Home Comentariu Șeful SRI, George Maior, sugerează alegeri legislative anticipate pentru 2014?

Șeful SRI, George Maior, sugerează alegeri legislative anticipate pentru 2014?

DISTRIBUIŢI

IMPRESIE DE „GĂOZAR“

Săptamâna trecută, exact în dimineața în care toată presa fusese ocupată cu descinderile efectuate în dosarele „Cămătarii“ și „Sportivii“, un cotidian central a publicat un amplu interviu, incendiar, cu directorul Serviciului Român de Informații (S.R.I.), George Maior.
Asezonat cu atenționări voalate din partea șefului SRI la adresa celor care cutează să critice activitatea nevăzută de marele public a serviciului inteligent al României, interviul a avut, la un moment, dat o întrebare-cheie, al cărui răspuns ascunde o serie de potențiale evenimente viitoare ce urmează a se derula în România. Numai că presa, ocupată (n.r. – intenționat?!), cu descinderile efectuate de autorități la clanurile de interlopi, nu s-a mai ocupat să descifreze răspunsul criptat al șefului SRI.
Astfel, George Maior, nimeni altul decât nașul de cununie al actualului premier Victor Ponta, a fost interogat cu privire la o afirmație ce îi aparținea la momentul instalării în funcție. „În 2006, la instalarea dvs. în fruntea SRI, spuneați că atunci când PSD va veni la putere veți demisiona“, a fost întrebat seful SRI. Răspunsul acestuia a fost unul plin de … interpretări: „Depinde cum definiți puterea într-un stat. Să vedem și anul 2014, și atunci putem vorbi și despre acest lucru“.
Disecând răspunsul șefului SRI („Depinde cum definiți puterea într-un stat“), în contextul în care PSD a ajuns la putere, se pot deduce două potențiale evenimente viitoare.
Dacă coroborăm afirmația lui George Maior cu faptul că în anul 2014 vor avea loc alegerilor prezidențiale, se poate înțelege că puterea în România este reprezentată de Președinte, iar acesta va decide cariera, fără consultarea Parla­mentului și a forțelor ce-l compun. Un fapt extrem de grav, ce contravine Constituției. Gândindu-ne însă că șeful SRI cunoaște Constituția și o respectă, excludem această variantă.
Așa că unica variantă logică este să coroborăm afirmația lui Maior cu textul Constituției, unde se stipulează clar faptul că într-un stat există trei puteri (Legislativă, Executivă, Judecătorească). Ce putem înțelege de aici? Că în 2014 este foarte posibil să asistăm la o schimbare politică de forțe în cadrul puterii legislative (Parlament). Să fie oare vorba de alegeri legislative anticipate care să reconfigureze actuala structură a Parlamentului, implicit a Guvernului? In contextul în care se tot bate monedă pe ruperea USL, iar tensiunile din actuala coaliție sunt tot mai evidente, se presupune că știe ceva George Maior si nu spune pe șleau să priceapă tot românul? Ori doar încearcă să-și retracteze propriile afirmații în privința demisiei, împachetându-și (exact ca marmota ciocolata) schimbarea de atitudine de la momentul numirii  în afirmații criptate, doar de dragul de a se exprima plastic? Rămâne de văzut!
Insă, până când tot poporul va afla ce a vrut să zică de fapt șeful SRI, zic să dormim liniștiți. Insă, numai cu televizoarele deschise pe canalele TV unde se transmit în direct descinderile la clanurile de interlopi! Căci doar așa vom ști că soarta noastră este în securitate.

Ovidiu Zară

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.