Home Auto Test Drive Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D

Test Drive Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D

DISTRIBUIŢI

Motor/Performanțe

Motorul acestei mașini este arhicunoscutul motor VAG de 1968 cm3, motor ce a stat la baza succesului multor modele ale acestui concern. Folosește încă vechea tehnologie pompă-injector, tehnologie ce a făcut istorie sub inițialele TDI. Se obțin 140 CP la 4000 RPM și 310 NM la 1750 RPM. Puterea este suficientă pentru gabaritul mașinii asigurând acesteia o ținută de drum corectă. Nu recomand viitorilor, cât și actualilor proprietari condusul în regim sportiv, deoarece această mașină nu excelează la acest capitol. Este destul de lentă, iar mișcările caroseriei, cât și ruluiul își vor face simțite prezența. De asemenea, consumul crește exponențial cu numărul de turații, mașina fiind în largul ei până în 3000-3500 RPM, aici amintesc dezavantajul motoarelor ce utilizează tehnologia pompă-injector, dezavantaj ce se simte prin faptul că motorul se plafonează rapid, nefiind un iubitor de turații înalte, se simte o mică neliniaritate în răspuns. Atenție totuși acest motor este unul din cele mai fiabile motoare diesel de pe piață, acesta fiind în mod sigur și unul din motivele pentru care Mitsubishi a hotărât să implementeze acest motor în gama Outlander. Cutia este etajată bine, iar în condițiile unui condus cumpătat în modul de tracțiune 4×2 mașina consumă undeva la 8l/100km, un consum mai mult decât decent după părerea mea. De asemenea, a fost mai silențios decât mă așteptam!

Design

Design sportiv cu elemente regăsite și la Lancer (o parte din planșa de bord), bine proporționat, fără exagerări. Mi-au plăcut foarte mult stopurile cu led, cât și vizibilitatea excelentă. Interiorul este simplu, poate prea simplu, dar acest desen auster creează o impresie suplimentară de sportivitate oferită poate și de tabloul de bord foarte reușit.

Siguranță/Tehnologie

Outlander vine echipat în varianta testată de noi, Intense A03 cu 6 airbag-uri și ASTC (controlul tracțiunii și al stabilității). Din punct de vedere al tehnologiei nu impresionează fiind un SUV onest atât on road, cât și off road.

Ținuta de drum

Dacă îl comparăm cu rivalii din clasa SUV, Outlander reprezintă compromisul ideal între stabilitate, confort și aptitudini offroad. Se simte experiența Mitsubishi acumulată în timp prin prezența în cele mai dure raliuri și competiții sportive. Un mare plus pentru manevrabilitate, stabilitate, dar și pentru suspensia ce nu te zguduie la trecerile peste obstacole. Offroad se descurcă foarte bine fiind peste majoritatea concurenților direcți, dar inferior de exemplu lui Freelander.

Raport Calitate / Preț

Prețul versiunii testate mi s-a părut un pic cam mare (23624 Euro fără TVA) dar dacă stăm și ne gândim la targetul acestui model situația se schimbă. Este o mașină ce poate fi folosită în tot timpul anului fără griji și fără bătăi de cap. Merge bine atât pe autostradă, cât și în teren accidentat, dar mai ales prin București, oraș ce este o combinație între cele două tipuri de carosabil. Sunt ferm convins că sezonul rece cât și un strat de zăpadă de până la 30 cm nu pun probleme majore lui Outlander. Pentru viitorii clienți recomand o vizită până la M-CAR TRADING pentru consultarea ultimelor promoții pentru Outlander, dar și, de ce nu, o vizită și la concurența acestui model.

Impresie generală

O mașină solidă, corectă din toate punctele de vedere. Asamblarea interioară, cât și calitatea materialelor folosite puteau fi totuși mai bune, aici am în vedere zbârnâitul fețelor de uși în momentul când instalația audio depășește jumătatea volumului, cât și spuma poliuretanică din care este construit bordul ce lasă o impresie mediocră. Recomand Outlander persoanelor interesate de o mașină all season, capabilă și economică, dar și cu un look sportiv!

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.