În februarie1985, generalul-locotenet Aristotel Stamatoiu, şeful Centrului de Informaţii Externe (CIE, continuatorul DIE), a emis un ordin prin care le cerea tuturor unităţilor subordonate să-şi actualizeze situaţia surselor aflate în legătură şi să transmită datele lor complete către UM 0503 (Cartoteca CIE). Drept urmare, la 13.05.1985, UM 0225, unitatea care se ocupa de urmărirea emigraţiei româneşti, a întocmit un tabel conţinând numele colaboratorilor pe care îi avea în legătură la acea dată, tabel pe care l-a înaintat conform ordinului către UM 0503, dezvăluie REVISTA 22. Conform documentelor publicate de Revista 22, „peste două sute de nume conține prima listă a colaboratorilor aflați în legătura UM 0225, unitatea din cadrul Departamentului Securităţii Statului (DSS) care se ocupa de urmărirea emigraţiei româneşti”. Printre aceștia apar Ioan Aurel Pop, noul președinte al Academiei Române, Cornel Nistorescu, ziarist, Adrian Vasilescu angajat al BNR, sociologul Dorel Abraham și doctorul Dorin Sarafoleanu.
Prof. dr. Dorin Sarafoleanu, s-a născut la 9 februarie 1936, în localitatea Ghizela, judeţul Timiş. Studiile liceale le-a făcut la Timişoara, apoi a urmat facultatea la Institutul de Medicină din Timişoara. A fost repartizat la Spitalul Clinic Griviţa – astăzi ”Sfânta Maria” – din Bucureşti. S-a specializat în ORL. Sarafoleanu a beneficiat de o bursă de studii postuniversitare în Franţa. În anul 1971, a înfiinţat Clinica ORL de la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti, pe care a şi condus-o zeci de ani și a lăsat-o moștenire dr. Codruţ Sarafoleanu, fiul său.
Citește cum explică chirurgul Marius Uscatu ce înseamnă sânge albastru de UMF-istan.
Sarafoleanu a fost decorat la 15 decembrie 2004, în ultimele sale zile de mandat de Ion Iliescu cu Ordinul şi Medalia ”Meritul Sanitar”, la 9 decembrie 2014, a fost declarat cetăţean de onoare al Timişoarei, iar la 22 octombrie 2015 a fost decorat de Casa Regală a României, la Castelul Peleş,cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer.
Niciodată nu vom ști cât din cariera sa s-a datorat colaborării cu Securitatea și cât talentului său.
Citiți articolul integral și documentele la revista22.ro
FELICITARI!
Niciodata ! Ce cuvânt înselator ! Doctorul Dorin Sarafoleanu s-a folosit din pln de relatiile cu Securitatea. A înlaturat pe cei care puteau sa-i stea în cale, fara mila. Calitatea sa principala a fost lipsa de caracter. Pacat pentru ca a fost un bun ORList
Niciodata nu vom sti cati au fost mai buni profesionisti, dar n-au avut posibilitate de bursa in Franta, si in general nici o sansa de afirmare in acele vremuri pentru ca nu erau colaboratori ai securitatii. Ca sa nu mai amintesc ce pateau cei care vroiau sa treaca granita.