Ieri, Valer Dorneanu i-a luat pe mai mulți judecători ai CCR în toaleta instituției ca să decidă obligarea președintelui la revocarea Codruței Kovesi din fruntea DNA. Informația cu deliberarea în toaletă a fost furnizată ieri, pe surse, de stiripesurse.ro care aparține lui Iosif Buble, soțul deputatei PSD, Diana Tușa.
Proaspăt întors din Rusia unde chiar și bătrânul pensionar care conduce MAE i-a recomandat să nu se ducă, înfocatul comunist Valer Dorneanu, fost procuror ceaușist, a purces la executarea șefei DNA. Vezi AICI cum lingea Dorneanu PCR-ul și presupusa echitate socialistă. Ajuns la vârsta de 73 de ani, pe Dorneanu cică nu-l mai animă ideile democrației socialiste așa că nu-l deranjează să încaseze lunar pensia de 12.153 lei, 18.837 lei salariu de la CCR și 4.165 de la o universitate particulară adică un total de 35.155 lei lunar.
Doar DNA-ul îl deranjează în viața asta că l-a săltat pe ginerele său, Petre Tobă.
Petre Tobă este la bază subinginer constructor dar după căsătoria cu Simona Dorneanu, unde naș le-a fost generalul MI Toma Zaharia, Tobă s-a făcut polițist absolvind la 36 de ani Academia de poliție.
În 15 noiembrie 2015, ginerele lui Dorneanu a fost numit ministru de Interne în guvernul Cioloș, via PSD care, pentru a susține guvernul tehnocrat, a vrut două ministere cheie date lui Vasile Dîncu și lui Petre Tobă.
Pe 01 septembrie 2016, Laura Codruța Kovesi transmite președintelui Klaus Iohannis cererea de încuviințare a urmăririi penale pentru ministrul de Interne, Petre Tobă, pentru fapte de corupție, solicitare aprobată.
În cerere se arăta că
„La data de 1 aprilie 2016, în contextul în care, la Direcția Națională Anticorupție se afla în instrumentare dosarul 20/P/2016 (care ulterior a fost trimis spre judecare în 11 mai 2016), Tobă Petre, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declanșarea procedurii de declasificare parțială a unor documente. Solicitarea procurorilor, formulată în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală şi cele din domeniul informaţiilor clasificate, viza câteva paragrafe din ordine emise la nivelul ministerului, privind normativele a căror încălcare a fost reţinută în sarcina funcţionarilor acuzaţi penal în legătură cu gestionarea fondurilor operative.
Concret, în prezenta cauză, s-a constatat că ministrul Afacerilor Interne Tobă Petre a refuzat, în mod discreționar, declanșarea procedurii de declasificare a unor normative a căror încălcare vizează conținutul constitutiv al infracțiunilor de abuz în serviciu și deturnare de fonduri, adică într-o situație în care este exclusă protecția informațiilor clasificate, conform art. 3 din Legea nr. 182/2002, privind protecția informațiilor clasificate, întrucât ar conduce la ignorarea art. 10 din Declarația Universală a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil care include dreptul de informare asupra acuzaţiei penale).
Totodată, necesitatea declasificării normativelor anterior menţionate are la bază şi prevederile art. 137 din Constituţia României, potrivit cărora gestionarea şi controlul fondurilor instituţiilor publice trebuie reglementate prin normative neclasificate, respectiv prin legi.
Lipsa de transparenţă în administrarea fondurilor operative a condus la aruncarea în derizoriu a destinației legale a fondurilor operative, respectiv realizarea securității naționale. Din probele cauzei a reieşit că au fost cumpărate bunuri care nu au nicio legătură cu interesul general de maximă importanță pentru care au fost alocate fondurile operative (căsuțe de păpuși cu nisipar și tobogan, în valoare de 7.000 lei, cărți de joc, darts cu săgeți, arcuri de tir, plase de tir, mingi de volei în valoare de circa 4.000 lei, bandă de alergare, în valoare de circa 12.000 lei, cuptor electric, în valoare de circa 17.000 lei, stilouri în valoare de 13.000 lei, uniforme de chestor, pavele, cărți în ediții de lux, legate în piele, pe comandă, mese festive ale ofițerilor neoperativi ai D.I.P.I.).
Relevant este că, în situații absolut similare (deturnarea fondurilor pentru protecția martorilor și, respectiv, deturnarea fondurilor operative), ministrul Tobă Petre a procedat complet diferit: a declasificat normativele M.A.I. în dosarul nr. 596/P/2015, dar a refuzat solicitarea procurorilor în dosarul nr. 20/P/2016. Astfel, ministrul Tobă Petre a dat curs, în luna ianuarie 2016, solicitării Direcției Naționale Anticorupție și a declasificat normele privind administrarea și controlul fondurilor pentru protecția martorilor, gestionate de o structură a Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Oficiului Național pentru Protecția Martorilor (O.N.P.M.), o parte dintre norme fiind absolut identice cu cele referitoare la administrarea fondurilor operative, fondurile gestionate de O.N.P.M. fiind o categorie specială de fonduri operative. Dosarul respectiv nr. 596/P/2015 a fost trimis spre judecare în 1 februarie 2016”.
CE PACAT CA NU MAI TRAIESTE TRIBUNUL, AR FI TARE BUCUROS SA-SI VADA PUPILII SCOLITI DE SECURISTII SAI IN MARI DREGATORII SI BUTONAND PATRIA LUI IUBITA.
Dinte pt. Dinte și ochi pt. ochi … Uleiul iese la suprafață …