Home Dezvăluiri Asistenții din spitale sunt obligați să administreze pastile bolnavilor internați încălcând regulile...

Asistenții din spitale sunt obligați să administreze pastile bolnavilor internați încălcând regulile europene și punându-le viețile în pericol

DISTRIBUIŢI

În spitalele din România, cu șefi numiți politic și nu pe competență, lucrurile nu se schimbă cu zecile de ani. Este și cazul administrării tratamentelor pacienților internați care încalcă inclusiv Directiva UE care interzice tăierea blisterului cu medicamente de catre farmacii. În România, farmaciile spitalelor nu respectă această regulă și astfel pe blisterele ciopârțite cu pastilele pe care trebuie să le admnistreze asistenții nu se mai vede denumirea, dozajul, data valabilității, personalul medical fiind obligat să împartă astfel de medicamente la întâmplare. În cazul în care medicamentele se depozitează în cutii la capul bolnavului, situația e și mai gravă pentru că medicamentele pot fi înlocuite de psihopați, de dușmani, de proști, așa cum vedem în filme. La închisoare va merge asistentul, nu ucigașul.

Cum se administrează pastilele în spitalele din occident

În spitalele din occident pastilele ajung în niște dulapuri încuiate aflate pe fiecare secție. De acolo asistenții iau cutiile, le pun într-un căruț de terapie cu care se deplasează pe hol oprindu-se în fața saloanelor și dând fiecarui pacient pastilele, după o foaie de terapie scrisă cu date complete despre dozaj, cale de admimistrare, oră. Este absolut interzis să se taie din blister! Apoi asistentul semnează că a administrat. În majoritatea spitalelor, totul se face cu un program pe o tabletă. Riscul de a greși în străinătate este aproape nul și în sistemul cu tabletă și în cel fără tabletă.

Cum se administrează medicamentele în Spitalul din Vâlcea

Asistentul medical Cristian Sardaru a explicat Circuitul medicamentului in Spitalul Judetean de Urgenta Ramnicu Valcea

„Știm cu totii ca administrarea medicamentelor in spitale este de datoria sau competenta asistentului medical, (medicul prescrie , asistentul administreaza) ! Mai stim insa o parte dintre noi ca administrarea medicamentelor pot fi cauze de malpraxis, de erori multiple ce tin de : pacientul corect caruia trebuie sa administram, de dozajul medicamentului, de calea de administrare, de orarul recomandat , de valabilitatea medicamentului, de denumirea corecta a substantei, substantelor active.

La spitalul Valcean aceste lucruri care tin de siguranta pacientului nu au insa nicio valoare, ciopartirea medicamentelor este la ordinea zilei .De peste 50 de ani in acest spital „CONDICA DE MEDICAMENTE ” A ramas incremenita in sistemul la 2 zile sa ciopartim medicamentele si sa le impartim saracilor bolnavi.La fiecare 2 zile si vinerea pt 3 zile , medicii si asistentii acestui spital se ocupa de intocmirea condicii,transportul, impartirea unor pastile ciopartite , fara ambalaj de provenienta, fara dozaj vizibil, fara denumire vizibila, fara data de valabilitate …fara o idee de a schimba aceasta „vesnica si proasta organizare ” din partea conducerii acestui SPITAL, numit de unii PERFORMANT , in ce eu nu am aflat!

In mod normal un asistent medical cu constiinta si profesionist, ar trebui sa refuze sa administreze o astfel de terapie ajunsa asa pentru un pacient! La Valcea insa teama de sefi este atat de mare, ca nimeni nu scoate o vorba despre aceste lucruri cu adevarat grave, am spus de mai multe ori ca sunt lucruri mult mai grave decat igiena si mizeria de prin vreo incapere a spitalelor. Astea sunt lucruri grave ce atenteaza la siguranta pacientilor, suntem siguri ca se vor reglementa curand aceste deficiente de organizare si viziune a circuitului si sigurantei administrarii si distribuirii eficiente, conforme cu bunele practici in ceea ce inseamna administrare si depozitare corecta a medicamentelor in Spitalul JUDETEAN VALCEA.
Daca cubanezii tot nu au venit sa ne trateze de cancer si diabet, hai sa ne organizam noi nimicurile astea ce tin de noi!

Contabilizarea consumului medicamentelor poate fi facuta si altfel decat din doua in doua zile, zic si eu!”, spune asistentul reîntors în 2018 și care a refuzat să fie mâna a doua în operații nefiind medic iar acum emigrează din nou.

Reamintim conducerii Ministerului Sănătății și celei a Spitalului Vâlcea că asistentul Cristian Sardaru este avertizor de integritate și hărțuirea lui ulterioară sesizărilor pe care el le face conform Legii 571/2004 se pedepsește penal.

3 ARII

  1. Același lucru se INTIMPLA aproape în toate spitalele din Romania, medicamentele sunt eliberate ciopirtite și la grămadă, ca apoi noi asistenții medicali sa fim trași la răspundere pentru lipsa datei expirării și mai grav denumirea medicamentului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.