Cu două săptămâni în urmă vă prezentam în articolul „Soțiile și pupilele mahărilor din politică băgate de PSD să toace și banii Transelectrica SA”, cazul Alinei Elena Teodoru, absolventă de Drept la Universitatea Ecologică, angajată la Transelectrica la „juridic” și avansată în numai câteva luni ca membră a Directoratului (foto dreapta). Teodoru e pupila „premierului din umbră”, Costin Mihalache (foto mijloc-51 de ani), șeful cancelariei lui Dăncilă adică persoana care aviza inițiativele care îi erau prezentate Vioricăi Dăncilă. Mihalache a recunoscut că Dăncilă lua decizii numai după ce Cancelaria argumenta pro sau contra unei propuneri. Omul e atât de fascinat de Teodoru încât în 25 martie l-a pus pe Toni Greblă să semneze adresa 4796, prin care cerea Transelectrica să o detașeze pe Alina Teodoru în funcția de consilier în cadrul cabinetului său de la Cancelaria Prim-Ministrului dar aceasta a scris cu mânuța ei pe cerere „Nu sunt de acord”. Ceva a supărat-o pe Alina de a refuzat cererea lui Mihalache și a plecat la Roma cu șeful Transelectrica, Dănuț Carașol cel prins cu diploma falsă, devenind astfel și pupila lui. După vizita la Roma, Carașol l-a convins pe Bădălău s-o numească la începutul lunii iunie pe Alina în Directoratul Transelectrica alături de nevasta primarului de la Sectorul 5, PSD-istul Daniel Florea. Prin oraș se vorbește că Alina Teodoru e foarte bună și că știe ca o profesionistă, motiv pentru care între Mihalache și Carașol a început competiția pentru ea. Vrând să recâștige profesionista, Mihalache a tras sforile și prietena Alinei, Ioana Octavia Croitoru a primit în decurs de două luni contracte de la stat de mai multe milioane de EURO. Dacă și cum își împart ele două banii e treaba DNA să ne spună ulterior, prin rechizitorii.
Prima firmă a Ioanei Octavia Croitoru, și ea absolventă de particulară, se numește Treasure Island SRL și pe care prietena Alinei o deține în proporție de 100%. G4 Media, Libertatea, Ziare.com și Paginademedia.ro au relatat că Societatea de Transport București (STB) a plătit în luna iulie firmei Treasure Island 200.000 de Euro pentru un concert și pentru câteva postări video pe niște bloguri. La concert au participat doar 300 de persoane deși acesta s-a desfășurat în Parcul Izvor. Adică de fiecare spectator cîteva sute de euro de la buget pentru distracție.
Ca să contrabalanseze, Carașol a început să aloce și el de la Transelectrica diverse contracte prin încredințare directă. Primul contract intrat în posesia noastră este cel din 19 august pentru servicii de informare publică obligatorie în presa scrisă de 81.354 lei acordat firmei Treasure Island SRL. Deh, Carașol era mai modest ca Mihalache dar promitea, bugetul Transelectrica fiind foarte generos, iar el un mârlan fost electrician. Și, să nu uităm, Alina știe ca o profesionistă. Așa se face că tot la indicația Alinei se acordă și contractele de servicii de transport aerian și alte contracte de media despre care vom relata pe larg într-un articol viitor după ce Transelectrica ne va răspunde la întrebările trimise în urmă cu zece zile.
A doua firmă pe care o reprezintă Ioana Octavia Croitoru este Clay Work Bucharest SRL, înființată în anul 2018 și care se bucură de contracte foarte mari de la diverse instituții conduse de pesediști.
Astfel, Centrul Cultural al Sectorului 1, instituție subordonată Primăriei Sectorului, a făcut trei contracte cu Fiducia Agenzia SRL unde asociați sunt Clay Work și italianul Scimia Stefano. Primul contract este pentru organizarea a 24 de excursii în județul Prahova, la Mănăstirea Ghighiu în valoare de 324.299,8 lei, al doilea 24 de excursii în județul Argeș, la Mânăstirea și noua Catedrala Arhiepiscopală și Regală Curtea de Argeș și Biserica Domnească în valoare de 426.125,4 lei și al treilea pentru organizarea a 14 excursii pentru copiii din sector.
Aceeași firmă Clay Work Bucharest s-a înscris pentru a vinde 100 de tone de otel beton fasonat BST 500C, Companiei Municipale Străzi, Poduri şi Pasaje Bucuresti. Împuternicită pentru a reprezenta societatea, ați ghicit, a fost Ioana Octavia Croitoru. Pentru a convinge că merită contractul, Croitoru prezintă experiența relevantă, respectiv contractul dintre firmă și TRUSTUL DE CLĂDIRI METROPOLITANE BUCUREŞTI Ş.A., companie municipală înființată de Gabriela Firea, în valoare de 505.676,684 lei.
Dar lovitura cea mare o dă Clay Work Bucharest SRL la RADET. Deși în anul 2018 Clay Work a avut zero angajați, un profit de 8104 lei și o cifră de afaceri de 367103 lei, RADET îi oferă două contracte semnate în 14 august, pentru lucrări de intervenții de primă urgență la conductele de apă caldă și rece, primul de aproape 12 milioane pentru un lot de lucrări și puțin peste 6,5 milioane pentru un al doilea.
Facem un total până acum? 21.298.032,6 lei, în doar 4 luni. Competente, fetele?
Asta se intampla cu o tara unde nu exista lege sau exista dar nu se aplica,ajunge pe mana curvelor a borfasilor ,excrocilor,mafiotilor si a oamenilor politici corupti care sunt mai rai decat toti ceilalti la un loc pentru ca ei tin blocate acele organe ale statului special create sa controleze si sa dispuna luarea masurilor legale pentru apararea tari de hoti si de uzurpatori astia de functii mari in stat de unde se decide soarta economiei nationale si a tari implicit.Ce fac astia este subminarea economiei nationalte fapta mult mai grava decat crima.
Îl au „profesor” pe Costea. El fiind în umbră că de obicei.