Home Dezvăluiri Pentru firmele agreate, primarii Craiovei echivaleaza ilegal lucrări de “Amenajare” din 2017...

Pentru firmele agreate, primarii Craiovei echivaleaza ilegal lucrări de “Amenajare” din 2017 cu cele de “Construire” din 2011

DISTRIBUIŢI

Daca se mai intreaba cineva de ce Olguta Vasilescu a candidat la alegerile parlamentare din 2016, tradand electoratul craiovean care o votase ca primar al orasului sau iubit, Craiova, totul se limpezeste pe masura ce analizam autorizatii emise de fostul edil: pentru imunitatea parlamentara.
Asa cum am aratat in articolele noastre anterioare, de 6 ani de zile functioneaza un etaj intermediar in interiorul MALL-ului ELECTROPUTERE CRAIOVA fara ca acesta sa fie receptionat, fara a fi intabulat pe numele vreunei persoane si pentru care Primaria Craiova nu incaseaza impozite si taxe la bugetul local. Beneficiarul acestei evaziuni este dezvoltatorul belgiano-suedez K&S ELECTRIC POWER POINT SA care pare a fi foarte influent pe plan local. V-am prezentat AICI cum functioneaza mall-ul din Craiova fara autorizatie de constructie si AICI cum, dupa modelul evaziunii de la AFI Cotroceni, firma belgiano-suedeza nu a declarat constructia la bugetul local, neplatind taxele aferente.
In incercarea de a crea impresia ca totusi aceasta structura ar fi autorizata, Primaria Craiova a emis in luna octombrie 2016 si in luna ianuarie 2017 doua autorizatii de construire pe care le indica a fi documentul legal in baza caruia aceasta structura de etaj intermediar a fost autorizata, fara a fi si receptionata.
Insa, din analiza acestor doua autorizatii de construire, prima emisa pe timpul mandatului Liei Olguta Vasilescu si a doua semnata de catre primarul interimar Mihail Genoiu, fost viceprimar, reiese in mod evident faptul ca prin acestea se autorizeaza lucrari de AMENAJARE aferente unor spatii comerciale de pe etajul intermediar si nicidecum lucrari de CONSTRUIRE ale etajului intermediar de 12.000 mp.
Prin aceasta maniera de echivalare, Primaria Craiova recunoaste faptul ca etajul intermediar de 12.000 mp edificat in interiorul MALL-ULUI ELECTROPUTERE PARC CRAIOVA nu a fost autorizat niciodata.
Incercarile reprezentantilor Primariei Craiova de a induce ideea ca aceasta structura de etaj intermediar ar fi fost autorizata prin autorizatii care contin lucrari de amenajare si nu de construire, intrandu-se astfel „in legalitate” ne determina sa credem ca acestia au o relatie directa de cointeresare in sprijinul dezvoltatorului K&S ELECTRIC POWER POINT SA de a-si rezolva aceasta problema, incercari care deja pot imbraca forma unei infractiuni data fiind evidenta disimulare a adevarului.
Cele doua autorizatii de construire indicate de catre Primaria Craiova sunt:
– AC nr. 1076/14.10.2016, pentru lucrari de AMENAJARI MEZZANINE AXE 23-26/A-V SI AXE 6-11/S-U IN CADRUL CENTRULUI COMERCIAL „ELECTROPUTERE PARC”-INTRARE IN LEGALITATE;
– AC nr. 63 din 20.01.2017, pentru lucrari de AMENAJARE SPATII COMERCIALE PARTER CORP 3+4, AMENAJARE SPATII COMERCIALE SI SALI DE CINEMA MEZZANIN CORP 1+2+3+4, EXTINDERE P+1E SPATII COMERCIALE SI ANEXE(extindere-Scparter=3050 mp,Scetaj=3148 mp,Sd=6198 mp,sistem constructiv: cadre din b.a., fundatii din b.a.,acoperiş-terasa).
Asa cum usor se observa, aceste autorizatii sunt emise pentru lucrari de amenajari, una dintre ele continand si lucrari de extindere, care insa se refera la o cladire nou edificata, respectiv inclusiv Parter, si nicidecum la etajul intermediar edificat inca din anul 2011.
In concluzie, Primaria Craiova emite in 2016 si 2017 doua autorizatii pentru lucrari de amenajare pe care le considera a tine loc de autorizatie de construire pentru o structura edificata in anul 2011.
Acest etaj intermediar a fost vandut de catre dezvoltatorul K&S ELECTRIC POWER POINT SA catre BRAILA WINDS CONCEPT SRL, sub denumirea disimulata de “lucrari de construire”, tocmai tinand cont de faptul ca nu este autorizat, receptionat si prin urmare nici intabulat.
In episodul urmator va vom prezenta cum dezvoltatorul K&S ELECTRIC POWER POINT SA vinde activul Galerie Comerciala MALL in insolventa catre o persoana juridica pe care o detine si o controleaza, la pretul subevaluat de 35.000.000 euro, in conditiile in care, in mod real vanzarea are loc catre un fond de investitii la pretul de 60.000.000 euro, fiind eludat astfel impozitul pe profit in Romania aferent acestei vanzari.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.