Care este culmea licitației? Să organizezi o licitație și apoi să o și câștigi. Este cazul INSOFT. După ce a câștigat milioane de euro, fără licitație, necunoscuta firmă Insoft a început să organizeze licitație după licitație și să împartă la prieteni, banii europeni. Dezvăluiam în urmă cu două săptămâni că INSOFTUL condus de Cristian Aciubotăriței (foto) a obținut, fără licitație, 13 milioane de EURO pentru cercetare. Deci Aciubotăriței, fără studii în informatică, fără studii de management doar cu dreptul la o „particulară” ceea ce în domeniul cercetării, înseamnă aproape fără nici un fel de studii, împarte milioane de euro ale UE. În general la prieteni dar și lui însuși.
Astfel, în cadrul enigmaticului proiect CREVIS, apare un prim proiect de achiziție, managementul integrat al polului CREVIS PO19, cu cod SMIS L 50244 , programul operațional sectorial de Creșterea Competitivității economice, axa 1 pentru sistem inovativ și eco-eficient de producție, domeniul de intervenție privind dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului, operațiunea privind Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor (SSA) de interes național și internațional, cu beneficiar: Insoft Development & Consulting SRL, cu numărul contractului de finanțare P019006/1779.
Un alt proiect, în cadrul centrului de dezvoltare – cercetare pentru realitatea virtuală aplicată infrastructurilor critice – PO19, cu cod SMIS 50432, pe același program operațional ca și proiectul menționat anterior, pe aceeași axă, domeniu de intervenție, operațiune cu numărul contractului de finanțare PO19001/1778 cu același beneficiar Insoft Development&Consulting. Licitația organizată de Insoft este câștigată de SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL și are o valoare de 4 milioane de euro.
Un al treilea proiect privind realizarea unei platforme inovative de monitorizare pentru obiective izolate din infrastructurile critice din România PO 019, cos SMIS 50421, cu numărul contractului de finanțare PO19003/1776 a publicat deja anunțul de achiziție la sfârșitul anului 2014 cuprinzând: Anunț privind achiziția de substanțe, material, plante , animale de laborator, consumabile și alte produse similar necesare desfășurării activităților de dezvoltare experimentală pentru proiectul “realizarea unei platforme inovative de monitorizare pentru obiective izolate din infrastructurile critice din România”, a adjudecat contractul firmei TECHNO VOLT srl, și în 3 luni l-a și finalizat.
Și tot la sfârșitul anului 2014, Insoft publică anunțul privind achiziția de echipamente de Load balancing cu funcții de router necesare pentru introducerea rezultatelor cercetării în ciclul productiv pentru proiectul „dezvoltarea inovativă a unui instrument pentru crearea de conținut digital educațional adaptiv – increator”, în cadrul proiectului [38994] : Dezvoltarea inovativă a unui instrument pentru crearea de conținut digital educațional adaptiv”, licitația fiind câștigată de Asesoft International SA, durata contractului fiind de 3 luni și cu un buget de 600000 ron. Și tot în cadrul proiectului [38994], dezvoltarea inovativă a unui instrument pentru crearea de conținut educațional adaptiv, alți 550000 ron îi sunt atribuiți firmei SC IKnow Online SRL;
Un alt proiect [53594], calificarea resurselor Umane – suport pentru creșterea economică, cuprinzand achiziție platformă online de formare profesională și echipamente IT și software, Insoft și-l autoalocă.
În cadrul sistemului avansat pentru reducerea pierderilor în transportul utilităților de interes strategic, bazat pe infrastructura IT și supravegherea aeriană autonomă, serviciile de consultant de 500,000 euro sunt atribuite firmei Elcos Proiect SRL și Optoelectronica – 2001 SA, iar pentru eficientizarea managementului în spitale și a accesului actului medical prin realizarea unui sistem informatics integrat inovativ – MEDSIS, proiectul este atribuit prietenilor de la ROMSYS. Și tot ROMSYS-ul câștigă și proiectul [50432] privind centrul de dezvoltare-cercetare pentru realitatea virtuală aplicată infrastructurilor critice – PO19 în cadrul anunțului privind achiziția de echipamente și instrumente specifice care vor fi utilizate în vederea realizării proiectului „centru de cercetare – dezvoltare pentru realitatea virtuală aplicată infrastructurilor critice CREVIS“ în valoare de 1 milion de RON.
Iar alte proiecte Insoft le împarte la AMMA PRINT SRL, la WING Computer Group, altele de conținut educațional de 1,5 milioane de euro la SC GODMOTHER SRL și cea de telefoane mobile (mică) către SC AS COMPUTER CRAIOVA SRL.
Și exemple mai avem dar deocamdată ne oprim cu încordatele date tehnice și ne relaxăm cu un cântecel:
De dimineață lângă lac, pescarul amator
Își cântă numai pentru el un cântecel ușor.
Pe lacul mare și adânc va pescui cu spor
Și pește mult va ridica, pescarul amator.
Și cântecul când îi aud tri-li-lu-li-lu-li
De el toți peștii fug tri-li-lu-li-lu-li.
Nu-i așa că i se potrivește?