Gabriela Firea este o femeie răzbunătoare, care amenință și șantajează fiind și amendată de procurori pentru ultraj, după ce a amenințat un membru CNA când era jurnalistă. Acum, după ce a ajuns la putere, Gabriela Firea este și mai periculoasă. Surse din Primărie ne-au declarat sub protecția anonimatului că Firea a făcut ca trenul vineri când a aflat conținutul adresei depusă la Registratură de președintele Ordinului Arhitecților București, Șerban Sturdza și că imediat a pus pe cineva să se intereseze cum poate fi schimbat acesta din funcție. Când i s-a spus că Sturdza a fost ales prin vot de către arhitecți și că nu e pus de PSD, Firea a cerut să se găsească imediat un motiv de a-i face o plângere penală arhitectului. De altfel, Firea s-a consacrat ca o reclamagioaică: a făcut plângere penală inclusiv pentru răspândire de informații false despre furtună doar, doar s-o găsi vreun procuror să-i aresteze criticii. Numai că informațiile false te bagă la pușcărie dacă aduc atingere securității naționale iar până una alta, Firea nu gestionează butoane nucleare, ci e doar o țoapă, fertilă ce-i drept, care a pus Bucureștiul la pământ. Și procurorii o știu ce hram poartă și plângerile ei rămân fără rezultat.
Iată ce i-a scris arhitectul:
„Distinsă Doamnă Primar General al Bucureștilor,
Încep prin a-mi cere mii de scuze că îmi permit să vă răpesc din prețiosul timp al domniei voastre cu această a douăzeci și una adresă din partea Ordinului Arhitecților București. Motivul pentru care o fac este faptul că la precedentele douăzeci nu ați dat nici un semn cum că le-ați fi acordat vreo atenție.
Reiterez faptul că toate au fost generate de probleme care țin de profesia pe care o reprezentăm, conform legii, și de nevoile municipiului București, nicidecum de chestiuni pecuniare, de partid sau de altă natură ignobilă. Drept pentru care, zicem noi, merităm un strop de atenție. Măcar din punctul de vedere al bucureștenilor.
Știm că sunteți angrenată în foarte multe acțiuni, dintre care unele, cum ar fi concursul pentru cel mai frumos balcon, ne-au stârnit. Și totuși. Sunt multe alte probleme de natură arhitectural-urbanistică ce fac din București un oraș cu probleme (nu o spunem numai noi, a spus-o și UE prin refuzul de a reloca Agenția Europeană a Medicamentului de la Londra la București). Plecând de la premisa că nu este reavoință din partea domniei voastre sau de interese de alt ordin, ne-am pus problema că poate cele semnalate în cele douăzeci de adrese au fost formulate prea complicat. Drept pentru care, Ordinul Arhitecților București vă pune la dispoziție, când doriți, un arhitect care să vă deslușească ce v-am scris în adresele precedente.
Acum, că vine vacanța de iarnă, sperăm să vă faceți timp și pentru problemele de arhitectură și urbanism ale Capitalei, așa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit. Având în vedere că s-au strâns multe foi și sunt greu de cărat în vacanță de colo-colo, vom face un site (www.oarb-pentru-firea.ro) unde vom urca toate adresele trecute și viitoare pentru a fi la îndemâna domniei voastre.
Vă rog să primiți, distinsă Doamnă Primar General al Capitalei, alături de asigurările că problemele ridicate aparțin Bucureștiului real și nu celui paralel, întreaga mea considerație, alături de cea a arhitecților bucureșteni pe care îi reprezint.
Arh. Șerban Sturdza, Președintele OAR București
NOTĂ: Prezenta adresă a fost trimisă astăzi, 24 Noiembrie 2017, către Doamna Primar General al Municipiului București”
Curat infractor!
Citește și Ce frumoasă este Carmen, nevasta schimbată cu șantajista Gabriela Firea
Toapa fertila este o vipera letala, manata de ambitie, acolo unde nu o ajuta mintea.
Festivismul ei de prost gust provincial se potriveste cu mahalalele din Voluntari, dar
este o grosolanie la adresa unui Bucuresti, care isi regaseste eleganta lui europeana
Contributia toapei fertile, aflate scandalos la varful administratiei bucurestene, este
resataurarea mitocaniei de partid proletar stalinist si o atmosfera de teroare in primarie.
Cum scapam de ea urgent ?
Intrebati-l pe puscariasul voiculescu, aurtorul Mewin Kampf mit der Justiz.
„Festivismul” este de prost gust dar nu provincial. Cat despre eleganta occidentala a Bucurestiului, nimeni nu a gasit-o inca. Mergeti la vot!
Un provincial.
AM ONOAREA !
Scapati de ea prin vot, daca va iese majoritatea. Pana atunci: crapa fierea-n voi?
bucurestenii au ales ! prost , din pacate !
Nu bucurestenii au votat-o ci milogii veniti la fel ca ea din toate colturile Romaniei si acum au buletin de Bucuresti !!!!! Precum vezi , e o mare diferenta e la fel cum e si cu unii care au doctorat si parlamentari cu doctorat !!!!!!
asa cum esti american daca ai pasaport american, asa esti si bucurestean daca ai buletin de bucuresti
Oh, da! Bucurestenii adevarati i-au votat pe Crin Halaicu, Viorel Lis si Sorin Oprescu! Ei au realizat capitala mareata si provincialii cu buletin de Bucuresti au distrus-o in ultimul an. Nu va intreb cu cine ati votat caci stiu si raspunsul: nu ati iesit deloc la vot pe motiv ca sunteti scarbit. Ca un bucurestean neaos.
ANALOG …
Stimată doamnă, ce-ar însemna „provincialii cu buletin de Bucureşti ???
D-tale, de care „milog” eşti..?
Domnilor arhitecti, constituiti intr-in ordin.
Nu ma pricep deloc la arhitectura, stiu ca este un domeniu complex, o imbinare intre arta si stiinta.
Intrebarea mea catre distinsa dvs breasla este legata de normele de urbanism. Este admisibil ca sa fie emisa autorizatie de constructie P+10 intre cladiri de blocuri deja foarte aglomerate, de pe vremea comunismului? Miza se stie. Cum ramane cu normele, profesionalismul? Am zis cumva moralitatea?
Se admit cladiri p+10 langa cladiri de minim P+8 sau maxim P+12 . Se cheama densitate urbana deoarece intr-o zona cu densitate crescuta nu poti sa construiesti o casa sau un duplex . Problema e sa se construiasca un P+10 langa o zona cu P+1/2/3 caci altfel este o incalcare a legii. Deci @Arhi_Tech intr-o zona cu densitate crescuta (P+10/P+8 ..etc) este firesc sa se construiasca la fel de mult . Totusi sunt mai multe lucruri de luat in calcul eu v-am raspuns in urma informatiilor pe care mi le ati dat . Problema nu e ca se construieste , problema e „CUM „se construieste ,”CUM”arata cladirea , „CUM”functioneaza si multe altele .
Autorizatia tot Primaria o emite (de sector sau chiar PMB in unele cazuri)
Ordinul arhitectilor ataca intrucat de-ti faci ochii roata prin Bucuresti vezi numai incalcari ale legii privind constructiile si cum nici o constructie nu se face fara acordul si participarea activa a unui ARHITECT rezulta totala responsabilitate a ORDINULUI si a membrilor sai.
Praf in ochi! Se știe ca primarul doar semnează, si adevarata mafie la urbanism o găsiți la direcția de urbanism din cadrul primăriei! Găsiți acolo bugetari care încălzesc scaunele de pe vremea lu’ Videanu! Ce se întâmpla acolo!? Ex. Certificate de urbanism ținute la sertar, termene legale de eliberare a documentelor depășite, solicitări de acte ce nu au nicio legătura cu dosarele beneficiarilor! Cetățeanul de rând, înjură primaru’, cand de fapt adevarata problema e la nivelul bugetarilor!
De ce nimeni nu-i da in judecata??? Cand le propun clientilor asta, se duc cuminti cu spaga si au rezolvat, cica mai ieftin si mai rapid. Cei mai „rai” recurg la sesizari in lant (la cca 3-4 zile pe saitul de sesizari al primariilor). Si PMB si PS1 au reactionat la a 2-a sesizare, eliberand certificatul de urbanism. Deci se poate si recomand tuturor metoda a 2-a, dar trebuie sa ai curaj pentru asta si sa respecti si tu legea! Altfel este totul o mermeleala….
Daca-i asa, de ce se ofuscheaza Firea?
Va rog sa imi spuneti cum se admit blocuri la strada care sunt mai inalte decat celelalte blocuri blocand asftel vizibilitatea. Este cumplit! Blocurile de 8 etaje de pe Panduri 32 cu vederea in interior se lovesc de blocul construit recent care are 13-14 etaje. Toate vederea este acoperita de apartamentele superioare de la blocul construit langa linia de tramvai pe Trafic Greu, nici norii nu se mai vad. Cum este posibil sa nu respecti inaltimea celorlate blocuri?
Daca dreapta nu isi facea ambitiile prostesti, mai precis USR-istii si PNL-istii si nu puneau fiecare cate un candidat ci se aliau punand doar unul ales dintre ei… mai era o sansa reala sa nu iasa tuta aia.
Stimati bloggeri. Sunt master in urbanism. In anii 1990-1991 am lucrat intr-un colectiv la elaborarea Proiectului Legii nr 50/1991 – Legea Urbanismului. Am activat in cadrul Serviciului de urbanism al sectorului 2 al Municipiului Bucuresti intre anii 1994-1995. Sa va dau un mic exemplu privind modul in care se desfasoaral lucrurile in cadrul unei primarii – valabil in toata tara.
Intr-o zi in zona pe care o aveam in coordonare am vazut o spalatorie auto rasarita peste noapte. Fusesem in zona cu o zi inainte. Mergeam la o noua cerere de eliberare a unui certificat de urbanism impreuna cu colegul meu de la serviciul Disciplina in constructii din cadrul Primariei sectorului 2 al Municipiului Bucuresti. Am cerut Autorizatia de construire a respectivei spalatorii auto – construita pe domeniul public la nici 5 metri de ferestrele blocului din apropiere. Evident ca nu exista nicio autorizatie de construire. Ca atare, colegul meu de la disciplina in constructii i-a aplicat, conform legii, amenda contraventionala. Dupa nici o ora ne-am intors la birou – in Primaria sectorului 2. Arhitectul sef al secorului 2 din epoca mi-a zis: Baaaai! Tu stii al cui e ala? Ala cu spalatoeia e al lui…!!! Ce, esti tampit?! Urmarea: i s-a anulat amenda contraventionala (caz penal DIRECT), colegul meu a fost retrogradat, iar mie mi s-a spus ca se reduce schema de personal la serviciul de urbanism, dar ca mi se propune sa fiu numit (urbanist fiind) seful serviciului financiar-contabilitate. Ca urmare… am demisionat. Asa se fac treburile…in TOATE primariile din tara!
Ce trist! Legile sunt numai pentru unii…
V-ati lamurit?
ANALOG …
Daca la o sedinta CTUAT din cadrul PMB reprezentantul filialei OAR Bucuresti nu a fost anunțat de data convocării ședinței și nu a participat, si prin urmare nu a dat un aviz pozitiv sau negativ, PUZ-urile modificate si aprobate in cadrul respectivei sedinte sunt valabile, este respectata procedura de lucru pt aceste sedinte ? [nu am in vedere PUZ pt vreo constructie, ci modificare PUZ de sector cu eliminare de artere de circulatie pe care exista numere postale, pe motiv ca ~deranjeaza anumite afaceri si trebuie eliminate~ (termeni folositi in motivarea modificarilor)] Daca nu, ce lege, norma, regulament, etc se considera a se fi incalcat? Multumesc anticipat
Astia arhitectul lu peste sarat nu a facut nimic decat sa atace politic dar UITA NENOROCITUL ca toate neconformitatile de constructie din Bucuresti li se datoreaza MITA PESCHESUL in buzunarul lor a intrat .
Penibil.
‘te bagi in tarite, te maninca porcii”
Tot respectul ptr. architectul Serban Sturza!
Asta dDA profesionist
Să facem putina lumina in munca aceasta frumoasa a proiectării construcțiilor/sunt un inginer constructor cu aproape 20 de ani vechime in proiectare/trebuie precizat că breasla arhitecților a luptat și a reușit să și obțină drepturi privilegiate in Romania.numai cei înscriși în ordinul arhitecților au drept de semnătură cei care au terminat facultatea nu pot /trebuie sa se afilieze la ordin și să plătească o taxă anuală,mărișoară.din cauza faptului că în cadrul unui proiect,numai arhitecții au drepturi de semnătură,ceilalți specialiști implicați nu au nici o breasla sindicat ordin asociație care sa le reglementeze statutul și să le apere profesia.toate contractele de proiectare trec pe la arhitecți din aceasta cauza și și au publicat și tarife standard .este tolerabilă sau nu situația asta?cum se poate reglementa?
Firea este țoapă pentru că asta este categoria ei de clasificare nu pentru că este din provincie. Și în București sunt multe țoape. Ceea ce are ea în plus este tupeul fără limite.