Home Actualitate Corpul de Control al PMB a stabilit că Antoaneta Pungă nu poate...

Corpul de Control al PMB a stabilit că Antoaneta Pungă nu poate fi șefă la CPU. DNA a cerut documentele, managerul și șeful ASSMB o favorizează

DISTRIBUIŢI

Antoaneta Pungă este Șefă de Lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila unde este colegă la catedra de Fiziologie pentru anul I cu fostul manager de la Spitalul Colțea, Mircea Lupușoru, actual Prodecan, amândoi fiind medici de familie.
În anul 2018, managerul Lupușoru a organizat un concurs pentru prietena lui, Antoaneta Pungă pe care a înscăunat-o ilegal la șefia Compartimentului de Primiri Urgențe(C.P.U.) din Spitalul Colțea.

Deși în anunțul publicat în Viața Medicală nr. 27 din 6 iulie 2018, Spitalul Colțea scotea la concurs „funcția de șef de Compartiment Primiri Urgențe (medic în specialitatea Medicină de Urgență)”, concursul a fost câștigat de Pungă, medic primar de Medicină de Familie, transformată cu pixul peste noapte în medic primar de Medicină de Urgență.

Cum a fost posibil ca Antoaneta Pungă să ocupe funcția de medic-șef CPU

Ca de fiecare dată când un impostor ajunge într-o funcție pentru care nu se califică și pentru Pungă mai multe persoane au comis infracțiuni de fals și de abuz în serviciu cu obținerea de către madam Antoaneta de foloase necuvenite în valoare de peste 570.000 de lei, reprezentând salariile încasate fără a avea competența legală de a ocupa funcția.

În urma publicării în ziarul Curentul, ediția din 15 iulie 2021, a articolului Șefa CPU de la Colțea nu e medic de urgență, ci de familie și minte că are soțul la SRI. Conform legii, doctorița Coriu poate prelua imediat conducerea secției, Primarul General al Municipiului București a trimis Corpul de Control la Spitalul Colțea să verifice modul în care a fost organizat concursul din 2018. Inspectorii PMB au constatat că Antoaneta Pungă „nu îndeplinea condițiile de participare la concursul organizat la data de 26.09.2018 pentru ocuparea postului vacant de medic șef CPU”.
La începutul lunii octombrie 2021, procurorii DNA au solicitat de la Spitalul Colțea documentele concursului.

Din declarațiile date de șefa de la RUNOS (Resurse Umane), Onița Iuliana Panaghia, reiese că la momentul concursului, Pungă a depus o adeverință conform căreia în perioada 2003-2008 a „desfășurat activitate” în cadrul UPU de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).

Membrii comisiei de concurs au echivalat o adeverință de vechime cu rezidențiatul

Adeverința de la SUUB a fost folosită la comiterea primei infracțiuni pentru ca impostoarea să poată ocupa funcția de șefă la CPU. Chiar Panaghia declară:  „comisia de concurs a asimilat și punctat „Rezidențiat prin concurs în specialitatea pentru care candidează”.

Așadar membrii comisiei de concurs conduse de directorul medical al Spitalului Colțea, Nicoleta Berbec, medic hematolog, i-au oferit lui Pungă din pix, un rezidențiat în Medicină de Urgență, iar managerul Lupușoru prin Decizia nr. 206/L.M. din 15.10.2018, i-a oferit primariatul: „doamna dr. Pungă Antoaneta – medic primar de Medicină de Urgență se numește ca medic șef al CPU”.antoaneta pungă

În două săptămâni, cu semnăturile a șapte infractori care au transformat-o în medic specialist și apoi primar de Medicină de Urgență, Pungă a fost instalată în funcția de șefă a CPU. Din comisia de concurs care a asimilat adeverința cu rezidențiatul au mai făcut parte Nicoleta Badea, medic primar de Medicină de Urgență la Spitalul Universitar de Urgență București, Diaconu Luminița, medic specialist Medicină de Urgență la Spitalul Colțea, reprezentanta Colegiului Medicilor Doina Preoteasa, medic primar de Medicină de urgență la Spitalul clinic de urgență BAGDASAR-ARSENI, reprezentanta ASSMB Georgiana Mădălina Gogoneață și doctorul Răzvan Mihalcea, secretarul comisiei.

Revoltați, nouă medici din Clinica Medicală Colțea, aceiași care în urmă cu o săptămână semnau scrisoarea deschisă către Primarul General Nicușor Dan prin care contestau înghețarea a 24 de paturi din spital în plină pandemie, au reclamat Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) că Antoaneta Pungă nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa funcția de șefă a CPU.

Directorul General Interimar al ASSMB, VASILE APOSTOL le-a răspuns în 06.08.2020 prin adresa 21626DG că „Pungă îndeplinește condițiile necesare privind pregătirea profesională pentru ocuparea postului de Medic Șef în cadrul C.P.U.”, făcându-și astfel rost de încă un dosar penal pe lângă cele în care deja dă declarații.

Cei 9 medici s-au adresat la începutul acestui an și Primarului General , G4 Media publicând scrisoarea lor AICI, însă Lupușoru împreună cu alți medici din spital au semnat un drept la replică prin care susțineau că Pungă îndeplinește toate condițiile, jurnaliștii de la G4 Media oprind investigațiile.

Cum se apără Berbec și Pungă în fața colegilor

Desigur că după publicarea în 15 iulie a articolului nostru, doamnele Berbec și Pungă au vituperat prin spital că de fapt Pungă îndeplinește condițiile de a fi medic șef al CPU deoarece are un certficat de competență eliberat în 2005 în „Urgențe Prespitalicești” și prin urmare poate lucra în UPU, respectiv C.P.U, ba chiar să fie șefă.

Nimic mai fals. CPU este definit de art.92 litera v din Legea 95/2006 ca fiind o secție, iar șefii de secție trebuie să aibă vechime de 5 ani în specialitatea respectivă. Ori conform extrasului de pe site-ul Colegiului Medicilor prezentat în fotografie, Pungă nu are decât specialitatea de medic de familie și competență în urgențe prespitalicești.

Pungă poate lucra din 2009 cu acest certificat de „Urgențe Prespitalicești” doar ca medic la Serviciul de ambulanță și nu în UPU sau C.P.U. unde este necesar un „atestat în asistenţă medicală din cadrul structurilor de primire a urgenţelor”, introdus prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 403 din 30 martie 2009. Ordinul prevede că înscrierea la programul de eliberare a acestui atestat „se poate face în primii 3 ani de la finalizarea pregătirii în domeniul asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească. După expirarea acestui termen, admiterea la program se face numai după promovarea probei de evaluare a cunoştinţelor teoretice şi practice, organizată în acest sens.”

Cum Pungă luase certificatul în 2005, la intrarea în vigoare a acestui ordin trecuseră cei 3 ani și pentru a obține atestatul pentru a lucra în UPU/CPU trebuia să promoveze proba de evaluarea a cunoștințelor, lucru care nu s-a întâmplat.

Însă deși nu îndeplinește nici măcar condiția de a lucra ca simplu medic în CPU, Pungă continuă să ocupe funcția de șefă a Compartimetului de Primiri Urgențe pentru că noul manager al Spitalului Colțea, Paul Iordache, nu constată, așa cum prevede art.184 litera j din legea 95/2006, că este încetat contractul de administrare „în cazul în care se constată abateri de la legislația în vigoare care pot constitui un risc iminent pentru sănătatea pacienților sau a salariaților”. Menținerea în funcție a acestei închipuite de „medic primar de Medicină de Urgență” este nu numai favorizarea infractorului de către Iordache, ci și abuz în serviciu cu obținerea de folos necuvenit reprezentând salariul achitat lui Pungă după emiterea Raportului Corpului de Control. 

Că riscul este iminent pentru sănătatea pacienților atât timp cât Secția de CPU este condusă de o impostoare, fie ea și cadru didactic în UMFistan, nu cred că se mai îndoiește niciun om cu mintea întreagă, mai ales în această explozie de cazuri de COVID.

Cum a fost numit Paul Iordache, poreclit „Clovnul”, în funcția de manager la Colțea vom dezvălui într-o ediție viitoare.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.