Home Dezvăluiri Directoarea INHGA ar vrea să decadă din drepturile părintești un avertizor de...

Directoarea INHGA ar vrea să decadă din drepturile părintești un avertizor de integritate din instituție

DISTRIBUIŢI

Ca avertizor de integritate, legea 571/2004 permite oricărui funcționar al statului să reclame când sesizează încălcări ale legii, fiind protejat de orice prigoană ulterioară din partea șefilor săi. Desigur că în România nu se păstrează secretă decât în presă identitatea avertizorului. Când oamenii reclamă la ministere ilegalitățile, imediat se găsește câte un idiot care redirecționează plângerea chiar la instituția de unde provine avertizorul și acesta este nenorocit imediat de sistemul bine închegat din instituție. În 22 iulie 2016, un cercetător științific din Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, aflat în subordinea ANAR, a reclamat la tehnocrata Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului la acel moment, că se aranjează un concurs pentru ocuparea funcției de șef de laborator pentru soția directorului Centrului Național de Prognoze Hidrologice, Marius Mătreață. Doctor Inginer și cercetator stiintific III la INHGA, Adrian Apostol, i-a scris ministrului Palmer avertizând-o că soția lui Mătreață este singura care corespunde condițiilor puse pentru participarea la concurs. După scrisoarea lui Apostol, doamna Mătreață nu se mai prezintă la concurs. Cercetătorul susține că Mătreață antedatează un referat disciplinar și omul este băgat într-o comisie de disciplină. Abaterile sunt încălcarea Codului de Etică și Conduită și a Regulamentului intern din INHGA. În 16 decembrie, Adrian Apostol este sancționat de comisia de disciplină cu tăierea a 10% din salariu pentru trei luni. Din comisia de disciplină a făcut parte însuși Marius Mătreață deși directoarea geberală a INHGA, Daniela Rădulescu, ar fi trebuit să nu permită ca reclamatul să aibă posibilitatea de a se răzbuna pe reclamant. Pentru că Adrian Apostol anunțase cu multe luni înainte conducerea instituției că se află sub tratament medical suferind de tulburare emoțional instabilă și atacuri de panică (anxietate paroxistică), decizia nu se pune trei luni în practică. După trei luni, se operează prima oprire din salariu, Apostol clachează și ingerează mai multe medicamente. Este internat, tratat, consiliat psihologic și este externat. Cum soția sa abia a născut, Apostol intră în concediu postnatal. Și acum vine cea mai de neînțeles mișcare pentru un manager. Directoarea generală a INHGA, doctor inginer Daniela Rădulescu, îl reclamă la poliția de proximitate din Sectorul 2 pe Adrian Apostol că e un potențial pericol pentru copilul său nou-născut, fără să o întrebe nimic pe soția lui care și ea îi este subalternă. Polițistul se prezintă la INHGA, pe 9 iunie 2017 ora 9, intră în instituție și poartă o discuție cu soția lui Apostol căreia îi spune că a fost sesizat de conducerea instituției că Apostol este un potențial pericol pentru copil, pentru ea și pentru directoarea INHGA. Polițistul îi ia soției lui Apostol o declarație scrisă, fără avocat. Soția a garantat că tatăl copilului nu este periculos și că are încredere deplină în soțul ei.
Nu înțeleg cum o persoană de calibrul intelectual al unui doctor inginer ca Daniela Rădulescu se poate preta la o asemenea meschină răzbunare. Ce urmărește? Să fie Apostol decăzut din drepturile părintești că face atacuri de panică și e anxios sau deprimat? Astea sunt bolile „la modă” ale secolului XXI. Dacă Adrian Apostol reprezenta vreun pericol pentru bebeluș nu ar fi avertizat-o medicii pe soție, că erau obligați? L-ar mai fi externat din spital? Mie mi-ar crăpa obrazul de rușine în locul lui madam Rădulescu!

Citește și cazul unui alt angajat al INHGA care a fost  dus cu forța la control psihiatric după ce a refuzat să semneze o recepție

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.