Pentru situația jalnică a sistemului de sănătate românii îi blamează în mod stupid numai și numai pe medici. Ați auzit vreodată pe cineva să se plângă de angajații direcțiilor de sănătate publică a căror principală atribuție este coordonarea „serviciilor medicale din teritoriu”? Sau de angajații ministerului Sănătății a căror incompetență e reflectată exact în serviciile medicale pe care le primim?
Plătit cu bani frumoși ca să facă aproape nimic, personalul Direcției de Sănătate Publică București nu respectă nici Ordinul 870/2004 și nici programul de lucru obligatoriu de 40 de ore săptămânal prevăzut în Codul Muncii. Vinerea la ora 13.30, angajații DSP București rup ușa. Cum angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat, conform art. 119 din Codul Muncii ne întrebăm cine va răspunde pentru completarea în fals a pontajelor și/sau a condicii de prezență.
Am transmis DSP București două întrebări simple în limba română:
1. Cum comentați că pe site-ul DSP București nu este publicată centralizarea liniilor de gardă conform art.22 din Regulamentul aprobat prin Ordinul 870/2004.
2. Cum explicați faptul că vineri, 5 mai 2017, la ora unu și jumătate tot personalul DSP Bucuresti era plecat din instituție? Câte ore lucrează personalul DSP pe săptămână?
Răspunsul la prima întrebare e nonșalant:
„Va informam ca DSP-MB a luat act de sesizarea dvs. si in acest sens au fost solicitate datele specifice de la toate unitatile sanitare de pe teritoriul Municipiului Bucuresti urmand ca, dupa obtinerea acestora, sa fie afisate pe site-ul DSP-MB.”
Cele două dudui care conduc DSP București, Cristina Pelin și Cristina Tase par că acum au aflat de obligația introdusă în luna decembrie 2016 în ordin de a afișa centralizarea liniilor de gardă pe site-ul propriu. O să vedem ce va spune despre asta ministerul Sănătății.
Răspunsul primit la cea de-a doua întrebare ne-a amuzat: noi am întrebat de mere iar ele ne-au răspuns de pere:
„In ceea ce priveste programul DSP-MB cu publicul va comunicam ca acesta este postat pe site-ul DSP-MB, programul cu publicul fiind de luni – joi intre orele 12.00 – 15.30. Vinerea nu se lucreaza cu publicul.” Vom continua să investigăm câte ore lucrează personalul DSP săptămânal. Că doar nu o să stăm la nesfârșit cu brațele încrucișate cât ei sunt plătiți din bani publici pe muncă fictivă, uitându-ne cum medicii pleacă în mediul privat sau în străinătate. Pentru că timp de 27 de ani am auzit doar că „nu sunt bani”. Pentru escrocherii pare că se găsesc!
Home Dezvăluiri Cucoanele de la DSP București recunosc nonșalant că încalcă legislația. Ministrul Sănătății...
Este posibil că un medic sa facă 15-18 gărzi pe luna?Când are timp sa ajungă dintr-un spital în altul?asta in condițiile celor 40 ore pe saptamana.