DISTRIBUIŢI

UPDATE: AUDIO: Profesorul Ioan Cordoș înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

Metodologia Ministerului Educației din 17 august 2020 privind certificarea calității unei persoane de a conduce lucrări de doctorat prevede la articolul 3 că teza de abilitare trebuie să prezinte în mod documentat realizările profesionale obținute ulterior conferirii titlului de doctor în știință „care anticipează o dezvoltare independentă a viitoarei cariere de cercetare și/sau universitare” a viitorului conducător de doctorat.
Profesor universitar la Disciplina Chirurgie Toracică II, Departamentul 4 – Patologie Cardio-Toracică, doctorul Ioan Cordoș împlinește 65 de ani peste o lună și conform art.289 alin.1 al Legii 1/2011, se pensionează, adică nu mai poate fi vorba despre o „viitoarea carieră de cercetare și/sau universitară” a acestuia. Cu toate acestea, jocurile sunt făcute pentru ca doctorul Cordoș să devină conducător de doctorat, cu prima promoție de doctori coordonată de el, la vârsta de 71 de ani și să rămână în continuare angajat al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila. Legea Educației prevede ca „în cazul în care instituțiile de învățământ superior nu pot acoperi normele cu titulari, pot hotărî menținerea calității de titular în învățământ și/sau în cercetare, cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din această calitate, pe baza evaluării anuale a performanțelor academice, după o metodologie stabilită de senatul universitar”.

Dubioasa carieră a profesorului Cordoș

Lovitura de stat din decembrie 1989 îl găsește pe medicul Ioan Cordoș, ginerele unui secretar al PCR și medic șef la Regimentul 7 Mecanizat, în fața Consulatului Rusiei la București cu pistolul mitralieră în mână alături de colonelul Ioan Niculescu, comandantul unității și apoi la Aeroportul Otopeni imediat după măcelărirea elevilor de la Școala din Câmpina. Detalii AICI.

Cei nouă ani lucrați în Ministerul Apărării Naționale de la terminarea facultății în 1981 și până în 1990 lipsesc din CV-ul oficial al lui Cordoș depus la UMF, care poate fi consultat AICI.

Studiind CV-ul oficial și documentul intrat în posesia ziarului Curentul, prezentat în facsimil, reprezentând adeverința eliberată de MApN și folosită în 1999 la accederea în funcția de Șef de Lucrări la UMF, observăm că profesorul Cordoș a avansat dubios în cariera profesională și în cea universitară.

Astfel, aflăm din CV-ul chirurgului că a absolvit în 1981 Facultatea de Medicină din București și că în 1990 a început secundariatul de chirurgie generală, obținând prin OMS 240/18.02.1994 calitatea de medic specialist în chirurgie generală. Perioada de 9 ani lipsă e lămurită de adeverința de la MApN: trei ani e medic militar la Spitalul Militar și șase ani e medicul șef al Regimentului 7 Mecanizat.
Conform adeverinței, începând cu aprilie 1995, Cordoș lucrează ca medic primar de chirurgie toracică la Spitalul Clinic Militar Central deși abia un mai târziu, în octombrie 1996, actualul profesor obține competența în specialitatea chirurgie toracică, fără a efectua vreun rezidențiat de specialitate, doar printr-o aprobare a ministrului Sănătății dată prin Referatul 40836/1996.
În 1998, la doi ani de la obținerea competenței în chirurgie toracică și la trei ani de când lucra deja ca medic primar în această specialitate, Cordoș devine oficial medic primar în chirugie toracică, iar în 2000 devine și șef de lucrări la UMF Carol Davila. Evoluția în cariera universitară este ascunsă în CV-ul public al profesorului Cordoș, biografia profesională a acestuia fiind incompletă tocmai pentru a ascunde că a profesat ca medic primar de chirurgie toracică la Spitalul Militar Central, timp de patru ani, fără a avea această competență.

În 2001, Cordoș devine și medic primar de chirurgie generală iar în 2015, prin semnătura ministrului Nicolae Bănicioiu, ajunge președintele Comisiei de Chirurgie toracică din România.

Vom reveni cu explicațiile Universității de Medicină și Farmacie care are obligația de a lămuri cum au acceptat situația, adeverința eliberată de MApN aflându-se la dosarul de personal al doctorului Cordoș.

17 ARII

  1. Sunt unul din miile de pacienti operati cu succes de catre domnul profesor universitar dr Ioan Cordos – medic primar chirurgie toracica si, mai presus de orice grad didactic sau profesional, un OM, scris cu majuscule. Sunt medic, si in anul 2018 am trecut printr-o intervente chirurgicala extrem de dificila. Am avut optiunea de a alege sa fiu operat in strainatate, sau sa fiu operat in Institutul ”Marius Nasta” Bucuresti. Am ales sa fiu operat in Romania si am avut sansa sa fiu operat de unul din cei mai buni chirurgi toracici din Europa. Ca medic anestezist stiu sa apreciez performantele unui chirurg. Si insist asupra faptului ca trebuie sa fim mandri ca avem in tara profesionisti capabili de performante extraordinare, si trebuie sa recunoastem si sa stimulam aceasta performanta. Ar fi o imensa nedreptate ca o somitate de anvergura domnului profesor Ioan Cordos sa fie judecat in baza unei adeverinte gresit scrise. O inadvertenta descoperita intr-un dosar nu are cum sa puna in umbra mii de interventii chirurgicale de chirurgicale efectuate anual cu succes! Victis omnia veritas!

    • Sa nu uitam esentialul: discutam despre cel mai valoros chirurg toracic din Romania si, probabil, unul din cei mai buni chirurgi toracici din Europa!

      • Nu sunteți obiectiv și ați vrea să fie iertat că a încălcat legea. Dacă un ofițer SRI a dejucat un atentat terorist și a salvat zece mii de oameni ați fi de acord să fie iertat că a folosit o adeverință falsă? :)))))

  2. Mai dar voi de altcineva nu găsesiti sa va legați? O sa plângă lumea medicala zeci de ani după ce o se retragă Profesorul Cordoș.

  3. Cu melețienii ăia borțoși care vînd diplome de doftorat ale renuMitei cAcademii de Miliție, nu văd de ce vă scandalizează că un medic vîrstnic va avea o carieră doctorală într-o disciplină în care a profesat ani la rînd. Melețienii ăia în ce disțiplină a profesatără? …în Șpăgovenie Milițienească? I’-auzi, i’-a’: doctorat în Miliție! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! …noaptea minții, nu altceva, cu Apocalipsa Analfabeților (melețieni) pă rol…

    • Este unul dintre cei mai valorosi chirurgi pe chirurgie toracica din Europa. Mama mea a fost operata de neoplasm de trahee in 2013 si recent de metastaze pulmonare. Ii sunt recunoscatoare pentru ca i-a salvat viata. Intamplator in 2013 eram la dansul in birou sa aflu despre evolutia bolii mamei mele si a fost sunat sa opereze pacient strain. Pacientul respectiv dorea sa fie operat de dl. prof . Cordos. Nu distrugeti valorile cu astfel de articole!

  4. EDITAT. Doctorul Ioan Cordos chiar este un adevarat profesor si profesionist! Un om de o modestie cum rar mi-a fost dat sa vad, de o bunatate care face cinste tagmei medicale!
    EDITAT.
    Cordos a construit o clinica de chirurgie toracica de la zero, la Institutul National de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, altfel spus a ales sa plece din centru si sa paraseasca cariera de medic militar, ca sa “presteze” pe Sos. Viilor, langa Cimitirul Bellu!
    Nu-i doresc nici celui mai mare dusman sa ajunga in situatia de a avea nevoie de un chirurg de toracica, dar – in cazul in care se intampla – sansa acestuia poarta numele de Ioan Cordos!
    Repet, un om bun, saritor, sensibil, modest si, deopotriva, mester in ale chirurgiei plamanului.
    Iar autoarei acestei mizerii de articol si celorlati detractori, ai cu adevaratului PROFESOR CORDOS, le spun doar atat: omul asta chiar a salvat si salveaza vieti! Vietile pacientilor condamnati, la cancer pulmonar, unde speranta de viata este atat de mica, incat nimeni nu vrea sa-si strice “statistica”… mai putin Cordos!
    EDITAT

    • Da anonimule. Aia care erau acolo când a ajuns el sunt in cea mai mare parte VARZA!!! Nulitati! Asta e realitatea trista, de altfel
      De sub mâna lui au ieșit primii specialiști din România capabili sa fie chirurgi independenți…

  5. Domnul dr. Ioan Cordoş este un adevărat profesionist. Nu fac parte din lumea medicală a se înţelege că nu am nici un interes de al apăra. În anul 2019 luna mai am avut fetiţa studentă anul II în marele Spital de Urgenţă Floreasca din capitala ţări Bucureşti. Timp de o săptămână fetiţa a fost pur şi simplu supusă torturi în acest spital în secţia Chirurgie I, condusă de conf. dr. T……. sub îngrijirea medicului curant dr. B……. Fetiţa a fost internată cu diagnosticul de pneumotorax drept. Am fost nevoit ca după o săptamana când fetiţa ajunsese în stare de disperare cât şi noi familia să luăm legătura cu un spital privat unde avea activitate şi dl. prof. univ. dr. Ioan Cordoş. Marţi a fost transferată după o săptămână de la Spitalul Floreasca la spitalul privat, consultată de dl. profesor, şi apoi vineri operată iar luni a fost externată. Mulţumim din suflet d-lui. profesor Ioan Cordoş un om de o valoare inegalabilă şi un adevărat profesionist în lumea medicală. Nu mai aruncaţi cu noroi şi nu mai căutaţi acul în carul cu fân pentru a ponegri activitatea profesională a unui om care are calităţi profesionale de medic adevărat. Mulţumim frumos dl. profesor Ioan Cordoş iar Dumnezeu să vă dea multă sănătate şi să vă aibă în grijă tot restul vieţi.

  6. EDITAT DE ADMIN: Mesajul este fals. Exista rezidențiat de chirurgie toracică în 1994. A se vedea CV-ul prof Horvat https://www.iob.ro/ro/34-despre-institut/sectii-clinice-si-laboratoare/chirurgie/chirurgietoracica/154-profdrhorvat-2

    Din cate imi amintesc, in 1994, cand am dat rezidentiatul, nu exista in Ro specializarea de Chirurgie toracica si, prin urmare, nici rezidentiat.
    Doctorii care interveneau la asemenea cazuri erau chirurgi generalisti, cu stagii de competenta in Chir toracica. Ulterior anului 1994, cand a aparut specializarea Chir toracica, cei cu asemenea competente au fost confirmati specialisti. Asa ca …
    Dar asa avem noi, romanii, darul de a contesta pe oricine exceleaza intr-un domeniu (si in special cel medical), fie ca il cheama Irinel Popescu, Lucan, Arafat, Cordos etc. Oricare dintre noi e mai bun decat specialistii consacrati! Foarte trist!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.