Home Auto De la -mijloc de transport util- la -mai mult decat frumoasa-

De la -mijloc de transport util- la -mai mult decat frumoasa-

DISTRIBUIŢI

Pe 9 octombrie 1997, presa internationala intra in contact cu Alfa 156 la Lisabona. Aparitia acesteia – o berlina sportiva din clasa medie ce incorpora mostenirea sportiva a marcii intr-un tot cu un design plin de stil, simplu si cu siguranta italian – inscria compania pe o rapida traiectoire ascendenta. Castigatoare a nu mai putin de 36 premii internationale, inclusiv prestigiosul -European Car of the Year- in 1998, Alfa 156 si Sportwagon au triplat cota de piata Alfa Romeo in segmentul D in Europa – de la 0.7% in 1996 la 2.5% in aprilie 2003, cu un varf de 3.6% in 2000.

Noua gama Alfa 156, redesenata de Giorgetto Giugiaro, beneficiaza de un interior restilizat, precum si de posibilitatea de alegere a doua noi motoare JTD Multijet turbodiesel de 140 CP si 175 CP. Disponibila in 14 versiuni pentru varianta berlina si patru pentru Sportwagon, generatia pusa recent in vanzare si in Romania este pregatita sa continue succesul modelului responsabil pentru puternica revenire a marcii Alfa Romeo din ultimii cinci ani.

-Mai mult decat frumoasa- este conceptul care sta la baza noii strategii de comunicare Alfa Romeo. Sloganul subliniaza importanta fondului asupra formei. Clientii Alfa sunt atrasi la inceput de designul italian dar, dupa ce testeaza masinile, le apreciaza manevrabilitatea si descopera tehnologia lor extraordinara. Alfa 156 exprima cu forta toata vitalitatea creativa a marcii, un mod special de a intelege automobilul, departe de simplul concept de -mijloc de transport util-. Dintotdeauna, automobilele Alfa Romeo au fost destinate tuturor acelora care au sperat ca o masina poate da un raspuns la asteptarile de a depasi domeniul necesitatii pentru a-l atinge pe acela al emotiilor: de la gustul estetic la pasiunea pentru tehnica rafinata, de la placerea de a sta la volan la exprimarea propriei personalitati. De la aceste premise au pornit stilistii si inginerii de la Business Unit Alfa Romeo pentru a da viata unei masini foarte diferita fata de modelele actuale.

Reinterpretat de creionul prestigios al lui Giorgetto Giugiaro, designul vehiculului reprezinta imbinarea perfecta intre sportivitate si eleganta, intre performanta si echilibrul formelor, toate trasaturi distinctive ale marcii. In partea frontala s-au realizat interventii semnificative asupra calandrului, acum de dimensiuni mai mari, blocurile optice au un design nou, iar zona inferioara a barei a fost redusa in latime fata de versiunea precedenta. In partea din spate, in schimb, echipa de la Italdesign a dat prioritate elegantei. Interventii usoare au fost executate asupra stopurilor, subliniate in partea lor inferioara de doua usoare chenare si in partea superioara de un motiv care incadreaza logo-ul lui Biscione si accentueaza volumul capacului portbagajului. Interventia stilistica a lui Giorgetto Giugiaro respecta elementele distinctive ale marcii, accentueaza trasaturile unui model invingator si confirma si mai mult colaborarea care, de peste treizeci de ani, ii vede impreuna pe Alfa Romeo si maestrul ales -Designerul Secolului- in 1999 la Las Vegas de peste 120 de ziaristi internationali.

Cu ocazia lansarii noului model 156, Alfa Romeo adopta noi referinte pentru a defini denumirea culorilor, in conformitate cu valorile istorice ale marcii. Clientul poate alege culoarea caroseriei propriei masini din 16 nuante. Transformarea nu se opreste aici. Ambianta interioara este imbogatita de schimbari de stil care modifica aspectul. Scopul: sa amplifice senzatia de luminozitate si eleganta, pentru a sublinia inrudirea cu Alfa 166 si Alfa 147. Plansa de bord a fost complet revizuita, existand posibilitatea de alegere intre trei imbinari bicolore: negru si bej, negru si gri, gri inchis si gri deschis (-ton pe ton-). Acestor solutii li se adauga actuala planta de bord neagra, sportiva. Printre altele, noile Alfa 156 si Sportwagon sunt printre primele masini din acest segment care ofera plansa de bord imbracata in piele, ideala pentru un client sportiv si rafinat in acelasi timp. Capitonajele sunt – dupa versiuni si nivelul de dotare – din tesaturi special realizate si cu caracteristici de calitate si estetice ridicate. In special a fost introdus Alfatex(r), un nou material textil cu amprenta tehnica care imbraca scaunele si panourile usilor, disponibil in nuante de gri si negru. Brevetat de catre Alfa Romeo, materialul Alfatex(r) este constituit dintr-o microfibra care imbunatateste ventilarea si asigura un confort optim, inalta tinuta si eleganta. Apoi, pentru versiunile cu tapiterie din piele, o grija speciala a fost acordata imbinarii culorilor scaunelor cu cele de sub plansa bord (negru, gri sau bej). O alta noutate se descopera in centru plansei bord. In partea de sus atrage atentia afisajul multifunctional cu un design inovativ si modern, in timp ce in partea de jos se afla radioul integrat si comenzile pentru climatizarea manuala -mono-zona- sau automata -bi-zona-, in functie de echipare. Printre altele, radioul prevazut cu casetofon, in functie de echipare, propune o excelenta instalatie acustica studiata si verificata in habitaclu, compusa din sase difuzoare si avand o putere de 4×40 Watt.

Estetica si interioare renovate in slujba acelei -elegante sportive- care dintotdeauna apartine mostenirii acestei Case automobilistice. Dar toate acestea nu sunt suficiente pentru a identifica o masina Alfa Romeo. Incepand cu excelenta motoristica, care dintotdeauna a situat marca pe podiumurile mondiale, anticipand deseori concurenta prestigioasa si definind acele noi scenarii in care toti sunt apoi chemati sa ia parte. Asa s-a intamplat cu motoarele turbodiesel cu injectie directa -Common Rail-, care chiar in toamna anului *97 au fost lansate impreuna cu Alfa 156. Un debut mondial care a cucerit imediat publicul si expertii prin tehnica rafinata de constructie a motoarelor. Si tot cu acest model, Alfa 156, debuta motorul 1.9 JTD Multijet 16v de 103 kW (140 CP), prototip din generatia a doua a acestor propulsoare, impreuna cu o cutie de viteze cu 6 trepte cu etajare sportiva.

Astazi, este timpul pentru o noua premiera. Intr-adevar, noul model prezinta pentru prima oara in lume puternicul 2.4 JTD 5 cilindri Multijet 20v de 129 kW (175 CP). Este vorba despre cel de-al doilea motor apartinand familiei propulsoarelor -Common Rail-, cu tehnologie Multijet si multisupape, identificabil pe masina cu ajutorul siglei -M-JET- situata sub numarul de supape. Si, alaturi de acest inedit propulsor – motorul 2.0 JTS care este practic interpretarea Alfa Romeo a motorului pe benzina cu injectie directa. Adoptata pentru prima oara chiar de Alfa 156 in 2002, tehnologia JTS permite marirea puterii si performantei motorului fara a afecta consumul de carburant, folosind un amestec sarac stratificat la regimuri de turatie de pana la 1.500 rot/min. In timp ce, o data trecuti de acest regim de turatie, motorul va putea fi folosit la intreaga lui putere pentru a mari performantele. Fara a mai pune la socoteala ca, fata de alte motoare care functioneaza cu amestec sarac, adopta un catalizator uzual trivalent, poate folosi benzina obisnuita aflata astazi in comert fata de cea cu continut scazut de sulf si respecta deja riguroasele limite pentru emisii impuse de Euro 4. In afara de aceasta, motorizarea 2.0 JTS este disponibila cu transmisie Selespeed care ii aduc clientului o conducere sportiva, comoda si sigura in orice situatie.

Completeaza oferta motoristica a noii Alfa 156 renumitul turbodiesel 1.9 JTD de 85 kW (115 CP) si fiabilele motoare 1.6 T. Spark de 88 kW (120 CP), 1.8 T. Spark de 103 kW (140 CP) si 2.5 V6 24v de 141 kW (192 CP) pe benzina (cu transmisie manuala sau automata Q-System).

Dincolo de performanta, Alfa Romeo mai vrea sa insemne si confortul de a sofa si de a calatori, siguranta de prima clasa si dotari exclusive. Dupa cum demonstreaza, de exemplu, sistemul de suspensii (anterioara cu patrulater inalt, cea posterioara fiind de tipul Mc Pherson) capabil sa garanteze performante dinamice maxime automobilului, precum si un confort excelent. Si in plus: climatizare automata bizonala care ii permite conducatorului auto si pasagerului din fata sa regleze in mod diferit temperatura aerului, ca si cum fiecare ar avea propriul sistem de incalzire sau de aer conditionat. Pentru controlul calitatii microclimatului intern, in schimb, exista, Air Quality Sensor, sistem care activeaza automat recircularea aerului cand masina merge in localitate sau in pasaje subterane si in trafic. Dar confortul mai este reprezentat, de asemenea, si de sisteme automate, care usureaza pentru automobilist sarcina de a conduce. Cum este sistemul Cruise Control, foarte util pentru lungile drumuri pe autostrada, pentru ca mentine in mod automat viteza de croaziera impusa de conducatorul auto. Sau senzorul de ploaie care activeaza automat stergatoarele la aparitia primelor picaturi de ploaie. Ori senzorul care faciliteaza manevrele de parcare.

In afara de aceasta, pe Noua Alfa 156 siguranta este la nivelul cel mai inalt. Cea activa, in primul rand, care pe langa faptul ca mentine o extraordinara tinuta pe strada si precizia la conducere a modelului, dispune de VDC (Vehicle Dynamic Control). Este vorba despre un sistem electronic care controleaza stabilitatea dinamica a masinii si intervine in conditii apropiate de limita pentru a ajuta pilotul sa controleze automobilul, oferind totodata placere la sofat. Cand, de exemplu, in conditii de aderenta scazuta, se schimba brusc viteza, intervine MSR (Motor Schleppmoment Regelung) care reduce cuplul motorului, evitand patinarea care ar rezulta in urma blocarii rotilor. Fara a mai pune la socoteala faptul ca sistemul VDC al Alfa Romeo a obtinut aprecieri ale presei de specialitate internationale, in special pentru capacitatea de a garanta placerea de a conduce chiar si in regim sportiv.

In timp ce pentru a asigura vizibilitate maxima in orice conditii de mers si de vreme, iata farurile de tip Xenon (optional) care, in comparatie cu proiectoarele normale cu becuri cu halogen, ofera o intensitate luminoasa si o durata dubla, precum si o eficienta majora (de la 25 la 85 lumeni per Watt).

In privinta sigurantei pasive, Noua Alfa 156 propune – in standard la toate versiunile – airbag perdea, pentru cap, care in cazul unei lovituri laterale, coboara de-a lungul geamurilor laterale pentru a proteja capul pasagerilor, atat al celor din fata, cat si al celor din spate. Si, pentru o fixare usoara si sigura a scaunelor pentru copii, sunt disponibile imbinarile Isofix prezente atat pe partea stanga, cat si pe partea dreapta a scaunului spate. La cerere, sunt disponibile toate acele dispozitive pe care evolutia tehnologica a informaticii si telematicii de astazi ne-o pune la dispozitie: sistem de navigatie cu harti, telefon GSM cu speaker, sistem integrat CONNECT si instalatie Hi-Fi realizata de Bose(r).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.