Home Dezvăluiri INTERVIU. Cum a fost Solomon condamnat de verișoara lui Gigi Becali care...

INTERVIU. Cum a fost Solomon condamnat de verișoara lui Gigi Becali care l-a și avertizat să demisioneze

DISTRIBUIŢI

Antonie Solomon mi-a acordat un interviu în care vorbește despre condamnarea sa. Sentința a fost scrisă de verișoara lui Gigi Becali, colegul său din parlament care l-a avertizat să-și dea demisia.

Prietenia e ca roua de dimineață

Mihai Belu: Câți au schimbat macazul când au început să apar probleme pentru dumneavoastră?

Antonie Solomon: Vreau să spun că prietenia este ca roua de dimineață. Se așază și pe o petală de trandafir, dar și pe o balegă de vacă. Puțini. Am cinci degete la o mână. Sunt mai puțini prieteni acum care au rămas lângă mine dezinteresați, care n-au acceptat să vină lângă mine la Primărie pentru că le era lehamite de viața în administrație pentru că vedeau ce se întâmplă.

În rest mai sunt sunat protocolar. Când mi-au murit părnții au venit foarte mulți și din Craiova foarte mulți să-mi spună condoleanțe. Din primărie majoritatea care au mai răms de pe timpul meu, că a fost o epurare Solomonică acolo. Le-am spus că trebuie să golească Craiova să scape de mine. Eu am fost iubit de oameni pentru că eu am fost de-al lor. N-am fost cine știe ce capacitate, dar m-au văzut oamenii că m-am implicat și când mă implic sunt extrem de responsabil, las orice. Mi-am lăsat familia și am pus cariera și orașul în primul rând. Voiam să fim cei mai iubiți dintre români, noi oltenii.

Lumea academică venea la Craiova, lumea culturală se mutase la Craiova și toți vorbeau frumos. La un talk-show din acesta în presa națională privată vorbeau și de Craiova și era bine. Acum s-a prăfuit tot. Venea lumea cu drag la serviciu. Se simțea bine. Știam când să-i înjur și când să-i iau de gât și să-i pup.

Eu dimineața mă întâlneam cu toți directorii. La 6:45 – 7:00 erau prezenți acolo. Odată nu le-am zis mai nimic. Erau nedumeriți: „nu ne mai înjură Solomon, ce se întâmplă, ce e cu el?”.

Mihai Belu: Recent, primarul Stavarache a câștigat procesul cu DNA-ul a fost achitat. Oprișan a fost achitat la finele unui proces care a durat 12 ani și primarul din Râmnicu Vâlcea a câștigat alegerile după ce și-a ispășit pedeapsa.

Antonie Solomon: Gutău a avut o speță altfel decât la mine. La mine nu a spus nimeni nimic. Nici denunțător, nici flagrant. Au găsit la unul un bilet „comision primărie Craiova” nu „comision Solomon”. Ăla a spus că nu Solomon. La Gutău era povestea aia cu vice-primarul care luase bani. Bine că s-a întâmplat așa. Era un băiat muncitor pe care îl cunosc foarte bine.

Ce n-a spus Gutău și de asta nu îmi place. Toți l-au mediatizat. Până și Băsescu a spus „vai ce au făcut procurorii”. M-am întâlnit cu el la pușcărie, în curtea închisorii și mi-a spus „Auzi, și pe tine tot ăla te-a băgat?” Asta n-a spus-o, doar că m-a văzut cu costumul. Păi dacă ai coloană vertebrală trebuie să spui. De aia s-a întâmplat ce s-a întâmplat în 89 ca să avem dreptul de a vorbi liber.

Dreptul ăsta de a vorbi liber se reduce din ce în ce mai mult.

Păcat. Dacă ne pierdem și acest drept câștigat cu efortul unora și cu moartea unor copii nevinovați, înseamnă că democrația dispare din România.

Mihai Belu: Deja, așa cum ați povestit că v-ați întâlnit și cu Gutău, din ce în ce mai multe personaje din clasa conducătoare se întâlnește înpușcărie așa cum se întâlneau burghezii în închisorile comuniste. Ați simțit asta?

Câștigam 25.000 de euro din închirieri

Antonie Solomon: Eu zic că a fost o vânătoare de vrăjitoare chestia asta cu corupția. Și acum spune iubitul nostru conducător că prostia e mai periculoasă decât corupția, să pui un prost să-ți conducă oamenii. Atunci el ce-a zis: hai să-i epurăm, să-i terminăm, să vină alții. Să vină alții mai proști să putem decât cu telefonul. „Dați-le, trimit și eu firma…”.

Mihai Belu: Am o întrebare: de ce ar concura cineva care are o capacitate mare de rezolvare a problemelor pentru un post în care e remunerat cu 50 de milioane de lei vechi.

Antonie Solomon: 56 brut și erau vreo 30 și ceva.

Mihai Belu: De ce ar fi atât de mare bătaie pe postul ăsta?

Antonie Solomon: Domnule, din conștiință. Dacă iubești orașul și vrei să se întâmple ceva. Eu stau deoparte, tu stai deoparte, ăla stă deoparte. Și atunci pe cine lăsăm? Impostorii să vină să conducă. Îți vine să te muți. De asta zic: stai să luăm taurul de coarne să facem ceva.

Mihai Belu: Dumneavoastră aveți și o altă sursă de venit.

Antonie Solomon: Mulțumesc lui Dumnezeu câștigam 25.000 de euro pe lună din închirieri. Au venit cei de la DNA și cei de la ANI și au verificat toatăaverea. După ce am făcut pușcăria îmi vine acasă de la ANI că banii găsiți în casă sunt în regulă, averea este în regulă, lucrarea se clasează. Mi-au dat-o cum: ei dacă găseau, de la 10.000 de euro îți face dosar și te trimite la DNA. Mie mi-au verificat tot. Am câștigat în zece ani câteva milioane, am plătit la financiar impozitul pe chirii, 16% din 75% valoarea contractului. Au verificat oamenii, s-au dus și prin frizerie. Au întrebat cât plătesc la frizer. A fost o verificare adevărată. Cu SIE, cu DIE pe afară, bănci, conturi.

Mihai Belu: Proprietăți afară?

Antonie Solomon: De unde, după șase ani îmi spun că e în ordine tot.

M-a condamnat verișoara lui Becali/„Dă-ți demisia. Ești pe tabel”

Mihai Belu: Asta e o zvonistică generală a marilor dosare.

Antonie Solomon: Eu am zis că cine a înființat PNA-ul, recte Adrian Năstase, DNA-ul a continuat, s-a dus pe o treaptă superioară, a făcut un lucru bun. Trebuia cumva să apară o sperietoare în România pentru oamenii politici, oamenii din administrație, cei care fură din banul public, din fonduri europene. A fost foarte bine, numai că mai sunt și procurori printre procurori cu exces de zel. Nu-i place de cum arăți: „gata, trebuie să ajungă la pușcărie”. Aici e un lucru rău. E prima intervenție, niciodată nu am criticat DNA-ul sau puterea judecătorească. Asta este. În viață am fost și eu un mic infractor așa.

Nu poți să fi om bogat și om cinstit. Nu există în lumea asta, nu în România. Am zis că m-au luat degeaba acum înseamnă că plătesc pentru alte mici tâmpenii pe care le-am făcut. După Revoluție. Că e legal, că nu e legal. Nu existau legi. Cu factură, fără factură și s-au acumulat și am știut ce să fac cu banii ca să-mi asigur o bătrânețe liniștită și dacă mă duc în fața cuiva spun „unite cine sunt, nu am venit să vă fur pe voi acum sau să-mi bat joc de orașul ăsta.”

Venise la mine la pușcărie la Pitești cel care a făcut Revoluția, Voiculescu. Gelu Voican Voiculescu și Scaletschi. Că e o mișcare de stradă, că au ieșit oamenii. Că nici la Revoluție nu a fost așa, spontan. Că să dăm la CEDO.

Ce să dau la CEDO? Cine plătește la CEDO? Tot poporul român. O să-mi dea ceva. 3000 – 5000 – 10000 că n-a fost proces corect. Cum a făcut Gutău că a câștigat la CEDO. Că nu s-a respectat la instanța națională ceva. Eu am zis nu. Dacă ar plăti un anume judecător ar fi altceva.

Cea care m-a condamnat la prima instanță o cheamă sau o chema Sofica Dumitrașcu, vara lui Gigi Becali. Am avut o întâlnire cu Gigi Becali, camere comune Senatul cu Camera Deputaților și mi-a zis să-mi dau demisia. „Dă-ți demisia. Ești pe tabel, te împușcă ăștia. Stai să vezi tu. Știi cine te judecă? Vară-mea”. Și mi-a spus să-mi dau demisia. Ce mai vreți? Să fiu avertizat că nu am ce să-i fac. Am întrebat: „Cum, mă”. „Toți vor să te bage în pușcrie. Și ăia și ăia.”

Mihai Belu: Care a fost strategia dumneavoastră când ați candidat la Senat?

Antonie Solomon: Pot să spun acum. Am primit un telefon de la o persoană importantă care m-a rugat să mă duc la Dan Diaconescu. N-am vrut să mă bag. Am zis că îmi văd de treaba mea. Eram la Galați bine merci la Curtea de Apel, nu făceam nici pușcărie. Procesul curgea normal. N-am văzut judecători ofuscați. Dialogam. Frumos. „Trebuie să intrii în Senat și după aia facem un grup”. M-am lăsat prostit atunci și am intrat în Senat. Când se apropia și procesul s-a mutat la Înalta Curte nu îmi mai răspundea la telefon.

Mihai Belu: De ce n-ați demisionat să se ducă iar dosarul la Curtea de Apel?

Antonie Solomon: Nu. Nu făceam eu așa. Eram prea sigur că nu se va întâmpla nimic. Ar fi o chestie de povestit dar parcă n-aș spune-o acum. Prea vin toți cu tot felul de zvonuri că s-a întâmplat câte ceva. Ce s-a întâmplat în biroul unui mare demnitar cu mine. Am primit asigurări.

Am primit asigurări că totul e în regulă

Mihai Belu: Asigurări că…

Antonie Solomon: Că e totul în regulă și n-am nimic. De asta am și rămas la Înalta Curte. Am zis că Înalta Curte e Înalta Curte. V-am spus, Dumnezeu a pedepsit-o pe Sofica Dumitrescu, cea care m-a condamnat la prima instanță. Vara lui Gigi Becali care mi-a spus că nu e în regulă, dar trecem peste asta. Poate că asta a fost o pedeapsă blândă pentru mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu. M-a pedepsit ușor. Putea să fie mult mai rău. Băiatul meu s-a maturizat. Familia mea e mai unită ca oricând. E ca un monolit. N-ai cum să desfaci. Puteau să mă condamne 1000 de ani. Familia e familie. Am văzut dragoste adevărată.

Mihai Belu: Ați pierdut politica ați câștigat familia.

Antonie Solomon: Enorm de mult. Mai mult decât orice. Politica nu a fost politică. Eu am și spus. M-am prostituat politic. M-am dus și la ăia și la ăia să ajut Craiova asta.

Mihai Belu: Să vedem acum, la aceste alegeri. Vreau o analiză despre candidații care există în acest moment.

Antonie Solomon: La PSD cine e?

Olguța Vasilescu a învățat foarte multe de la Vadim

Mihai Belu: A fost anunțul inițial Manda, Genoiu, Radu Preda, s-a retras Manda aseară. Au rămas ca variante Genoiu și Radu Preda. Părerea mea este că Radu Preda este susținut de Olguța Vasilescu, Genoiu de Prioteasa. Credeți că o să cedeze Olguța Vasilescu controlul orașului?

Antonie Solomon: Olguța Vasilescu este foarte bun om politic. A învățat foarte multe de la Vadim. Și lucruri bune printre altele mai puțin bune, să le zic așa. Dacă ea are încredere în Radu Preda este problema ei. Cred că dacă-l va susține va fi alesul ca să zic așa. Eu nu mai știu cine e de stânga și cine e de dreapta în țara asta și în Craiova asta.

Au fost USL-ul. Stânga cu dreapta împreună. Păi s-au îmbârligat că nu mai poți să faci nimic. Te duci în dreapta dai de comuniști, te duci în stânga dai de liberali. Între neamuri, între veri.

Mihai Belu: Și USR-ul e un factor de luat în considerare. O să rupă un 5% în orașul Craiova fără probleme.

Antonie Solomon: Dar nu este iar legea cu primul tur, care are mai multe voturi?

Mihai Belu: Tocmai de aia e important că dacă au 5% USR și există un candidat de dreapta cu șansă să facă mai mult…

Antonie Solomon: Să mai rupă și de la PNL.

Mihai Belu: Da.

Antonie Solomon: Deci PNL-ul și cu PD-ul nu pot să aibă în viața lor mai mult de 25% în Craiova. Maxim 10 – 12 fostul PD și ei 13 – 14 – 15. Asta e valoarea PNL-ului. Pentru că nu a apărut o locomotivă. Am fost eu în 2008. Am luat 50% nu le venea să creadă. Se lăuda Berceanu. Foarte bine, să rămână cu laudele. Acum lumea e sătulă și de stânga și de dreapta. Vor oameni adevărați. Poți să fi deștept, să vorbești extraodrinar. E frumos și deștept, dar nu e de-al nostru. Dacă nu te simt că ești de-al lor, din mijlocul lor. Nu e concurs de modelling.

Nu știu de unde s-a chitit Mihai Genoiu la 62 de ani pe administrație

Mihai Belu: Ce șanse are în acest context Mihail Genoiu?

Antonie Solomon: Eu unul l-aș sfătui să-și vadă de treabă, nici să nu candideze. Are și o vârstă și nu știu de unde s-a chitit pe administrație la 62 de ani după ce a trăit în privat. Pe el îl vedeam undeva la stat, la țărăniști, la liberali, dar nu la social democrați.

Mihai Belu: Credeți că e posibil să mai apară un candidat surpriză din partea PSD-ului pentru că în acest moment PSD poate să-și numească primar.

Antonie Solomon: La PSD este ca la Partidul Comunist. Totul de la centru. Dacă acolo se întâmplă ceva, imadiat comunicarea. Eu am fost curtat când eram Senator. Toți îmi ziceau. Chiar doamna primar de la București. Ne-am întâlnit cu soțul ei, cu Florin la o discuție. Că se discută la ei în ședința de Comitet Permanent să mă copteze în PSD. Eram independent. Ce spune Dragnea se va întțmpla în Craiova.

Promovarea tinerilor acum când s-a făcut a venit cu mesaj de la București. S-a schimbat clasa politică.

Mihai Belu: Au schimbat-o în bine sau în rău?

Antonie Solomon: Nu știu asta. Nu simt. Știi cum e acolo la parlament? Eu am spus că am fost cel mai prost parlamentar al României. Cel mai prost Senator dar când m-am uitat atent în jurul meu am prins și eu curaj. Asta a spus-o Creangă, eu l-am copiat. Veneau cu teancul de legi, astea le discutăm, astea le votăm. Păi trebuia vreo doi ani să citesc o lege să o înțeleg. Nu 17 – 18 odată. Nici ai lor care erau la putere nu înțelegeau. Trei – patru care le gândeau, care le rezolvau pe la grup. Restul săltau mâna. Eu atunci ce am făcut? Zgonea președinte. Cine e împotrivă. Eu cu vreo cinci – șase senatori de la Dan Diaconescu ridicăm mâna. Zgonea: „nimeni nu e împotrivă”. I-am spus că noi suntem împotrivă. A numărat mai rău ca Roberta Anastase. Nu ne băga în seamă. Se uita pe foaie. Hai să nu mai votăm.

Mihai Belu: Care credeți că ar fi schimbarea în paradigma politică să rezolve problema asta?

Antonie Solomon: Bună întrebare. Reducerea numărului de parlamentari. Clar. Prea mulți. Efectiv cheltuim banii degeaba cu ei. Cum au zis. 300. Deși trei sute este mult. Sau să fie o singură cameră decizională. Nu suntem așa de bogați să suportăm atâtea cheltuieli. Un partid puternic și care să reziste în timp are nevoie de oameni de calitate. Nu numeric. Sunt și oameni care să muncească, să pună afișe. Sunt și oameni care să vină cu bani la partid. Elita trebuie să fie elită. Formatorii de opinie, trebuie să fie elită.

Mihai Belu: E nevoie și de oamenic are să facă mitinguri.

Antonie Solomon: Știți ce am făcut eu la mitingul lui Băsescu când au venit 70 de mii de oameni. Am întrebat cât vin de la alte județe. 20 de autocare. 5000 de oameni. 6000. 10000. Dar până la 70.000 am făcut apel către oameni. Vine președintele. Să ne bucurăm în stradă. Am făcut și spectacolul acela acolo. Lumea e dornică să se mai întâmple ceva. Îi obișnuisem cu asta și am strâns 70.000 de oameni. Trebuie să ai 3 – 4 formatori de opinie. Voci puternice în societate. Pe ei îi pui să vorbească și se adună oamenii.

În Craiovița n-am avut partid. Partidul UNPR. Nu exista. Nici 1% nu aveam. Îl auzeam pe Oprea că avem 7, că avem 5. Vrăjeli de doi lei. Am dat spectacol și au venit 15.000 – 20.000 în Craiovița nouă. Pentru mine. PSD nu e în stare să adune atâți oameni sau nu era la momentul respectiv. Aduceau cu autocarele de pe la țară 3000 – 4000 și strigau „Solomon la pușcărie”. Comportament. Și oamenii întreabă de ce n-am făcut eu campanie. Pentru că îmi era lehamite. Eram cuprins de o stare și îmi era scârbă. Nu e ușor să iei orașu căzut, să-l aduci la un nivel și după aceea un neavenit să-și dea cu părerea.

Să vi să spui după șase ani că e mită. De ce nu m-au prins atunci. Trebuia să facă flagrant. Am furat Craiova cu un leu? Să spună unul. S-au dus pe la toate firmele să întrebe dacă Solomon a luat bani de la autorizații. Eu am semnat 40.000 de autorizații de construcție. Pune 100 de euro. Ei nici nu știau ce să întrebe.

După patru luni de arest, eram trimis la pușcărie după trei luni la poliție, mă cheamă ăștia la DNA. „Ce faceți domnul Solomon”, „Bine, ce să fac”, „Auziți, dar nu ne spuneți și nouă cine a luat banii?”. Jur. Sunt om credincios. Mă duc la biserică, îmi iubesc familia și pe toți oamenii în general.

De ce m-ați arestat prima oară? Spuneți-i ăluia sau ălora că din momentul ăsta mi-am dat demisia și din primărie și din partid. „Dar de ce nu spuneți dumneavoastră”, „Păi ce, nu comunicați cu el?”.

Mihai Belu: Dumneavoastră ați fost fan-ul președinteului de atunci, Traian Băsescu.

Antonie Solomon: Așa este.

Un om cu ghiul la mână care a lucrat pe la jandarmerie

Mihai Belu: Ce s-a întâmplat?

Antonie Solomon: Ce să se întâmple, ăștia, când au văzut apropierea mea de Traian Băsescu… El m-a invitat pe la mare, a venit pe la mine acasă de Paște, lume multă, Tudor Gheorghe. Cred că s-au speriat puțin și atunci au început să mă caroteze la președinte. Cred. Un grup de inițiativă, vreo trei.

Mihai Belu: Din Craiova sau de la centru?

Antonie Solomon: Și din Craiova. Plus unul care era la ureche, era acolo, cu ghiul la mână, care lucrase pe la Jandarmi. Am mai făcut o prostie. Am fost de la „Odată în viață” în 2009 la o emisiune. Am dat împreună cu un fin de-al meu care nu are nicio legătură cu Craiova, 40.000 de euro unui om să-și pună proteză.

Nu am făcut să primesc aplauze sau aprecierea oamenilor, dar când am fost în pușcărie, o scrisoare nu am primit.

La emisiune am spus printre altele că un guvern fără olteni e ca America fără evrei. Nu le-a plăcut ideea. Ce vrea ăsta să ne schimbe? Am deranjat foarte mulți. Tot guvernul Boc. Și atunci au început. Găsiți ceva. Ce face ăsta pe aici. Ne dă sfaturi nouă. Am mai făcut o prostie. Am zis printre altele la telefon ceva. Nu am înjurat. M-a sunat cineva și mi-a zis că dacă nu vine Băsescu la emisiunea aia mă ia pe mine și am zis „Dar ce, știe Băsescu să danseze, să cânte”, eu care am fani de muzică populară înnebuniți după emisuni de genul ăsta. Asta ascultam non-stop.

Probabil l-a deranjat votul din Craiova. Geoană a luat 80.000 de voturi, Băsescu 66.000. Dacă mai luam 6 – 8000 de la Geoană la Băsescu câștiga ăsta aici. Dar nimeni nu și-a pus problema dacă eram eu câte voturi lua Băsescu aici. I-am și spus când a venit la Cetate cu scandalul cu Dinescu: „Câștigați cu un vot”. Mi-a zis „Du-te, bă, l-am bătut pe Adrian Năstase cu 300 – 400 de mii de voturi, pe ăsta îl bat cu un milion. Uite că s-a adeverit. Eu știam. Aveam sondajele mele. Traian Băsescu nu era, nu era iubit aici. Degeaba. Încercam eu. Îl aduceam la toate… A venit de zece ori la toate evenimentele astea aici. Lumea mă simpatiza, dar…

Mihai Belu: Credeți că ei v-au văzut ca un posibil lider puternic al partidului după…

Antonie Solomon: S-au speriat, dar ei nu și-au dat sema și unii nici acum că pe mine nu m-a interesat decât Primăria Craiova. Orașul acesta pe care l-am iubit mai mult ca pe nevastă-mea.

Ură de rasă față de olteni

Mihai Belu: Explicați-mi. În Craiova a existat Radu Berceanu ministru al transporturilor. Dobre la transporturi. Buzatu la transporturi. Acum au pus primarul de la Ișalnița la transporturi. Cum de nu avem și noi autotradă. Cum de nu am reușit?

Antonie Solomon: După 89 puterea a trecut în Moldova și Transilvania. Ei au zis că noi am trăit bine pe timpul lui Ceaușescu. Au avut ură de rasă împotriva noastră. Poți să spui că Berceanu e oltean? El a venit de prin Moldova la Vâlcea. S-a aciuiat acolo, a venit după aceea în Craiova. S-a folosit de o diplomă, a ajuns pe unde a ajuns. Are pentru zece generații nu îi mai trebuie nimic. Foarte bine.

Eram cu Băsescu la Ford. A venit și Berceanu pentru că se discuta și treaba asta. L-am întrerupt pe președinte. Am avut curaj. I-am zis: „Nu știți că prima condiție a Ford-ului de intra în România a fost ca această Craiovă să fie legată la Culoarul 4 Pan European. Un drum expres, nu neapărat autostradă până la Pitești.

Cei de la Craiova care sunt subcontractori pentru Ford sunt și pentru Pitești. Cei de la Pitești, care sunt și pentru Dacia Renault sunt și pentru Ford. Ei trebuie să alerge repede, într-o oră să fie aici.

„Păi nu domnule că facem pe la Teleorman pe la Videanu.” a spus Berceanu. Păi eu nu vreau să mă duc la București pe la Teleorman. Eu vreau să mă duc la Pitești.

Mihai Belu: Mai e o chestiune. O autostradă până la Craiova, continuată până la Calafat ar face să ne putem lega în rețeaua europeană de autostrăzi pe la Sârbi.

Antonie Solomon: Nu s-a vrut. Noi suntem puși prost. Între București și Timișoara. La Timișoara faci doi pași până la graniță. Toți vin acolo și se amplasează. Bucureștiul este București. Jumătate din PIB-ul României, dacă nu mai mult se produce acolo. Atunci am rămas izolați. Nu au avut interese. N-au fost așa de mulți investitori, dar au venit. La Bacău cu fabrica de avioane. În Moldova și Transilvania. Au vrut să ne curețe.

Mihai Belu: Pe de altă parte acolo este și mai ieftină forța de muncă.

Antonie Solomon: Și la noi e la fel. Pleacă tinerii ăștia din țară. Trebuie să oferim tinerilor locuințe, dar nu genul ăla.

Am făcut o înțelegere cu Olguța, nu o mai critic

Mihai Belu: Cel mai mare eșec al administrației Vasilescu a fost cartierul chinezesc.

Antonie Solomon: Eu cu Olguța am făcut o înțelegere, am bătut palma, nu o mai critic. Am uitat de 19 lei în cont. De două miliarde flori și alte critici. O las să-și continue drumul în politică, să fie de succes. Chiar îi urez sincer.

Mihai Belu: Ce s-a întâmplat în momentul în care v-a chemat pe scenă în ultima campanie.

Antonie Solomon: Istoria e simplă. Poate și-au făcut sondaje. Au văzut că mă bucur de simpatia oamenilor și a fost o chestie emoțională pentru mulți. Olguța a ajuns la 60%, lucru greu la Craiova.

Mihai Belu: 60% procentele, numărul de voturi a fost aproximativ egal cu cel de la ultimele alegeri.

Antonie Solomon: Da. Este o chestiune fiindcă ei erau deja… tot ce înseamnă guvernare erodează. Ea era deja după patru ani în care nu se întâmplase nimic. Eu știu mai multe, dar nu nu mai povestim. Poate o să mai facem alte interviuri.

Primarul când merge pe stradă trebuie să râdă florile

Mihai Belu: Ultima întrebare la care vreau să vă concentrați foarte bine și să-mi dați un răspuns. Pe cine vreți susține la alegerile acestea pentru funcția de primar?

Antonie Solomon: Nu știu candidații. Dacă vorbim de partid sunt așa de săturat de politică, ca Iorga de istorie. Nu știu dacă merită un partid anume. Nu mai cred în doctrine. Nu știu cine e de stânga și cine e de drepata. Vin liberalii și încep să conducă cu metode de stânga. Tăriceanu angajază 400.000 de funcționari publici, le mărește pensiile, salariile înloc să dea pentru dezvoltare dă la consum ca să crească partidul cu 3%. Vin socialiștii, dar cu cine vin? Cu cei care pot să cumpere România mâine. Cică social democrație.

Mihai Belu: Ne gândim la un buletin de vot: Genoiu, Radu Preda, Mario Ovidiu Oprea. Unde ați pune stampila?

Antonie Solomon: Să nu se supere, pe toți trei. Eu văd un primar vizionar, un primar cu atitudine, un primar care atunci când merge pe stradă să râdă și florile.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.