Nicușor Dan i-a prelungit cu încă șase luni interimatul la conducerea Spitalului Colțea medicului Paul Iordache. Pe lista scurtă pentru ouparea funcției a mai figurat și numele medicului Lidia Kajanto, fost manager al Institului Oncologic București, susținută de PSD. Iordache a fost preferat din două motive: s-a bucurat de avizul viceprimarului Horia Tomescu de la USR-PLUS deși acesta era în concediu medical deși în iulie se opusese numirii acestuia, iar Kajanto este cunoscută pentru legăturile sale cu oamenii Marelui Alb și Nicușor nu a vrut să pericliteze desfășurarea unui proces foarte important aflat pe rolul Judecătoria Sectorului 3.
Printr-o înțelegere în afara legii, fostul manager Mircea Lupușoru și directorul general interimar al ASSMB, Vasile Apostol, au bătut palma cu Parohia Colțea pentru ca biserica și terenul alăturat, aparținând Primăriei Capitalei, să treacă prin procedura de uzucapiune în proprietatea parohiei, deși condițiile pentru uzucapiune nu sunt îndeplinite.
Lupușoru chiar a emis o adeverință depusă de parohie în instanță că biserica nu s-ar afla în „inventarul Spitalului Colțea”. Prin efortul consilierei juridice a Spitalului Colțea, fosta judecătoare Lavinia Coțofană, au fost reconstituite actele de proprietate, inclusiv schițele, care la spital se pierduseră și care dovedesc fără tăgadă că biserica se află „în incinta Spitalului Colțea”.
Imediat după reconstituirea actelor, reprezentanții Parohiei Colțea au depus o reclamație la ASSMB și au cerut pedepsirea consilierei juridice Lavinia Coțofană și a grupului de medici care depuseseră cereri de intervenție, de partea PMB, în dosarul aflat pe rolul judecătoriei. Apostol nu a luat încă nicio măsură, pe de o parte fiind prea ocupat cu dosarele și perchezițiile de la DNA și pe de altă parte, pierzând în instanță toate litigiile de muncă pe care le-a avut cu Coțofană, deși tot departamentul juridic al ASSMB a muncit susținut scriind zeci de pagini de întâmpinări și adrese către judecători, dar care erau probabil pline de prostii, de vreme ce procesele au fost pierdute pe bandă rulantă.
Acum controversata Kajanto va fi numită de PSD ca directoare generală la Direcția generală asistență medicală, medicină de urgență și programe de sanatate publica.
Jurnaliștii de la PressOne au dezvăluit că pe când ocupa funcția de manager al Institutului Oncologic București, Kajanto și-a scos un post de medic la concurs în spitalul pe care îl conducea și le-a explicat acestora că nu era în conflict de interese pentru că se afla în concediu de odihnă ca manager atunci când s-a înscris la concursul pentru funcția de medic.
Tot Kajanto și-a trecut în CV că are trei specializări: oncologie, medicină de familie și medicină de urgență deși nu avea când să urmeze trei rezidențiate.
De altfel în Registrul ținut de Colegiul Medicilor, Kajanto nu apare să aibă nici măcar competențe în Medicina de urgență, aceasta figurând ca:
1. MEDICINĂ DE FAMILIE, grad: Specialist, drept de practica: Drept de liberă practică (1)
2. ONCOLOGIE MEDICALĂ, grad: Specialist, drept de practica: Drept de liberă practică (1)
Studii complementare:
1. ECHOGRAFIE GENERALĂ
2. MANAGEMENTUL SERVICIILOR DE SĂNĂTATE
Dar ce mai înseamnă astăzi un CV falsificat când pute țara de plagiatori? Femeia se integrează minunat în ministerul condus de fiul unui torționar.