DISTRIBUIŢI

Vă prezentăm astăzi cazul unei societăți comerciale ce deține un restaurant în mallul Electroputere Craiova. Firma are create 7 locuri de muncă iar administratoarea societății încearcă din răsputeri să respecte legislația stufoasă și în continuă schimbare din România.
Așa s-a întâmplat și cu autorizația de funcționare emisă de Primăria Craiova fără de care restaurantul nu poate funcționa. În luna ianuarie 2019, administratoarea P.E. a depus la primărie actele pentru prelungirea anuală a autorizației. Viza de prelungire durează 30 de zile așa că pe 13.03.2019 firma a ridicat documentul vizat (vezi foto dreapta).

O lună mai târziu, restaurantul este controlat de poliția locală și în prezența angajaților care erau de serviciu, administratoarea prezintă polițiștilor autorizația de funcționare. Trec trei luni și femeia primește prin poștă un proces verbal datat 04.07.2019 prin care este anunțată că este amendată cu 400 de lei pentru că agentei Ghenea Mihaela Lavinia nu i s-ar fi arătat autorizația de funcționare în data de 23.04.2019, autorizație care fusese deja vizată de mai bine de o lună.
Nu-i frumos în România? Agenții se deplasează pe teren consumând inutil resursele publice ca să verifice dacă autorizațiile sunt vizate, ceea ce ar putea face cu un simplu click, pentru că și polițiștii locali și cei care vizează autorizațiie lucrează în subordinea primarului Craiovei.

Indignată, administratoarea restaurantului ne-a declarat: „Mi se pare un abuz maxim faptul că deși sunt în regulă, plătesc anual 900 lei pentru această autorizație tot am fost amendată. Probabil este o campanie de colectare de fonduri pentru salariile bugetarilor!
Am contestat în instanță și voi face și plângere penală pentru abuz în funcție împotriva acestei doamne.
Avocatul mă costă mai mult decât amenda dar nu putem accepta să fim în acest fel abuzați, nici nu știu cum să denumesc această faptă, decât că siguranța mea și a copilului meu în această societate este periclitată și trebuie să lupt pentru a schimba ceva!”, ne-a spus P.E.

Așteptăm și noi punctul de vedere al directorului Poliției Locale Craiova, Octavian Mateescu, (foto) despre această întâmplare neplăcută și vă vom ține la curent cu evoluția cazului.

3 ARII

  1. Legea 155/2010 – Legea politiei locale – este un act normativ care a complicat si mai mult confuziile referitoare la competentele materiale si teritoriale existente in sistemul de ordine si siguranta publica. Aceasta prevede reglementari in contradictie cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 din 12/07/2001 privind regimul juridic al contraventiilor actualizata. Legea in cauza a fost emanata din ambitii eschibitioniste ale unor fantezisti rataciti in politica romaneasca fie si pentru a-si satisface scopurile meschine (neligitime). Legea 155/2010 este o aberatie juridica deoarece ofera aceleasi competente judiciare detinute de politia statala (materiale dar si teritoriale) unor structuri fantomatice cu angajati ce nu au pregatirea juridica necesara iar cazierul unora este de neinchipuit. Aceasta lege dovedeste clar cata lipsa de rigoare si exigenta exista in procesul de elaborare a sistemului legislativ din Romania.
    Trebuie abrogata Legea nr. 155/2010 pentru a fi eliminate conflictele de competenta “si institutionale” existente intre politia comunitara-locala, (definita ca fiind un fel de struto -camila conceputa dupa imaginatia unor primari alesi pe mici si bere oferite alegatorilor in campania electorala, animata de ideile fanteziste ale unor fosti activisti P.C.R. care, in fapt, este folosita pentru intimidare, amenintare sau ca mijloc de estorcare a bugetelor locale si ale cetatenilor de ex. structurile politiilor comunitare sau locale au sedii in apartapentele sau vilele, detinute de unii „baieti destepti” pentru care se platesc din bani publici -bugetele locale- pentru chirii multe zeci de mii de euro pe luna) si cea nationala deoarece datele statistice arata ca in actualele conditii suntem statul cu cele mai multe forte de ordine publica, din U.E. raportate la nr. populatiei si cu rezultatele cele mai nesatisfacatoare in domeniu sigurantei cetateanului).

  2. Si-n alte localitati tot la fel! Ex. La Giurgiu…familia mea are doua mici bussinesuri si tot asa…din ce, din ne-ce trebuie sa plateasca amenda. Mereu potera de la politie, anaf, etc. inventeaza cate ceva…asa strang ei bani pentru alegeri, cred, pt. potentatii locali. De acea mi-am dus copiii departe de Romania. Nu se poate trai omeneste nici daca muncesti. Oamenii de rand, cu bune intentii sunt sufocati, stransi de gat…e plin orasul de asistati social…pe toti ii tin in spate cei care muncesc, fac ceva, nu asteapta.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.