Home Dezvăluiri Soția lui Marian Neacșu, noul Hrebenciuc din Camera Deputaților, numită ilegal în...

Soția lui Marian Neacșu, noul Hrebenciuc din Camera Deputaților, numită ilegal în fruntea PAID cu un venit de 5000 EURO pe lună

DISTRIBUIŢI

Fost lider al grupului pesedist din Camera Deputaților, Marian Neacșu a fost ales Vicepreședinte al Camerei Deputaților în locul demisionarului Viorel Hrebenciuc. Neacșu e un familist convins, dispus să meargă și la închisoare numai ca soției și fiicei să le fie bine racordându-le la rețeaua banilor publici. Ce-i drept , pentru faptul că și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, deputatul PSD  Marian Neacșu e deja trimis în judecată la sfârșitul anului trecut pentru conflict de interese. În cazul soției, lucrurile sunt mai complicate, întrucât ea a fost avizată în funcția de director general al asigurătorului PAID România, în urmă cu un an și jumătate, fără să fie îndeplinită una dintre cerințele prevăzute de legislație, care prevede o experiență de cel puțin 5 ani în domeniul asigurărilor pentru o poziție de conducere. Conform legislației, pentru avizarea la conducerea unei companii de asigurare, candidatul trebuie să aibă o experiență de cel puțin 5 ani în domeniul asigurărilor sau de 7 ani în domeniul financiar-bancar, din care cel puțin 3 ani, respectiv 5 ani, într-o funcție de conducere în aceste domenii. În cazul doamnei Nicoleta Neacșu , niciuna din aceste condiții nu este respectată.

Potrivit datelor din CV-ul acesteia, Nicoleta Radu-Neacșu a ocupat funcția de inginer la Combinatul Siderurgic Călărași în perioada 25 septembrie 1989 – 22 ianuarie 1990 și a activat pe aceeași poziție la Întreprinderea Județeană de Prestări Servicii și de Producție Industrială Ialomița, în perioada 22 ianuarie 1990 – 30 octombrie 1990.
După evenimentele din 1989, actualul director general al PAID România a deținut funcția de director comercial al Hermes SRL Slobozia în intervalul 1 noiembrie 1990 – 30 aprilie 1993 și a condus societatea Almir SRL Slobozia în perioada 1 mai 1995 – 18 noiembrie 1996, ambele firme desfășurau operațiuni de import-export. După expertiza căpătată la cele două firme, nevasta deputatului PSD și-a făcut propria firmă și astfel, potrivit datelor din CV, din ianuarie 1998 și până în martie 2007, Nicoleta Neacșu a fost administrator și asociat unic al Colosseum Imex SRL Amara, o societate care a produs confecții tip jeans, vândute pe piața externă sub marca „Colosseum”. Ulterior, ea a fost numită director general al societății. Potrivit datelor Registrului Comerțului Colosseum Imex este în faliment, aflându-se sub incidența Legii 85/2006 privind procedura insolvenței. Singura experiență a doamnei Neacșu sunt cele șase luni în care s-a ocupat de activitățile de control intern ale PAID, înainte de a fi propulsată direct în vârful instituției, în funcția de director general. Pe baza competențelor sale, desigur… Surse din piaţa asigurărilor susțin că pentru funcția de la PAID România Nicoleta Neacșu încasează lunar un salariu net de 5.000 de euro. Declarația de avere a deputatului Neacșu menționează ca și confidențial salariul doamnei Neacșu, ceea ce, conform legislației actuale ar putea declanșa verificarea averii de către ANI. Conform declarației lui Neacșu privind veniturile soției pe 2012 și având în vedere că Doamna Neacșu a devenit director general la PAID România la sfârșitul lunii aprilie, rezultă că în 2012 aceasta a fost angajata PAID vreme de vreo două luni, perioadă în care a încasat, conform declarației de avere a soțului, 12.159 lei, adică vreo 3000 de euro, ca simplu angajat, în două luni. Ulterior, odată cu funcția au crescut și veniturile , ajungând lunar la 5000 de euro.

Toți proprietarii de locuințe plătesc salariul lui madam Neacșu

PAID a fost înființată în septembrie 2009 în baza prevederilor Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, ale Legii 32/2000 privind activitatea de asigurare și supravegherea asigurărilor și Legii 31/1990 privind societățile comerciale.
Potrivit legislației, toți proprietarii de locuințe au obligația de a încheia o poliță de asigurare obligatorie emisă de PAID, denumită PAD, care acoperă riscurile catastrofice (cutremur, alunecare de teren și inundație) în limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, în funcție de structura constructivă a locuinței asigurate.
Prima de asigurare este de 20 euro, respectiv 10 euro, în funcție de suma asigurată.
Deși nu îndeplinea condițiile legale, în unanimitate de voturi, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a hotărât aprobarea competentei neveste a lui Neacșu ca persoană semnificativă – director general, la societatea Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), având în vedere prevederile articolului 23, aliniatul 1, litera B, punctul b din Normele privind autorizarea și funcționarea asigurătorilor, puse în aplicare prin Ordinul CSA 16/2012, precum și articolului 42, aliniatul 1 din Legea 32/2000, potrivit căruia CSA este singura autoritate în măsură să se pronunțe asupra considerentelor de oportunitate, evaluărilor și analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale. Deci responsabilitatea aparține Consiliului CSA: acesta era condus de Daniel George Tudor, alături de vicepreședinții Tudor Baltă și Gheorghe Cornel Coca-Constantinescu, precum și membrii Dan Constantinescu, Daniela Popa, Dorul Claudian Frunzulică și Albin Biro.
Nevasta lui Neacșu a fost singura persoană nominalizată de PAID pentru a fi avizată în poziția de director general, după vacantarea postului în urma renunțării de către Aurelia Cristea la această poziție. Aurelia Cristea a obținut un mandat de deputat în urma alegerilor de la sfârșitul anului 2012. Cu alte cuvinte, cu excepția soției liderului grupului PSD din Camera Deputaților,  nu s-a mai găsit nimeni în PAID România, cu experiență în domeniu, care să-și dorească să conducă instituția. Curat noroc pentru doamna Neacșu!

Deși autorizarea actualului director general al PAID România, poate să fie retrasă în orice moment, în condițiile legii, ca dealtfel a oricărei alte persoane autorizate ca persoane semnificative în domeniul financiar non-bancar”, nimeni nu se deranjează să o facă.

Soția deputatului Neacșu – specialistă în mecanică fină

Potrivit datelor din CV, Nicoleta Neacșu a absolvit cursurile Institutului Politehnic București în anul 1989, profilul mecanic, specializarea mecanică fină.
În 2007, aceasta a obținut o diplomă de master la disciplina „Spațiul public european”, după ce a urmat cursurile Facultății de administrație publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București.
Doi ani mai târziu, soția deputatului PSD a primit, în urma unui curs de șase săptămâni la CECCAR România, un certificat de absolvire la disciplina „Evaluare economică și financiară a întreprinderii”.
De asemenea, doamna Neacșu mai  deține din anul 2012 un certificat de absolvire la disciplina „Manager de proiect”, obținut în urma unui curs de 7 zile la Eurobest Team SRL. Cu aceste calificări, fără vreo legătură cu sectorul bancar sau cu cel al asigurărilor, Nicoleta Neacșu a fost numită în aprilie 2013 director general al PAID de unde încasează lunar mii de euro.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.