
În ediția din 21 februarie, ziarul Curentul dezvăluia că fostul manager de la IOB, Lidia Kajanto, ar fi dorit să ajungă manager la Spitalul Colțea, pe filiera PSD. Cum primarul general nici nu a vrut să audă, sursele noastre bine informate ne-au declarat că Lidia Kajanto urma să ajungă directoare în ministerul Sănătății.
Zis și făcut. Astăzi, 15 februarie, MS anunță organizarea ocupării fără concurs a funcției publice temporar vacante de Director General Adjunct în cadrul Direcției generale asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică. Dosarele se pot depune doar azi și mâine, candidații trebuie să fie medici cu 7 ani vechime în specialitatea studiilor iar condiție eliminatorie este „Limbi străine: Limba engleză – nivel avansat- dovedit cu certificat/ adeverință”.
Desigur că și dacă ești medic vorbitor nativ de engleză nu poți livra în 24 de ore adeverința cerută de Ministerul Sănătății, mai ales că certificatele IELTS sau TOEFL au valabilitate de doar doi ani. Însă nu ne îndoim că viitoarea câștigătoare a procedurii, ca printr-o întâmplare, avea o adeverință valabilă printr-un sertar.
Reamintim că inserarea de condiții care să asigure câștigarea unui concurs sau a unei licitații de anumite persoane reprezintă infracțiunea de abuz în serviciu cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, prevăzută de Legea 78/2000, așa cum adesea citim în comunicatele DNA. Vezi AICI anunțul cu dedicație.
Controversata Kajanto scrie în CV că e medic de urgență dar nu este
Jurnaliștii de la PressOne au dezvăluit că pe când ocupa funcția de manager al Institutului Oncologic București, Kajanto și-a scos un post de medic la concurs în spitalul pe care îl conducea și le-a explicat acestora că nu era în conflict de interese pentru că se afla în concediu de odihnă ca manager atunci când s-a înscris la concursul pentru funcția de medic.
Tot Kajanto și-a trecut în CV că are trei specializări: oncologie, medicină de familie și medicină de urgență deși nu avea când să urmeze trei rezidențiate.
De altfel în Registrul ținut de Colegiul Medicilor, Kajanto nu apare să aibă nici măcar competențe în Medicina de urgență, aceasta figurând ca:
1. MEDICINĂ DE FAMILIE, grad: Specialist, drept de practica: Drept de liberă practică (1)
2. ONCOLOGIE MEDICALĂ, grad: Specialist, drept de practica: Drept de liberă practică (1)
Studii complementare:
1. ECHOGRAFIE GENERALĂ
2. MANAGEMENTUL SERVICIILOR DE SĂNĂTATE
Cu CV-ul ei falsificat, femeia se va integra minunat în ministerul condus de fiul unui torționar. În memoria celor pe care tatăl lui Rafila i-a ucis și/sau torturat între 1947 și 1949 vă invităm să urmăriți AICI episodul din Memorialul Durerii dedicat acestuia.
Urmează locuri la direcția resurse umane – si alte direcții cu dedicații doar au venit “ai noștri”
In loc sa lase persoanele interne adic personaje ce nu au nicio legătura cu activitatea.
Cainii latra, ursul trece…