Medalia de aur și campion mondial absolut la retrocedări este Gheorghe Stelian. Numai din două dosare acesta a încasat 141 milioane de Euro (el 105 milioane și mami și tati 35 milioane de EURO), profitul realizat fiind de 139 milioane de EURO. Gheorghe Stelian este samsarul familiei infracționale UDREA-COCOȘ. Stelian a declarat la DNA că pentru retrocedarea de 89 milioane EURO i-a dat lui Dorin Cocoș în tranșe o șpagă de 10 milioane de Euro. Menționăm că neprihănita Elena Udrea a declarat că nu știa nimic de ceea ce făcea soțul său. Adică ea doar cheltuia milioanele, nu se întreba de unde vin.
CITEȘTE ȘI GHEORGHE STELIAN A MAI PRIMIT ILEGAL 52 MILIOANE DE EURO DE LA ANRP
Medalia de argint o câștigă omul de afaceri Horia Şchiopu – Simu. Acesta a cumpărat drepturi litigioase cu circa un milion şi jumatate de dolari și a câştigat peste 100 de milioane de euro.
Conform wikipedia, Horia Șchiopu Simu (n. 17 octombrie 1975, Alba Iulia) deține, împreună cu Horia Pitulea, compania Cuprom București, singura companie producătoare de cupru din România. Cei doi sunt supranumiți „bancherii cuprului”. Holdingul Cuprom este format din cele două fabrici românești de cupru – fosta Phoenix Baia Mare și fosta Elcond Zalău și două institute de proiectare și cercetare – Cepronef și Ipronef, pe care Simu și Pitulea le-au cumpărat de la stat în 2003. Prin intermediul Cuprom și al vehiculelor financiare Nordexo Manufacturing și Amteck Investiții, Simu și Pițulea dețin compania de foraj Foradex București, producătorul de cabluri Cord Buzău, producătorul de sticlă GlassCorp Buzău și producătorii de ape minerale Lipomin Lipova, Carpatina și Herculane Water din Băile Herculane. La mijlocul anului 2008, Horia Simu a devenit acționarul majoritar al companiei de construcții CCCF (Compania de Construcții și Căi Ferate) București, prin intermediul vehiculului de investiții Wagma Holdings Limited. De asemenea mai deține în nume propriu circa 9,5% din acțiunile producătorului de motoare electrice pentru aparate electrocasnice Electroargeș din Curtea de Argeș.
Bronzul revine lui Mihai Rotaru care a investit sub un milion de euro şi a câştigat aproape 25 de milioane de EURO. Om de afaceri care împreună cu sora sa, Diana Le Bomin, l-au susținut pe Andrei Hrebenciuc fiul lui Viorel Hrebenciuc pentru un loc în fruntea SIF Moldova.
CITEȘTE ȘI CUM L-A DESPĂGUBIT ALINA BICA PENTRU TERENUL DE SUB DORALY CHIAR PE PATRONUL DORALY
Următorul în top este Marius Barbu. Acesta figurează cu domiciliul în București dar a primit în Cluj-Napoca, peste 20 milioane de EURO. A cumpărat drepturi litigioase cu mai puţin de 500 de mii de euro, dar a câştigat, după ce dosarul a fost aprobat de ANRP, peste 20 de milioane.
Militaru Marius Bogdan. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 290.000 lei, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 44 milioane lei;
Nisiparu Irina Alexandrina(soția lui Mihai Rotaru). Aceasta a platit pentru drepturile litigioase circa 660.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 36 milioane lei;
Groza Daniel. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 420.000 lei, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 33 milioane lei;
Osman Laurentiu. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 1,5 milioane euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 30 milioane lei;
Aceștia sunt doar primii opt despăgubiți în ordinea valorilor. În total, ANRP a acordat mii de despăgubiri în valoare totală de peste 1 miliard de EURO samsarilor de drepturi litigioase.