Home Dezvăluiri Dovada că la Apele Române legea se aplică doar prin decizia scrisă...

Dovada că la Apele Române legea se aplică doar prin decizia scrisă a directorului general, omul lui Mircea Drăghici

DISTRIBUIŢI

UPDATE: Directorul General al ANAR a decis să aplice legea salarizării abia după ce a fost amenințat de Federația APEHID cu declanșarea conflictului de muncă Citește detaliile AICI 

Încă din octombrie 2015 când a fost parașutat de la un service auto din București în fruntea a zece mii de angajați ai Apelor Române, Victor Sandu a fost bănuit că e omul lui Tăriceanu sau al Grațielei Gavrilescu. Informația a fost greșită pentru că de fapt, Victor Sandu este omul trezorierului PSD, deputatul de Argeș Mircea Gheorghe Drăghici. Detalii în articolul Șeful ANAR, declarație de avere falsă la ANI ca să nu se facă legătura între el și trezorierul PSD, Mircea Drăghici.

Cu susținere de la vârful PSD, Victor Sandu face ce vrea pe moșia sa, respectiv Administrația Națională Apele Române.

Sindicatul Mureșul din Apele Române transmitea în luna martie a acestui an o informare semnată de președintele Cornel Brișcaru prin care anunța că va ataca în instanță actele privind salariile membrilor de sindicat angajați la Apele Române emise de instituție explicând principalele motive pentru care consideră că deciziile și Actele adiționale emise la inceputul acestui an de către ANAR/INHGA/ABA-uri membrilor de sindicat, in aplicarea prevederilor Legii 153/2017, au fost intocmite și emise cu incălcarea prevederilor legale in materie. La punctul 8 din informare, liderul de sindicat anunța că „deciziile emise și respectiv Actele adiționale întocmite in baza acestora, de regulă nu are/au niciun fel de mențiuni cu privire la recunoașterea și acordarea unor sporuri expres prevăzute de lege pentru anumite categorii de angajați. De exemplu, sporul de doctorat sau sporul pentru cei care fac parte din echipele de implementare a unor proiecte. De altfel aceste sporuri nu au fost in niciun fel menționate in Actele adiționale înaintate spre semnare colegilor noștri care trebuia să beneficieze de ele, lipsindu-i pe aceștia, in mod ilegal și discreționar, de un drept recunoscut expres de lege.”
După zece luni, directorul general al ANAR emite actul nr. 807/17.12.2018 prin care decide aplicarea legii 153/2017 începând abia cu anul 2019 deși ea a intrat în vigoare din 2017. Astfel, în decizie se arată că „începând cu data de 1 ianuarie 2019 se acordă personalului angajat al ANAR drepturile cuvenite, reprezentând sporurile conform prevederilor Legii nr. 153/2017”.

Mai rămâne să ne spună împărații din ANAR care semnează această decizie dacă se acordă și retroactiv sporurile sau oamenii trebuie să-și caute dreptatea în instanțele civile sau penale, pentru că abuzul în serviciu este și atunci când un funcționar (în speță Victor Sandu și Relu Adam), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, încalcă o lege (respectiv 153/2017) cauzând o vătămare a drepturilor legitime (respectiv sporurile cuvenite) ale unei persoane fizice (aici toți angajații ANAR). De la 2 la 7 ani!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.