor autorităților, inclusiv lui Traian Băsescu, despre faptul că această companie nu-și respectă obligațiile de plată către PostaRapid SL, această afacere a adus Poștei Române costuri de circa 700.000 de euro și venituri doar de 30.000 de euro. O afacere profitabilă, dar nu pentru Poșta Română. Conform notei întocmite de Direcția de Control, „În data de 06.06.2008 s-a încheiat contractul nr. 101/3210 între CN Poșta Română SA (denumit principalul) și PostaRapid SL (denumit agentul) cu sediul în Castellon Spania, având ca obiect de activitate derularea unor activități poștale, financiare și vânzarea de produse prin intermediul unor oficii poștale deschise pe teritoriul Spaniei. Contractul sus menționat este un contract de agenție, conform preambulului acestuia, prin care CN Poșta Română SA cesionează agentului atât drepturile de prestare a serviciilor care fac obiectul contractului pe teritoriul Spaniei, cât și dreptul de folosință a mărcilor și emblemelor companiei. În Anexa 4, cap. III la contract este stipulat modul de calcul al remunerației unde «din venitul brut obținut se scad cheltuielile fixe, cheltuielile operaționale variabile și cheltuielile reprezentând contravaloarea mărfurilor achiziționate, obținându-se astfel profitul brut», acesta împărțindu-se: 12% pentru agent și 88% pentru CNPR. În urma analizei efectuate privind rentabilitatea activităților desfășurate prin intermediul acestor oficii poștale, a rezultat că de la înființare până în luna octombrie nu s-a realizat profit, întrucât cheltuielile transmise și acceptate au fost în valoare de 688.875,23 euro, depășind cu 95% veniturile realizate în aceeași perioadă în valoare de 32.653,31 euro“.

Așa cum spuneam, Poșta Română cu cheltuielile, băieții deștepți cu banii în buzunar. Cum au reușit? Simplu, după cum ne spune tot Nota Direcției de Control:
„Totodată precizăm că, deși au fost luate toate măsurile pentru reducerea cheltuielilor cu chiriile așa cum precizează petenții (prin mutarea a trei oficii în locații mai ieftine și închiderea oficiului din Malaga, respectiv deschiderea unui nou oficiu în Alcala de Henares) și salariile, totuși ponderea cea mai mare în total cheltuieli o reprezintă în continuare salariile și chiriile celor șase oficii“. Toate gestionate de Daniel Ioniță, mult-iubitul văr al deputatului Brânză. În ceea ce privește beneficiile acestui parteneriat pentru Poșta Română redăm în continuare din Nota Direcției de Control:
„Referitor la aspectul semnalat de către salariații din cadrul celor șase oficii poștale privind desfășurarea unui număr minim de activități care nu sunt benefice parteneriatului, precizăm:
– Deși PostaRapid a primit aprobarea de la CNPR în data de 13.07.2009 prin adresa nr. 103/2915, conform paragrafului nr. 3.2.21 din contract pentru lărgirea gamei de servicii derulate prin aceste oficii (vânzare aparate și cartele telefonice, servicii de reîncărcări cartele de telefonie mobilă, vânzare/reîncărcare cartele telefonice Digimobil), până în prezent nu s-a realizat nimic concret în acest sens, în deconturile lunare neapărând aceste prestații:
– Propunere similară venită de la PostaRapid privind comercializarea de mărfuri diverse (ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, cărți poștale, cărți, hărți) pentru care CNPR și-a dat acordul scris și a solicitat modalitatea de punere în practică a acestei inițiative, până în prezent a rămas fără finalizare.
– În data de 21.08.2009 cu adresa nr. 103/3847, CNPR a solicitat firmei partenere să analizeze posibilitatea prezentării în cadrul acestor oficii poștale și a coletelor cu destinația Republica Moldova, dar această solictare a rămas fără răspuns până în prezent“. Cu alte cuvinte, PostaRapid a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a sabota activitatea Poștei Române în Spania și a încasat bani frumoși pentru acest lucru.
Concluzia este cât se poate de clară: „CNPR decontează toate cheltuielile aferente acestei asociații, iar rezultatele înregistrate de la înființare până în prezent sunt negative, adică veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu 95%, în condițiile în care nu s-a înregistrat niciodată profit“.
În ceea ce privește implicarea directă a lui Brânză în această afacere, mărturie stau pe lângă declarațiile sale prin care s-a împăunat cu această realizare în timpul campaniei electorale din 2008, declarațiile angajaților PostaRapid SL care au precizat că deputatul s-a ocupat personal de deschiderea fiecărui punct de lucru din Spania, admonestân-du-i pe angajați „Ai grijă, mai ușor cu banii!“.

Brânză se ascunde în spatele fustelor colegelor de partid

Interesant este că toate presiunile pentru ca Poșta Română să plătească până la ultimul leu datoriile către PostaRapid SL au fost făcute nu de deputatul diasporei din Spania, onorabilul Brânză, ci de către colega acestuia de partid, prim-vicepreședintele PDL Castellon, Cristina Maria Corinda. Aceasta a trimis memorii peste memorii pe adresa Guvernului de la București solicitând rezolvarea problemelor financiare ale firmei PostaRapid SL.

Milioane de euro din consultații medicale

Legăturile lui William Brânză nu s-au rezumat strict la business-ul din Spania. Bani frumoși, chiar foarte frumoși, după cum rezultă din documente, au rezultat și dintr-un contract de prestări servicii încheiat în decembrie 2008 de către Compania Națională Poșta Română și SC Romar Diagnostic Center SRL din București.


Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, această firmă are drept asociați două firme din Cipru, ROMAR HOLDING LIMITED și CHANTECLAIR PROFESSIONAL SERVICES LIMITED.

Potrivit informațiilor noastre, cele două firme aparțin chiar deputatului Brânză, care a decis să devină foarte discret când e vorba de afacerile patronate de domnia sa. Contractul, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2009 și are o durată de 48 de luni, adică până în 31.12.2012, se dovedește o mană cerească pentru deputatul Brânză, mai ales în vremurile acestea de criză economică. Astfel, potrivit acestui contract de prestări servicii, doar în 2009, SC Romar Diagnostic Center SRL a încasat de la Poșta Română 1.388.400 de euro, valoarea totală a contractului, în cei patru ani fiind stabilită la 5.553.600 de euro. Conform Contractului, pentru acești bani SC Romar Diagnostic Center SRL trebuie să asigure angajaților Poștei Române servicii și examene medicale pentru Examenul medical la angajarea în muncă, Control Medical Periodic, Examenul medical de adaptare, Examenul medical la reluarea activității, Consiliere privind Protecția Maternității, examene medicale de specialitate, analize de laborator și diverse servicii de profilaxie medicală. Uau! Angajații Poștei ar trebui să fie cei mai sănătoși români, dacă ar fi să ne luăm după contractul semnat de companie cu firma patronată din umbră de William Brânză.
Nu trebuie uitat că același contract de prestări servicii prevede o actualizare a valorii contractului, din 2010 încolo, în funcție de fluctuația euro, ca nu cumva SC Romar Diagnostic Center SRL să piardă vreun leuț din căpușarea Poștei.

Bani frumoși de pe urma aerului din Poșta Română

Și cum ban la ban trage, Brânză s-a gândit să scoată ceva mărunțiș și din verificarea și repararea aparatelor de aer condiționat ale Poștei. După modelul de la Maternitatea Giulești, dar mult mai profitabil pentru domnul deputat. Pentru această afacere, Brânză l-a scos în față pe Ion Daniel, despre care toți prahovenii bine informați știu că este cel mai bun prieten al lui Brânză, care de altfel îl recomandă tuturor celor care ar avea nevoie de instalarea unui aparat de aer condiționat. Concret, deputatul Wiliam Brânză, prin relațiile sale, l-a pus pe bunul său prieten Ion Daniel să încheie un contract de mentenanță a aerului din Poșta Română. Adică, prosperul om de afaceri din Ploiești a primit un contract, confidențial, normal, cu Poșta Română pentru mentenanța aparatelor de aer condiționat din clădirile Poștei din toată țara.

Astfel, în 2008 și 2009, au fost semnate două contracte de servicii între firma SC SHR DISTRITIONS SRL și Poșta Română prin care Ion Daniel, în calitate de acționar și administrator, se obligă să efectueze servicii de întreținere și reparații a echipamentelor de aer condiționat aflate în postgaranție, precum și efectuarea serviciilor de întreținere a echipamentelor de aer condiționat aflate în garanție. Astfel, conform contractelor, cei de la firma SHR trebuie să verifice funcționarea aparatelor, a tensiunii pe rețea, să curețe filtrele și vaporizatorul, termostatul și presiunea freonului. Important este că cei care fac mentenanța aparatelor, adică firma SHR, au câștigat, conform documentelor, numai în 2008, suma de 130.781 de euro, pentru revizia a 785 de aparate de aer condiționat.

Un an mai târziu, în 2009, suma a crescut pentru că și Poșta a instalat mai multe aparate de aer condiționat. Astfel, în 2009, Poșta Română i-a băgat în buzunar lui Ion Daniel 3.123.080 de lei pentru revizia asigurată celor 3.500 de aparate de aer condiționat aflate în dotarea oficiilor poștale.


Frumoși bănuți pentru o prietenie la cataramă. Ion Daniel și Wiliam Brânză sunt văzuți adesea în Ploiești la restaurante și la petreceri, și mai mult, prin toată localitatea deputatul Brânză își laudă prietenul de afaceri și produsele sale.
Astfel, afacere cu afacere, ban cu ban, deputatul William Brânză se poate mândri cu faptul că a dat o mână serioasă de ajutor la jefuirea Poștei Române.

Precizăm că de două săptămâni am încercat să luăm legătura cu Domnul Deputat William Gabriel Brînză dar, în ciuda eforturilor noastre, nu a dorit să aibă niciun contact cu presa.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.