O declarație surprinzătoare a lui Pavel Abraham a trecut neobservată zilele trecute. După ce Traian Băsescu a făcut publică declarația sub jurământ a lui Marian Căpățână care zicea că Florin Anghel i-a spus „că a primit de la Dan Voiculescu la el în birou suma de 1.000.000 de euro” din care voia să îi dea lui 200.000 și „că a fost contactat prin Cristian și prin avocatul Pavel Abraham”. În replică, Abraham a declarat la România TV: „Eu nu am discutat niciodată cu Dan Voiculescu. Sunt sigur că Marian Căpăţână şi-a schimbat declaraţia. Nu am nicio relaţie cu domnul Voiculescu. O singură dată l-am văzut pe Dan Voiculescu, în 1972. De atunci nu am vorbit nici măcar la telefon.”
Întrebarea pertinentă care se naște este: câți dintre noi își mai amintesc în 2016 că au văzut pe cineva în 1972? Este evident că Dan Voiculescu i-a marcat memoria lui Abraham cu ceva anume, știut doar de ei doi iar acum Abraham menționează anul pentru a ajunge mesajul la Dan Voiculescu.
Pentru Pavel Abraham, conform CV-ului său oficial anul 1972 semnifică absolvirea „Școlii de ofiteri activi a Ministerului de Interne” și repartizarea sa la Miliția Capitalei unde se ocupa cu „efectuarea de activitati de teren specifice structurilor de poliţie în domeniul ordinii publice, domeniul judiciar, economic si al cercetărilor penale”.
Conform CV-ului de senator, Dan Voiculescu ocupa începând cu anul 1970 funcția de Șef departament Vitrocim. Potrivit Deciziei CNSAS, menținută de toate instanțele românești, Dan Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitatea Municipiului București în 1970 și preluat de Direcția a III-a (Contrainformații) cu același nume conspirativ „Mircea”, însoțind în Cehoslovacia „echipe românești de hochei pe gheață. În martie 1971 este scos din rețeaua Direcției a-III-a pe motiv că este colaborator extern al CNEFS (n.r. Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport) și nu vine des în contact cu cetățenii străini. În anul 1972 redevine candidat pentru recrutare, fiind luat în studiu de către Direcția a-III-a. În iunie 1973, se propune recrutarea sa în calitate de informator al Direcției a-III-a, pentru supravegherea urmăriților „VERA” (vecina de stradă) și „GORAN” (cetățean străin, cunoscut cu afaceri în România)…”, sub numele FELIX.
Abraham spune că nu s-a întâlnit niciodată cu Dan Voiculescu dar l-a văzut în 1972, pe când el era ori în ultimul an elev la Școala de Ofițeri, ori proaspăt absolvent al acesteia. Abraham trebuie să detalieze unde l-a văzut pe Voiculescu, de ce ar ține minte așa ceva vreme de 18 ani până să spunem că l-ar fi revăzut pe Dan Voiculescu la televizor după Revoluție și și-ar fi amintit. De ce a transmis acest mesaj Abraham și cui? O avea și Dan Voiculescu un coordonator care mai e încă în viață și mesajul este pentru el? Să nu uităm că Pavel Abraham a fost șeful Poliției Române, având acces la arhivele Miliției, avându-i în subordine și pe foștii milițieni transformați în polițiști.