Home Colectiv După #Colectiv, Arafat s-a prezentat în Parlament și a susținut amendamente de...

După #Colectiv, Arafat s-a prezentat în Parlament și a susținut amendamente de relaxare a autorizării care să „reducă presiunea de pe ISU”

DISTRIBUIŢI

Sunt multe persoane, în special telespectatori ai Antenei 3 care îl idolatrizează pe lăudărosul Raed Arafat deși presa a arătat că acesta minte cu nerușinare pentru a-și ascunde incompetența. Dacă radiografiezi acum sistemul de urgență pe care Arafat l-a construit constați că salvarea e folosită de multe ori ca taxi iar Unitățile de primiri Urgențe sunt sufocate de neurgențe și de oameni care vor și ei o analiză, o rază sau o ecografie gratis iar medicul de familie le-a spus că nu le trebuie. Dar să vedem cu manipulează din nou Arafat populația. După incendiul din Bamboo, prezent în studioul televiziunii naționale, Arafat declara că „Nu poate cineva să funcţioneze numai dând hârtie pe proprie răspundere la aşa ceva de aici cum este acest club”. Verificând însă legislația în vigoare în acest moment constatăm că după tragedia Colectiv, în 3 noiembrie 2015, Guvernul Ponta adopta o ordonanță de urgență care permitea sigilarea localurilor neconforme. Odată cu dezbaterea acestei ordonanțe în Parlament, în ședința din Camera Deputaților din 17 februarie 2016, Raed Arafat s-a prezentat în plen și a susținut în plus față de OUG, „amendamentele venite din partea Comisiei de administraţie şi care sunt bine-venite pentru că vor duce la reducerea presiunii care este pe inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, precum şi pe factorii economici, având în vedere că prelungeşte perioada de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor până în 31 decembrie în situaţiile în care nu sunt extrem de periculoase şi care nu necesită închiderea imediată a unor localuri”.(vezi în fotografie extras din stenograma ședinței)

Ulterior, în ședința Guvernului Cioloș din 24 august 2016, fostul ministru de Interne, Petre Tobă, ginerele PSD-istului Valer Dorneanu ce conduce acum Curtea Constituțională a susținut cu ardoare amânarea termenului de la 31 decembrie 2016 până la 30 iunie 2017, MAI inițiind celebra OUG pe care acum PSD i-o reproșează lui Cioloș. Iată ce spune Tobă în ședința de guvern:

„Prin prezentul act normativ se propune prorogarea termenului prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor,  de la 31 decembrie 2016 până la data de 30 iunie 2017.

Prin prevederile Legii nr.33/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, pentru construcţiile şi amenajările din categoriile care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, persoanele cu responsabilităţi legale au obligaţia obţinerii respectivului act administrativ până la data de 31 decembrie 2016.

Obligaţia legală a avut un impact pozitiv, în primul semestru al anului 2016 înregistrându-se o creştere cu 44% a numărului de solicitări de emitere a avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi o creştere cu 75% a numărului autorizaţiilor emise, faţă de perioada similară a anului trecut.

În acest sens, în urma analizelor efectuate s-a constatat că în cele 5 luni până la expirarea termenului stabilit, respectiv 31 decembrie 2016, chiar dacă se păstrează acelaşi ritm de avizare, nu toţi proprietarii/deţinătorii construcţiilor vor putea atinge obiectivul propus, fiind necesară prorogarea acestui termen până la 30 iunie 2017.

Prin prorogarea termenului pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu până la 30 iunie 2017 se urmăreşte:
 stabilirea unui termen care să facă posibilă conformarea de către toţi beneficiarii în ceea ce priveşte obligaţia de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu;
 reducerea riscului înregistrării unui volum mare de solicitări  înainte de expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare;
 reducerea riscului de nerespectare a termenelor de emitere a avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu de către beneficiarii care nu s-ar încadra în termenul actual;
 reducerea costurilor pentru întocmirea documentaţiilor şi realizarea lucrărilor necesare pentru satisfacerea cerinţei de securitate la incendiu, costuri care, la momentul actual, au căpătat accente prohibitive;
 realizarea unor documentaţii şi lucrări de construcţii de calitate, negrevate de presiunea timpului;
 reducerea numărului de solicitări de autorizare respinse pentru neconformităţi.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.