DISTRIBUIŢI
muraru

Decizia lui Klaus Iohannis de a-l trimite ambasador în SUA pe Andrei Muraru este poate cea mai proastă idee pe care președintele nostru a avut-o după cea prin care îl numea pe Dan Mihalache ambasador la Londra.

Muraru a fost acuzat de șantaj de regretatul judecător Corneliu Turianu care i-a făcut plângere penală pentru că acesta a folosit acte sustrase de fratele său geamăn din arhiva SIPA.

În ediția ziarului CURENTUL din 6 octombrie 2016, dezvăluiam că Judecătoria Sectorului 5 a decis definitiv că Muraru Dan-Andrei va fi umărit penal pentru obținere de foloase necuvenite prin șantajarea profesorului Corneliu Turianu: „în baza art. 341 alin. 6 lit. b c.p.p. admite plângerea formulată de petentul Turianu Cornel în contradictoriu cu intimatii Muraru Dan Andrei şi Muraru Iulian Alexandru împotriva ordonanţei nr. 11501/P/2012 din 08.06.2016 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 şi a ordonanţei nr. 232/II-2/2016 din 07.07.2016 a Prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5, pe care le desfiinţează. Trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale cu privire la infracţiunile prev. de art. 207 c.p rap. la art. 13 ind. 1 din Legea nr. 78/2000 şi art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000. În baza art. 275 alin. 3 c.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 05.10.2016.”
Legea 78/2000 este legea privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie iar cele două articole indicate de judecători sunt:
Art. 13 ind.1. – „În cazul infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 din Codul penal, în care este implicată o persoană dintre cele prevăzute la art. 1, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.”
Art. 12 – „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.”
Așadar, conform art 341 N.C.P.P: (6) În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră preliminară poate dispune una dintre următoarele soluţii: b) admite plângerea, desfiinţează soluţia atacată şi trimite motivat cauza la procuror pentru a începe sau pentru a completa urmărirea penală ori, după caz, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală;

Fost judecător și profesor universitar, Corneliu Turianu s-a plâns autorităților că: „MURARU DAN-ANDREI este cel care a săvârşit infracţiunea de şantaj prevăzută şi pedepsită de art.207 alin.(1) si (2) n.c.p., urmărind ca prin ameninţarea subsemnatului cu darea în vileag a unei fapte imaginare, compromiţătoare pentru mine, pretins existentă în dosarul meu profesional sustras de fratele său geamăn MURARU ALEXANDRU-IULIAN, să mă constrângă să demisionez din Colegiul CNSAS în favoarea numirii pe aceeaşi funcţie a fratelui său geamăn (prin intermediul P.N.L., ai căror membrii sunt ambii fraţi gemeni, precum şi ministrul Chiuariu).
Astfel, actele respective au fost comentate iniţial de MURARU DAN-ANDREI în articolul „Simularea purificării. Lustraţie şi iluzie” din ziarul Observatorul Cultural.
De asemenea, anterior primului termen de judecată, aceste documente au fost prezentate şi comentate de către MURARU ANDREI-DAN într-o emisiune de ştiri pe postul naţional de televiziune.
MURARU ANDREI-DAN a fost cel care a depus la instanţa civilă acte din dosarul meu profesional, sustras în întregime de fratele său geamăn. Precizez că accesul la aceste dosare profesionale, care conţin documente cu protecţie de secretizare, este permis titularilor în temeiul dispoziţiilor art. 42 alin. 3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. În acest sens, prin Sentinţa civilă nr. 2850/28.10.2008, Curtea de Apel Bucureşti a statuat că aceste dosare care consemnează evoluţia profesională a unui magistrat nu reprezintă informaţii de interes public, ci conţin date personale, confidenţiale, consfinţite ca atare de dispoziţiile legale cu caracter special cuprinse în statutul judecătorilor şi procurorilor.”
Menţionez că nici până în ziua de azi dosarul nu este recuperat, iar eu nu îl pot consulta spre a verifica autenticitatea actelor folosite de MURARU DAN-ANDREI pentru şantaj comparativ cu originalele aflate în dosarul profesional.

Concret, Secţia 17 Poliţie a stabilit că „în registru apare menţiunea că dosarele în cauză (17 dosare profesionale-n.n.) au fost scoase din arhivă la data de 17.10.2007 şi înaintate consilierului MURARU ALEXANDRU…” „acestea au fost solicitate telefonic de către consilierul ministrului MURARU ALEXANDRU, i-au fost puse la dispoziţie de către M.V.” „Deşi i-a solicitat să semneze în registru pentru primirea acestora, acesta i-a spus că nu are timp însă dosarele îi vor fi returnate imediat după ce vor fi consultate de către ministru” (Tudor Chiuariu-n.n.); „până la această dată dosarele nefiindu-i restituite de către MURARU ALEXANDRU”.
Cele 17 dosare au fost ale următorilor foști magistrați: Victor Babiuc, Acsinte Gașpar, Andrei Popper, Sabin Popp, Angelica Stoica, Carmen Stoica, Corneliu Turianu, Dragoș Ujeniuc, Niculina Iorgovan, Jenică Bucur, Valeriu Stoica, Otilia Stoica, Victor Ciorbea, Valeriu Ciucă, Cristian Diaconescu, Iulian Gâlcă și Stela Bădărău.

4 ARII

  1. Da, Iohannis isi da in petec din ce in ce mai mult (influentat probabil si de securisto-sereistii de servicu). Intii Mihalache, apoi, mai nou, Cimpeanu, si acum Muraru. Toate niste decizii mizerabile. Speram cu totii sa iesim din aceste potlogarii… Iohannis ne baga in ele din ce in ce mai mult.

      • nu se compara Aurescu cu nimeni care a fost pana acum ambasador in USA degeaba vb urat ca nu se schimba situatia.Ti-a placut Maior-AKA-statul-paralel ?(zis si spagarul Microsoft slugoiul lui Ghita si al lui Tonta)
        Sincer nici nu stiu cine-i Andrei Muraru nu am auzit de el (sper sa nu fie iarasi vreo surpriza) dar ca principiu presedintele odata ales are dreptul sa-si numeasca ambasadori.De ce Johannis a asteptat 6ani sa-si numeasca ambasadorii?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.