Cariera în Medicină a inginerului Victor Lorin Purcărea a început în anul 2000 pe când acesta era Director General la Suport Logistic SA și șef de birou al senatorului PSD Laurențiu Mircea Popescu care era și rector al UMF Carol Davila. Purcărea avea 49 de ani când și-a dat seama că vocația lui e Medicina și prin urmare a început să-l lingușească pe celebrul pesedist din UMFistan, Don Lorenzo, fost turnător la Securitate contra cost.
În 2002, Purcărea prelua funcția de director al unui compartiment din UMF pe care el o numește pompos în CV -ul său Editura Universitară “Carol Davila”, entitate juridică inexistentă.
În 2004, Don Lorenzo pierde funcția de rector care părea pe viață și lui Purcărea îi trebuie încă trei ani să-l cucerească pe noul rector, Florian Popa.
Purcărea devine conferențiar la UMF și predă două materii pe care nu le-a studiat niciodată
Deși Purcărea a absolvit doar Facultatea de Automatică, iar specializarea de Electronică medicală era studiată înainte de 1989 doar la Facultatea de Electronică, Popa îi face cadou în anul 2007 funcția de conferențiar asociat la Disciplina Marketing și Tehnologie Medicală, individul neavând nici studii de Marketing, nici de Tehnologie Medicală, iar ca inginer lucrase începând cu anul 1976 la Combinatul Siderurgic Galați, Întreprinderea Automecanica Moreni și la Întreprinderea pentru Întreținerea și Repararea Utilajelor de Calcul și de Electronică Profesională București.
În anul 2012, în vârstă de 61 de ani, conferențiarul universitar Purcărea preia pentru următorii patru ani și funcția de șef de cabinet al Senatorului PSD Florian Popa, reușind ca în 2013 să devină îndrumător de doctorate în domeniul Medicină și în 2015 profesor universitar la UMF Carol Davila.
La UMF Carol Davila disciplina lui Purcărea e obligatorie, iar chirurgia toracică e opțională
Pe rând, Purcărea i-a deservit și pe rectorii Sinescu și Jinga, care i-au păstrat această disciplină obligatorie, studenții fiind nevoiți să cumpere manualele scrise de acest individ fără studii în domeniu. De altfel aproape că nu este manifestare publică la UMFistan în care Purcărea, acum în vârstă de 72 de ani, să nu-l secondeze pe rectorul Jinga.
Spre comparație, rectorii UMF-CD nu s-au sinchisit că în toată lumea și în restul UMF-urilor din țară, chirurgia toracică este disciplină obligatorie, cancerul de plămâni făcând ravagii la nivel planetar. Numai Jinga, Sinescu & Co au optat pentru menținerea ca opțională a acestei specialități, de importanță crucială, ca să-l acopere ani de zile pe profesorul Ioan Cordoș care a condus catedra de la UMF București fără a avea această specialitate, cariera universitară a acestuia având la bază o adeverință falsă. Detalii în articolul Fără rezidențiat în chirurgie toracică și înregistrat returnând mita după decesul pacientului, Cordoș se apără cu invitațiile din străinătate.
SUNT AUTODIDACT!
L-am sunat pe Victor Purcărea și l-am întrebat cum explică faptul că e profesor la două materii pe care nu le-a studiat deloc, iar acesta ne-a replicat că e autodidact.
Curioși să aflăm poziția oficială a UMF Carol Davila privind ascensiunea academică în domeniul MEDICINĂ a acestui „autodidact” am adresat o serie de întrebări la care rectorul Viorel Jinga ne-a răspuns mimând amabilitatea.
Jinga admite că Purcărea nu are studii dar i se pare perfect să predea Marketing
L-am întrebat pe rectorul Jinga „Cum poate fi dl. Purcărea Victor Lorin profesor de Marketing la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila de vreme ce nu are nicio pregătire în domeniu? Domnia sa mi-a explicat telefonic că este autodidact.”
Răspuns lui Jinga e plin de bălării: „Dl. profesor Victor Lorin Purcărea are o poziție didactică ocupată prin concurs la disciplina de marketing și tehnologii medicale începând cu anul 2007, conform reglementărilor legale de la momentul respectiv și pe o poziție aprobată în Statul de funcții de către Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (denumirea din 2007).(n.a. în realitate, Purcărea a ocupat mai întâi cu pile poziția și abia un an mai târziu, Florian Popa i-a organizat concursul)
Pe parcursul activității la această disciplină, dl. profesor Purcărea a realizat colaborări îndelungate cu profesori de marketing reputați din România, din Uniunea Europeană, din SUA – prof. univ. Iacob Cătoiu, prof. John Stanton.
Împreună cu aceste personalități în domeniul marketingului, a publicat lucrări științifice, a organizat reuniuni (sic!) și a participat la cursuri și a conturat componenta de Marketing și Tehnologii medicale.
Dl. profesor Victor Lorin Purcărea a abordat noțiunile de marketing prin prisma multidisciplinarității, interdisciplinarității, adaptate studenților mediciniști. Începând cu anul 2012, disciplina de marketing face parte din Departamentul 3 preclinic.
În plus, începând cu anul 2011, atât Facultatea de Medicină în cadrul căreia funcționează departamentul sus menționat cât și UMF au fost supuse procesului de acreditare de către ARACIS, care a verificat și avizat atât planurile de învățământ cât și Fișa disciplinei.”, ne-a răspuns Jinga.
Jinga recunoaște că profesorul universitar Purcărea predă doar noțiuni de bază
L-am întrebat pe rectorul Jinga: „Cum poate fi dl. Purcărea profesor de Tehnologie Medicală la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila de vreme ce înainte de 1989, când domnia sa a absolvit Facultatea de Automatică, această disciplină se studia la Facultatea de Electronică? Domnia sa mi-a explicat telefonic că este autodidact și în acest domeniu.”
UMF-ul ne-a explicat că nu are nevoie de performanță: „Tehnologiile medicale au constituit și constituie un domeniu interdisciplinar, iar pentru a prezenta principiile generale tehnice studenților de la Facultatea de Medici sunt suficiente cunoștinte tehnice de bază. Ei nu necesită nivelul de instruire tehnică al inginerilor. Pe baza unui protocol de colaborare cu Universitatea Politehnică București, Facultatea de Inginerie Medicală, cadre didactice din UMFCD predau la această facultate, fără a deține pregătire de bază de ingineri, dar în scopul unei pregătiri interdisciplinare a viitorilor ingineri. (n.a. noi nu am întrebat de ce Purcărea nu e medic!) Acelaşi lucru este valabil și în cazul marketingului, nu este o facultate de marketing, ci una în cadrul căreia studenții află despre principii generale de marketing, aplicabile domeniului medical.
Prin lege, Purcărea ar trebui să aibă cunoștințe „la cel mai avansat nivel”
Articolul 158 din Legea Educației Naționale 1/2011 prevede că „studiile universitare de doctorat reprezintă al III-lea ciclu de studii universitare și permit dobândirea unei calificări de nivelul 8 din EQF/CEC și din Cadrul Național al Calificărilor”, stablit prin HG 918/2013.
Astfel, nivelul 8 din HG 918/2013 prevede dobândirea de cunoştinţe la cel mai avansat nivel dintr-un domeniu de muncă sau de studiu şi cunoştinţe aflate la graniţa dintre diferite domenii. Prin urmare Purcărea care deține doar cunoștințe de bază sau obținute haotic ca autodidact.
Totodată conform art 137 din Legea 1/2011, „Programele de studii universitare dau acces la ocupații și funcții specifice fiecărui ciclu de studii universitare absolvit.”. Așadar, Purcărea ar putea preda cursuri din ce a studiat la Facultatea de Automatică , nu Marketing care se studia la ASE , și nu Tehnologie Medicală care se studia la Electronică!
Jinga nu comentează faptul că autodidactul conduce doctorate în domeniul Medicină
L-am întrebat pe rectorul Jinga: „Cum poate fi dl. Purcărea conducător de doctorate în Domeniul Medicină – Marketing și Tehnologie Medicală ca simplu „autodidact”?”
Răspuns UMF a fost sec: „Domnul profesor Purcărea a dobândit calitatea de conducător de doctorat în conformitate cu prevederile Legii educației naționale 1/2011 și cu prevederile ordinului 3121/2015 privind organizarea și desfășurarea procesului de obținere a atestatului de abilitare.”
Jinga nu răspunde cum de a putut scrie manuale de Marketing acest Purcărea vândute obligatoriu studenților
„Materia „Marketing și Tehnologie Medicală” este obligatorie, deci foarte importantă pentru medici, la Facultatea de Medicină și tinerii studenți sunt obligați să cumpere pentru examen doar materialele bibliografice coordonate de acest „autodidact”, Purcărea V.L. care nu are pregătire în domeniu. Cum explicați?”, l-am întrebat pe actualul susținător al lui Purcărea.
Jinga a ocolit și aici un răspuns ferm: „În cadrul UMFCD cadrele didactice pun la dispoziția studenților suporturi de curs și manualele didactice pentru fiecare disciplină. Aceste manuale, unice pe disciplină, sunt fie disponibile spre consultare, fie disponibile pentru împrumut (gratuit) la Biblioteca UMFCD. Pentru doritori, manualele pot fi achiziționate de la Editura Universității.”
Am deschis și eu manualul de marketing scris de acest autodidact și de la prima pagină m-a lovit competența autorului: printre condițiile unui sistem de sănătate performant, Purcărea consemnează „eficacitatea și eficiența”. Poate îi spune cineva că cele două cuvinte sunt sinonime perfecte (DEX: EFICIÉNȚĂ, eficiențe, s. f. Eficacitate. [Pr.: -ci-en-] – Din fr. efficience.) sau și la limba română, ca profesor universitar la UMF sunt necesare tot doar cunoștințe de bază?
Asa ceva! UMFistanul are proprile legi,sefii fac ce vor.Asa e in sistemul medical.Spitale vraiste,manageri care nu au treaba cu sistemul,condamnati, il mulg si sunt tinuti in brate de cate un Prof.Dr…….,oare de ce?
Mai bine trimiteți articolele astea cu umfistii-dumnezei la organele de cercetare penala, în speță DIICOT, altfel ne vom trezi ca peste un an și motanul lui purcarea va fi Prof la umf.
luati cu paine ca si aia e scumpa acu si votatzi cu PSD-PNL-UDMR-HAUR………….UMFISTAN in toata splendoarea lui……….dar ce sa vezi? nici studentzii nu la- phootot in goora pe dl purcarea………..daca era amfiteatrul GOL la 1-2-3 cursuri poate onor conducerea s emai gandea la obligativitatea cursului…………
acum inteleg de unde lipsa de empatie si intelegere fata de studentii medicinisti si medicii.
Normal ca dansul se astepta sa venim cu zambetul de tamp pe buze, ca sa ne lase sa stam la ora lui de marketing (obligatorie). Ce sa stie el de noptile nedormite, stresul si starea psihica si fizica proasta prin care un student la medicina trece.
domnule lorin, sper ca nu v ati uitat zambetul acasa citind acest articol.