Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat procedura de atribuire pe care a trucat-o infractorul av.dr. Remus Borza, în calitate de practician coordonator al administratorului judiciar al HIDROELECTRICA SA la contractul de achiziție a unui Sistem Informatic Integrat. Ieri CNSC a decis:
„În temeiul art. 278 alin. (2) şi (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, admite în parte contestaţiile formulate de SC Romsoft Internaţional SRL, în numele şi pentru asocierea Romsoft Internaţional SRL – iQuest Technologies SRL, şi SC Asseco See SRL, în contradictoriu cu Hidroelectrica SA, şi anulează raportul procedurii de atribuire nr. 37730/31.03.2015 şi comunicările privind rezultatul procedurii transmise ofertanţilor ale căror oferte au fost declarate admisibile şi Asocierii SC Romsoft Internaţional SRL – iQuest Technologies SRL. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor asocierii Romsoft Internaţional SRL – iQuest Technologies SRL şi asocierii Information Business Consulting SRL – SC Electrica Soluziona SA şi la stabilirea rezultatului procedurii, în termen de 15 zile de la primirea deciziei, cu respectarea celor din motivare, a documentaţiei de atribuire şi a dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice. Rezultatul procedurii va fi comunicat operatorilor economici implicaţi în termenul legal.”
HIDROELECTRICA, în fruntea căreia se află infractorul av. dr. Remus Borza condamnat definitiv la închisoare (cu suspendare) de ÎCCJ, a declarat câștigător la licitația de achiziție a unui Sistem Informatic Integrat, un consorțiu de firme ce s-a prezentat cu soluția SAP. Exact cum previzionam și noi înainte de deschiderea plicurilor cu oferte.
CITEȘTE ȘI LICITAȚIE IT CU DEDICAȚIE PENTRU SAP ÎN DESFĂȘURARE LA HIDROELECTRICA ADMINISTRATĂ DE REMUS BORZA.
CITEȘTE ȘI REMUS BORZA RECUNOAȘTE CĂ LA HIDROELECTRICA A ÎNCĂLCAT LEGISLAȚIA PRIVIND ACHIZIȚIILE PUBLICE
Ceea ce este cel mai surprinzător la această licitație este că deși oferta câștigătorului anunțată la deschiderea celor 11 plicuri cu oferte a fost de 1.528.172,58 EURO, atribuirea s-a făcut pentru un preț mai mare, respectiv de 1.703.942,57 EURO. Și asta în condițiile în care infractorul av. dr. Remus Borza ne-a spus într-un drept la replică faptul că și-a propus ca respectivul caiet de sarcini să devină „dacă nu un standard în industria IT din România, cu siguranță un reper pentru licitațiile IT din sfera sectorului public”, „un portdrapel pentru schimbarea mentalităților din zona publică a comunității IT din Romania, de altfel puternic zdruncinat recent de scandaluri, și pentru introducerea de „bune practici IT” din mediul privat”. Doamne ferește!