Home Dezvăluiri Prin decizia mamei păpușii lui Dragnea, la ANOFM șomerii se numără aproape...

Prin decizia mamei păpușii lui Dragnea, la ANOFM șomerii se numără aproape manual

DISTRIBUIŢI

O adevărată revoluție stă să izbucnească la ANOFM. Surse din subordinea reputatei președintă, Cristiana Barbu, ne-au declarat sub protecția totală a anonimatului că în momentul de față, ANOFM a rămas fără sistemul informatic actualizat și acum se lucrează pe vechiul program de acum 7 ani, necoordonat iar numărul șomerilor se calculează „aproape manual” după cum ne-au declarat disperate sursele noastre. Și totul pentru că doamna președintă a refuzat să mai plătească ultimii 70.000 din cele 22 milioane de Euro plătiți deja unei firme austriece care implementase un sistem informatic funcțional creat după modelul celui dezvoltat pentru Serviciul Public de Ocupare din Austria.

Cristiana Barbu, parașutată de Dragnea în fruntea ANOFM, a absolvit un liceu industrial din Râmnicu Vâlcea. A intrat la facultate la 35 de ani și a absolvit la 39 de ani. Licențiată în drept a „renumitei” facultăți Spiru Haret din Râmnicu Vâlcea, Barbu susține că astfel a devenit jurist. În urmă cu două luni, Barbu ne-a explicat în scris că ea a fost numită președintă la ANOFM pentru că lucrase timp de zece ani la AJOFM Vâlcea, unde a început activitatea ca referent, neavând studii superioare. Adevărul este că fiica sa, Cătălina Ștefănescu, 24 de ani,  a fost foarte apreciată de Liviu Dragnea, 50 de ani și a fost făcută deputat iar mami a fost numită la ANOFM. Pe Dragnea l-a luat DNA-ul iar Cătălina a început o relație cu deputatul Vlad Cosma dar l-a luat și pe acesta DNA-ul după care păpușa s-a orientat spre Dan Șova pe care l-a pierdut tot în favoarea DNA-ului. 

Dar să revenim la mediocra de la ANOFM.

În anul 2009, compania austriaca AMSBG (Arbeitsmarktservice Betriebsgmbh) semna cu Agenția națională de Ocupare a Forței de Muncă (unde dna Barbu nici nu visa să ajungă la acel moment) un contract de servicii pe 4 ani de zile, cu o valoare de 5 milioane de euro pe an. AMSBG era deținută de SIEMENS BUSINESS SERVICES ( 60%) și Elektronische Datenverarbeitung ( 40 % ) fiind principalul furnizor de soluții IT complete pentru servicii publice de ocupare. AMSBG Viena își deschide și filiala locală condusă de directorul român Călin Graur.
Titlul contractului era: „Încredințarea spre administrare a infrastructurii proprii și furnizarea de servicii informatice suport pentru ANOFM și agențiile subordonate din țară“.
AMSBG Viena a asigurat timp de 5 ani gestiunea și administrarea întregului sistem informatic la Agenția națională de Ocupare a Forței de Muncă. Sediul central și cele 240 filiale locale ale Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă au utilizat timp de 5 ani sistemul informatic  implementat de compania austriacă bazat pe experiența acumulată în proiectul similar derulat pentru Serviciul Public de Ocupare din Austria. Compania a făcut exact cum scria în contract: a achiziționat hardware-ul necesar, dezvoltând noul sistem pentru calculul indemnizațiilor de șomaj precum și sistemele de raportare centralizate pentru conducere cu indicatorii de șomaj și multe altele .
Toate acestea urmau să intre în gestiunea ANOFM după plata ultimei rate. În anul 2014 conducerea actuala a ANOFM a refuzat să plătească. Mai rămăseseră de plătit 70.000 euro astfel încât și programul operațional al sistemului informatic al ANOFM să intre în proprietatea agenției.
De ce nu a plătit ANOFM-ul ultima rată? Ce interese a avut actuala conducere ANOFM?
Sursele din ANOFM ne-au spus că Barbu a refuzat orice întâlnire cu austriecii care timp de șase ani gestionaseră complexul sistem și pur și simplu nu a aprobat ultima plată. Nu știm dacă vreun subaltern a avut curajul să o-ntrebe ceva pe doamna președintă că cică se dă cocoș prin instituție. (iar o să se supere că o comparăm cu Udrea dar așa e expresia)

De ce doamna președintă nu a vrut să preia programele informatice austriece ce depindeau de plata ultimei rate numai ea știe. După ce a plătit 22 milioane de euro, a renunțat la tot ceea ce se putea obține respectiv la a primi în proprietatea ANOFM ultima versiune a programelor informatice, de a prelua intregul know-how de la austrieci și asta doar pentru plata unei rămășițe infime din contract.

AMSBG Viena și-a închis filiala din Romania, AMSBG Viena și-a închis și filiala din Viena dar există o entitate care se ocupă de lichidare. Și ce să vezi? Lichidatorii au dat în judecată statul român pentru neplata ultimilor bani conform contractului. Sursele noastre ne-au spus că angajații români din cadrul filialei AMSBG Viena s-au împărțit care încotro.
În Austria, sistemul informatic al AMSBG a fost preluat de IBM Austria și funcționează.
În România, sistemul informatic nu a fost preluat de nimeni pentru că nici nu era nimic de preluat, prin neplata ultimei rate, ANOFM nu mai deține nimic.
Care au fost rezultatele?
ANOFM a rămas fără sistemul informatic actualizat prin decizia reputatei președintă Cristiana Barbu. Acum ANOFM lucrează pe vechiul program de acum 7 ani, necoordonat iar șomerii sunt numărați aproape manual. În plus, ne-am trezit și cu un proces pe cap cu lichidatorii austrieci care cel mai probabil vor câștiga și apoi cu penalități contractuale cu tot vor bloca conturile Romatsa&Comp. după modelul fraților Micula și vor încasa până la ultimul eurocent. Iar asta nu va însemna neapărat că vom mai recupera și vreun soft că vorba aia: angajați care să aibă parolele nu mai sunt, hardware-urile AMSBG se vor fi vândut deja la lichidare și tot așa. Deșteaptă femeie!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.