Home Dezvăluiri Ilie Botoș și Dan Voinea au favorizat infractorii de la Revoluție

Ilie Botoș și Dan Voinea au favorizat infractorii de la Revoluție

DISTRIBUIŢI

Procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bogdan Licu, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că a cerut „redeschiderea urmării penale în Dosarul Revoluţiei” pentru genocid faptă care este imprescriptibilă. Până astăzi, în dosarul Revoluției nu a fost cercetată această faptă, ci doar fapte care erau prescriptibile.
Procurorul care a instrumentat dosarele Revoluției și Mineriadei este nerușinatul Dan Voinea iar procuror general al României în perioada în care s-au împlinit cei 15 ani de prescripție pentru dosarele Revoluției și Mineriadei, respectiv decembrie 2004-iunie 2005 era Ilie Botoș. Dacă Botoș ar fi fost un român adevărat, ar fi cerut lui Voinea să înceapă urmărirea penală și astfel, termenul s-ar fi dublat, intervenind prescripția specială la 30 de ani. Dar Botoș nu a făcut asta și infractorii din 1989 au scăpat  de pedeapsă. Acum vor fi pedepsiți doar cei pentru infracțiuni grave.
Procurorul general descrie cum și-au încălcat atribuțiile de serviciu procurorii în instrumentarea acestui dosar, pentru ca infractorii să scape:

„În modul de desfăşurare a anchetei rezultă că nu a existat o preocupare pentru stabilirea aspectelor esenţiale pentru evenimentele din decembrie ’89” a declarat Bogdan Licu. „Procurorii au efectuat un număr mare de acte procedurale în cauză dar nu au valorificat un număr mare de informaţii. Nu au făcut niciun demers pentru desecretizarea documentelor privind audierile din comisia senatorială în condiţiile în care s-au efectuat mii de audieri în această comisie şi deşi SRI a a întocmit un document amplu, acesta nu se regăseşte în dosarul de urmărire penală şi nici nu rezultă că s-ar fi făcut vreun demers pentru obţinerea lui”, a mai spus procurorul general interimar.

Licu a mai explicat că audierile care s-au făcut în acest dosar au fost „sintetice şi formale”, „nu s-a recuperat muniţia cu care s-a tras asupra persoanelor decedate sau rănite, fără ca la dosar să existe vreo justificare în acest sens” iar „puţinele expertize balistice nu au stabilit decât tipul muniţiei şi de arme dar armele cu care s-a tras nu au fost identificate şi nici trăgătorii”.

„Modul în care s-a făcut ancheta nu corespunde normelor Curţii Europene a Drepturilor Omului” a mai declarat Licu.

CITEȘTE ȘI Wikileaks dezvăluie încă un penibil, Ilie Botoş

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.