DISTRIBUIŢI
minte

Tudorel Toader a fost un submediocru până la vârsta de 22 de ani când a reușit, în mod surprinzător doar pentru unii,  să intre la Facultatea de Drept din Iași. Ajuns procuror în 1986 în județul Vrancea, la Panciu, în plină dictatură ceaușistă, Tudorel servește regimul comunist cu devotament. În octombrie 1990 Toader imediat trece de partea noii puteri instalate și devine asistent universitar la vârsta de 30 de ani.
Desigur că după ce l-ai ascultat aseară cum judeca el activitatea Laurei Codruța Kovesi te gândești că el e perfecțiunea întruchipată și nicidecum că ar putea minți în CV pentru a-și ascunde trecutul educațional mediocru.
Liceul Unirea din Focșani, absolvit de Tudorel Toader, nu era unul de matematică-fizică așa cum minte el în CV, ci era de fapt un liceu industrial cu profil auto, iar absolvenții primeau calificarea de șoferi, desigur dacă treceau examenul auto. Chiar începând cu anul 1977 când partidul a vrut desființarea liceului, clădirea fiind afectată la cutremur, instituția a fost mutată de la ministerul Învățământului la ministerul Transporturilor care a și reabilitat clădirea. Liceul a rămas cu profil auto până după anul 1990. Toader era elev în clasa a XI-a în 1977 dar probabil visa și el să fie elev la cel mai bun liceu din Focșani, cel de matematică-fizică, „Alexandru Ioan Cuza” așa că a mințit puțin în CV. Specialist în drept penal, Toader știe că nu riscă nimic că doar nu e infracțiunea de fals că nu l-a anagajat nimeni la minister pe baza liceului absolvit. Dar cum era să scrie „marele” Toader că de fapt a absolvit „Liceul auto din Focșani?”. La blazonul lui? El, crème de la crème?

Nu e prima oară când Toader minte, vezi AICI și nici când face jocuri legate de cariere unor oameni, după cum am arătat în articolul Finul din Vaslui al lui Tudorel Toader, impus șef în CSM, înjură și jignește după care afumă cu tămâie locul. Acesta încasează 13.600 lei lunar

 

153 ARII

  1. Inainte de 1990 pentru a aboslvi facultatea de drept in primul rind trebuia sa ai un dosar ” beton” din punct de vedere politic. Dosarul pe care il depuneai pentru participarea la examenul de absolvire la facultate continea informatii despre familia ta incepind cu generatia bunicilor. daca ua fost membrii vreunui partid, daca au fost condamnati penal (ca politic de nu se putea atunci, se poate acuma zice nea tudorica ! ) trebuia sa fii membru de partid obligatoriu sau utcist si sa faci dovada ca ai participat la activitatea PCR indiferent cum si de ce – asta dadea bine la dosar – Acest dosar de inainta catre secretariatul facultatii acolo sectia politruca analiza dosarul si daca considera ca ai origini sanatoase erai acceptat pentru a te prezenta la examenul de admiterere. Examenul de admiterea se compune din scris si oral din cite imi mai aduc aminte la gramatica limbii romane, istoria patriei si …socialismul stiintific (aici se poate sa gresesc si sa fi fost economia politica din liceu care, numai economie politica nu era ! In plus trebuia sa stii congresele pcr si ce a mincat tov si tovarasa la congrese si ce au hotarir aplaudacii ! Ce vreau sa subliniez: vocabularul, prestatia si stilul limbii de lemn in care a prezentat aseara tudorica fara frica PARERILE SALE despre dna Kovesi arata clar scoala de tip Stefan Gheorghiu pe calre a absolvit-o precum si invataurile marxost-leninist-staliniste de care nu aputut si nu poate sa se debaraseze ! Printr-o smecherie de doi lei ce face dl tudorica: arunca pisica in curtea presedentiei, iar prin modul care a fost conceput raportul nu arat deficiente de MANAGEMENT in cinducerea DNA. de fapt, arata frustarile peronajului tudorel fata de dna kovesi ! ATIT!

        • La facultățile de la drept se intra cel mai ușor. Chestia cu dosarul beton era când intrai în procuratura. Forțele cele mai tari ale statului socialist erau Partidul Comunist, Securitatea si Procuratura.
          Ar fi de dorit ca autorul postării despre Tudorel Toader, să mai scrie o postare si despre Monica Macovei, Mungiu-Pippidi, Basescu Traian. Dacă se poate tot așa de amănunțit, cu date din dosarul de cadre.

          • Esti total cu capul…
            la drept erau 15-20 pe loc…si in realiate pentru cineva care nu era beizadea sau securist; concura pe jumatate din locuri…adica erau 40 pe loc fiinca jumate erau rezervate deja pt altii…ca sa intri pe bune trebuia sa ai capul cat masina de spalat; sau doar sa fii o zdrenta de copil nomeclaturist

        • O tampenie ce scrie cetateanul ala cu facultatea de drept si partidul! Chestiile astea cu „originea sanatoasa” au fost demult pe vremea lui Dej si a ocupatiei rusesti. Regimul securisto-comunist era mult mai pervers decat il caricaturizeaza niste ignoranti. La facultati erau locuri putine si concurenta mare, incat se invata pe vremurile acelea! Nu cred ca un absolvent de la liceul de soferi avea sanse la drept! Dar nici nu se spune daca a facut la seral sau la f. frecventa. ca a absolvit-o cam tarziu!

          • A intrat la facultate cu recomandare UTC, cu dosar si cu armata la munca la canal . A fost brigader tovarasi. Cu liceul auto e adevarat .

          • Va contrazic in cunostinta de cauza. Am avut un coleg de birou care nu a putut urma facultatea de drept nici macar la seral pentru ca nu era membru de partid , iar jigodia de secretara de partid care nu avea nici bac-ul, a refuzat sa-l ajute pe motiv ca nu voia inca un TESA in organizatie.

          • Chestia cu origine sanatoasa era pe timpul lui Dej este un neadevar. Eu am dat examen in 1981 la Liceul Militar din Craiova si cand am depus dosarul de inscriere la examen au facut verificari securitatea si partidul pana la rudele de gradul trei sa fie curate. Asa ca nu mai faceti asemenea afirmatii. Plus de asta se stie ca pentru a avea acces intr-o functie mare pe vremea lui Ceusescu trebuia sa fi colaborator al securitatii, adica TURNATOR.

        • Fals…am avut var care era catalogat cs provenind din familie de chiaburi și a absolvit facultatea de drept…alaturi de procurorii vremii am aflat multe din comportamentul procurorilor legat de politica vremii, cum desfăcea și făceau dosare la comanda șivident transmis cu bună știință urmașilor in profesie, mai ales în familie

      • @Gogu. Gogule esti cam prostovan cu tot ASE-ul tau. Omul are dreptate. Ca sa ti se accepte dosarul la admitere la drept aveai nevoie de recomandare dela organizatia de partid sau UTC si trebuia sa dovedesti ca ai origine sanatoasa. La ASE prin anii 60 se intra cel mai usor cu note mici si chiar foarte mici si nu era nevoie de nici o recomandare. In alta ordine de idei minti cand spui ca ai prezentat la admiterea la ASE diploma de bacalaureat. Prin anii ’60 nu exista o astfel de diploma ci se numea diploma de maturitate. Liceul incepea cu clasa a VIII a iar ultima clasa de liceu era clasa Xa. Nu-mi mai amintesc exact in ce an s-a mai adaugat inca o clasa la liceu, clasa XI dar cu siguranta pana in anul ’65 erau doar clasele VIII-X de liceu iar diploma de absolvire se numea diploma de maturitate. Mi se pare ca si in anul 1967 diploma de absolvire a liceului inca se numea diploma de maturitate.

        • Din 1967 s- a numit diplomă de bacalaureat ! Nu te puteai înscrie la orice facultate dacă nu aveai ” origine socială sănătoasă ” . Foarte mulți elevi ai căror părinți nu corespundeau cerințelor partidului nici nu s-au putut înscrie pt examen la facultatea de drept . Dosarele erau respinse .

          • Calmeaza-te domnule. Ai dreptate, doar pana in 58. imediat ce rusii si-au anuntat intentia de a pleca aceste restrictii au cazut. Nu stiu daca a fost valabil pentru toata tara dar sigur pentru politehnica.

      • Bai, la ASE intrau toti prostii ca era usa deschisa pentru cei care nu intrau in alta parte. Cum intrai, asa si ieseai. Sigur ca nu toti care terminau ASE erau prosti sau trecuti ca gisca prin apa dar majoritatea erau mediocri sau sub. Cei mai buni mergeau la Comert Exterior unde chiar trebuia sa ai dosar politic beton cu membri de familie politruci mincatori de cacat pentru ca deveneai automat si securist. Vezi cazul C***rama, securist devenit mare liberal.

    • E foarte simplu de aflat: intrebati la Ministerul Educatiei si sunt obligati sa va dea denumirea liceului, pe perioade, chiar daca ulterior si-a schimbat numele.

      • Nu-i nevoie. Scrie pe situl liceului: „În perioada comunismului, paranoia industrializării şi tehnicizării a dus ca liceul să decadă prin faptul că a fost transformat din liceu teoretic în liceu industrial.” Vezi la cnu.lufo.ro/istoric

        • ……….PARANOIA INDUSTRIALIZARII SI TEHNICIZARII A DUS LA DEZVOLTAREA ECONOMIEI ROMENESTI INCIT ROMANIA ERA INVIDIATA DE MARILE PUTERI IAR ACUM …DUPA DISTRUGEREA INDUSTRIEI,ROMANIA A DEVENIT COLONIE…..!!

          • Este normal. O tara planificata de economisti si construita de economisti, ingineri si muncitori a fost distrusa de cei mai nemernici si cinici cetateni, absolventii facultatilor de drept, in special avocatii din parlament, notarii, procurorii si judecatorii care din simpli turnatori au devenit ofiteri acopetiti sie sau sri si executa ordinele serviciilor
            Mai mult leprele dracului pe motiv ca dupa pensie nu au pregatire sau inclinatie sa mai castige un ban isi clocesc o lege care le da dreptul incalcand constitutia sa primeasca pensii de 4 ori mai mari decat salariile avute, pensii nesimtite. Anonim 11

          • Nu credeam ca azi mai exista oameni ce pot gandi asa…nu va spune nimic :”timpul trece leafa merge noi cu drag muncim”sau :cine-i harnic si munceste ori e prost ori nu gandeste”si alte asemenea?Daca te „prindeai”cum sta treba si aveai oleaca de papagal te „infia”partidul si-l aveai la degetul mic pe specialistul inginer, medic, profesor. etc ,si asta in timp ce in intreprinderile capitaliste se straduiau cot la cot sa maresca productivitatea prin inventii, inovati si o mai buna organizare a muncii…La drept vorbind comparand itreprinderile capitaliste cu cele socialiste acestea pot fiasimilate ca o forma maisofisticata de asistenta sociala

    • Examenul scris si oral era la filosofie, nu la socialism stiintific. Unul dintre subiectele la alegere de la proba scrisa era intr-adevar din domeniul ‘materialism dialectic si socialism stiintific’, fiecare opta pentru ceea ce cunostea mai bine, poate pentru cosmologia lui Hegel. La oral subiectele erau, de asemenea, din ambele perioade istorice, filosofie pana la Marx, iar mat.dialectic si s.stiintific, dupa.Dosarul era obligatoriu in ceea ce priveste prezentarea, dar continutul nu era verificat ‘ pe teren’, astfel incat toata lumea avea origine etc ok.Este probabil ca ne referim la perioade diferite.

    • Ei , nu mai spuneti , si ce trebuie acum sa faca romanii care au trait pe vremea comunistilor, dupa parerea dvs? Hai sa- i omoram nu- i asa? Sa- i dispretuim pentru ca au trait in acele vremuri? Sunteti ridicoli voi toti cei care va legati de acest aspect.

    • Din pacate foarte mult folclor in ce priveste dosarul de admitere la facultatea de drept.
      Singura cerinta politica era sa fi MP (membru de partid),in rest nu existau exigente speciale.

      • Nu este folclor. Eu am depus dosarul la drept (82) cu o lună înainte de înscrierea normală la alte universități. Aveai astfel posibilitatea de a te înscrie la alte universități în cazul refuzului. Până în 89 erau verificate toate rudele și unele dosare erau respinse, nu era nici o cerință de a fi membru de partid, la 18 ani nici nu aveai cum să fii. Admiterea dosarului îți dădea dreptul de a te prezenta la examenul scris.

      • Prostii indruga toata lumea, dar se stiu care erau conditiile de primire in PCR? Ca trebuia sa ai o meserie, sa te fi remarcat cu ceva. Cum sa fii membru la absolvirea liceului? Utemist da, dar toti erau utemisti. Multi, foarte multi habarnisti o fac pe grozavii din ura fata de semeni de-ai lor. Liceele tehnice au avut un rol urias in formarea TEHNICIENILOR, MAISTRILOR necesari economiei in plina dezvoltare.Erau la noi scoli de maistru de trei ani. Si pregateau cadre tehnice de la practica carora invatau tinerii ingineri stagiari.(In Germania si azi e o onoare sa fii tehnician sau maistru) Absolventii de liceu tehnic se puteau inscrie la orice facultate, inclusiv la Medicina. Sa vapuna Valerica Stoica cum era cu admiterea la facultatile de Drept atunci.

    • Nu mai vorbi prostii. Pentru a intra la drept înainte de ’89 trebuia să știi carte pentru că erau doar cca.200 de locuri în toată țara la zi și la seral. După absolvirea politehnicii , am pus un pariu cu tatăl meu, diplomat în științe juridice că întru din prima la drept și am intrat. Facultatea în sine nu este grea în comparație cu politehnica și putini profesori erau autorități în materie în comparație cu cei de la politehnica. Este un fapt un inginer poate face și dreptul invers nu se poate. Liceul Unirea și Focșani cunoscut de mine a fost alaturi de liceul Cuza Vodă liceu de matematica- fizica. Am avut colegi la politehnica absolvenți ai acestui liceu. Toate liceele de matematica fizica eliberau în anii’80 și diplome pe diferite specialități industriale dar care trebuiau confirmate ulterior în întreprinderi însă în majoritatea cazurilor absolvenții erau deja studenți.

      • Hai ca minti ! In 1966 la Drept pentru ca sa se ocupe toate locurile s-au dat doua sesiuni de admitere ! Se duceau la Drept toate ciurucurile liceelor ! Ca si la ASE ! Intrasem la Politehnica si sambata mergeam la ,, dans ” la Drept . Ne uitam la aviziere si ne cruceam ! Politehnistii aveau 6 ore de curs-seminarii zilnic , 6 zile / saptamana si anii mari mai aveau si doua zile de ,, proiect ” cate 4 ore dupa-amiaza ! La Drept aveau numai cate 4 ore de curs-seminarii zilnic , iar joia era comple libera ! Muream de ciuda !

        • V-ati dus la dans la fatucile de-acolo, renumite pentru darnicia lor 🙂 Eu am absolvit matematica si mergeam tot la drept dupa distractie. Chiar daca eram tot in Universitate, mate era in centru, pe coltul opus rondului.
          Eu stiu ca in anii ’80 pentru absolventii de liceu nu se cerea nimic politic.

        • Pe tot parcursul regimului comunist,la FACULTATEA DE DREPT,se cerea dosar politic favorabil(fără foști deținuți politici în familie,fără rude în străinătate,etc.) pentru a te putea prezenta la concursul de admitere;că reușeai sau nu,asta rămânea de văzut! În 1966,poate or fi fost mai multe locuri,dar mai târziu,la facultățile cu profil umanistic,era moarte de om !

      • Aici e vorba de Drept. Mama a vrut să dea la Limbi Străine și din motiv de dosar i-au zis du-te la profil tehnic. Dar dacă mneata vrei să crezi că nu era cu dosar la Drept, n-ai decât!

    • Liceele industriale erau licee de mate-fizica-chimie. Erau mai legate de practica, dat nu invatsai acolo vreo meserie. Școlile profesionale erau adevăratele pepiniere de meseriași si tehnicieni. Cei mai buni ingineri erau cei ce aveau liceu industrial sau școala profesională cu echivalare. Inginerii cu liceu teoretic erau slabi, erau buni să devină profesori. Pe șantiere, în uzine, în proiectări erau subiecte de luat peste picior. Erau lipsiți de simțul practic, nu se descurcau. Cei din liceul industrial, care nu urmau o profesie tehnica, trebuiau să facă meditații la greu. Cei cu scoli profesionale erau cei mai preferați la facultățile de securitate, procuratura, scoli de partid si Armata. Ei formau nucleul principal al societății socialiste. Mai erau fii si fiicele nomenclaturii, ai gradelor mari din securitate și miliție, din Armata si Procuratura. Urmașii acestora sunt azi în posturile cheie ale puterii.

      • Liceele industriale erau industriale iar cele de matematică-fizică erau de matematică fizică. În Focșani, Liceul Cuza era de matematică-fizică iar Unirea era liceul industrial cu profil auto. Scrie și pe pagina oficială a Liceului Unirea: „În perioada comunismului, paranoia industrializării şi tehnicizării a dus ca liceul să decadă prin faptul că a fost transformat din liceu teoretic în liceu industrial.” http://www.lufo.ro/istoric

    • Articolul este… vai și amar. Albert Einstein a fost extrem de mediocru în liceu, dar asta nu l-a împiedicat să devină savantul care a devenit. Sadoveanu a rămas repetent, și totuși…… Unii oamenii se apucă serios de carte doar atunci când au eichef… dar când o fac o fac nu se joacă.

      • Noi nu l-am comparat cu Einstein pentru că în mod evident Tudorel Toader este mult mai inteligent iar Einstein nici nu a mințit în CV. Cât despre Sadoveanu lingăul comuniștilor…

  2. CE NU INTELEG CETATENII RO SARACI CU DUHUL ESTE FAPTUL CA; INCULPATII, PUSCARIABILII, PENALII, PUSCARIASII, care contamineaza din ce in ce mai mult PARLAMENTUL, GUVERNUL, ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI CENTRALA SI ALTE INSTITUTII ALE STATULUI trebuie scosi din viata publica. EI SE POT BUCURA DE „PREZUMTIA DE NEVINOVATIE” (mult trambitata de mafioti, sifractori, tradatori, etc) cand nu indeplinisc nici o functie publica .
    Intr-o democartie reala PREZUMTIA DE NEVINOVATIE nu opereaza pentru cei ce detin orice functie publica sau de demnitar si sunt BANUITI DE LIPSA DE , CINSTE, DE MORALITATE SI INTEGRITATE , DE LIPSA DE COMPETENTA , DE LIPSA DE CARACTER, DE LIPSA DE INEGRITATE, DE LIPSA DE ONOARE, ETC
    Trebuie anulate toate imunitatile si legile protectioniste a celor alesi PENTRU A CREEA CONDITII ELITELOR SI DEMNITATILOR UMANE SA INLOCUIASCA POLITRUCII INFRACTORI, SEMIDOCTII, ZOILE SI GUNOAIELE UMANE care au distrus RO.
    CEI CE SE VOR ALESI TREBUIE SA O FACA DIN DARUIRE PENTRU SEMENI, DIN VOLUNTARIAT, DIN PASIUNE SI TALENT.
    Trebuie abrogate legile ce permit amenstecul intre puterile statului pentru depolitizarea (demafiotizarea) structurilor statului.
    PARLAMENTUL NU TREBUIE SA NUMEASCA MEMBRI INSTITUTIILOR FUNDAMENTALE ALE STATULUI (CCR, Curtea de Conturi, CSM, Avocatul Poporului, AEP, etc)

    • Subscriu…..!!!!:
      „….PARLAMENTUL NU TREBUIE SA NUMEASCA MEMBRI INSTITUTIILOR FUNDAMENTALE ALE STATULUI (CCR, Curtea de Conturi, CSM, Avocatul Poporului, AEP, etc)…!!”

      • SUBSCRIU LA SOCRATE,POLITICUL SA NU MAI NUMEASCA MEMBRII DE CONDUCERE ALE INSTITUTIILOR APARATULUI DE STAT, IAR IN GUVERN MINISTRII SA FIE NUMITI PE CRITERII DE COMPETENTA SI NU POLITIC,NU MAI VREAU SA VAD BATJOCURA CU SCHIMBAREA A TREI GUVERNE INTR-UN AN,CE COMISII PARLAMENTARE CARE LASA SA FIE NUMITI MINISTRI TOT FELUL DE INFRACTORI SI MEDIOCRI AI SOCIETATII,APROPO DE TARICEANU EL CONSIDERA CA ASTIA SUNT ELITA SOCIETATII NOASTRE…DOAMNE AJUTANEE.

    • ………..POLONEZII AU SCHIMBAT CCR-UL SI TOATE INSTITUTIILE DE FORTA ALE STATULUI CARE CHIPURILE SE LUPTAU CU CORUPTIA SI AU FOST TRECUTE SUB CONTROL POLITIC…..IN ROMANIA NU PUTEM FACE ACELASI LUCRU FIINDCA APAR TOT FELUL DE POLITRUCI CARE NE INVATA CA ROMANIA TREBUIE SA SE INVETE CU STATUTUL DE COLONIE…..!!!

      • Mestere Admiral, cum adica „polonezii au schimbat CCR-ul … ” Care polonezi? Aia buni sau aia rai? Pai tu nu vezi ca „romanii vor sa schimbe legile justitiei”? Trebuie sa ne dam cu … colonie? Dupa nivelul discutiei e clar ca nu avem viitor! Toti striga lozinci goale! „trebuie sa fie bine!” Sa se faca si sa se dreaga, dar bine! Evident incultura e la ea acasa!
        De Revolutia franceza ati auzit? Ati auzit de Marat, de Danton, de Robespierre? Au facut „dreptate” intr-un stat nedrept! Dar au dezlantuit „teroarea” de care n-au scapat nici ei! Nu de lozinci generoase avem nevoie. Astea le poate striga oricine! Nu interzicerea arbitrara a drepturilor cuiva aduce succesul, dimpotriva! Democratia trebuie pastrata cu orice pret!

        • Fals…am avut var care era catalogat cs provenind din familie de chiaburi și a absolvit facultatea de drept…alaturi de procurorii vremii am aflat multe din comportamentul procurorilor legat de politica vremii, cum desfăcea și făceau dosare la comanda șivident transmis cu bună știință urmașilor in profesie, mai ales în familie

  3. Exact asa e! Liceul Unirea NU a fost niciodata de matematica-fizica. Scrie si pe pagina liceului ca in perioada comunista a fost liceu industrial! Cuza era de mate-fizica. De la Cuza intrau clasele de mate-fizica aproape integral la facultati bune: medicina, matematica, fizica, chimie, electronica, automatica, energetica iar de la Unirea intrau la facultati proaste: metalurgie, mecanica agricola.

    • Ce înseamnă după dumneavoastră facultăți „proaste”? Cele la care nu se duceau candidații pentru că nu cunoșteau specificul lor sau pentru că nu sunau frumos ca electronica, automatica etc.? Cum ar fi trebuit să se numească pentru a fi „bune”: metalurmatică, mecanică agricotronică” Cei ca dv. care catalogau facultățile fără să știe cu ce se mănâncă, probabil că nici nu erau în stare să le facă și de aceea nu candidau acolo. Mai mult ca sigur că era vorba de „impresia auditivă” a unor asemenea facultăți și nu de importanța lor, pentru că altfel TOATE facultățile sunt „bune” și formează specialiști pentru toate domeniile vieții social-economice. Este normal să apară diferențe între „condițiile de muncă” ale absolvenților, dar asta nu înseamnă că se poate face o demarcație între facultăți în „bune” și „proaste”. Dacă nu ar fi fost asemenea specialități ați fi mers și azi cu căruța până la București și ați fi arat cu plugul tras de boi zile întregi. Habar nu aveți de aportul acestor facultăți „proaste” la progresul tehnicii. Așa că nu mai dați frâu liber îngâmfării și aflați că dacă sunteți „profesor”, după cum vă recomandă numele ales, asta însemnă că nu ați fost capabil să faceți altceva. Și încă ceva: sunteți subordonat ideii de „imagine” și nu de conținut. De aceea nici nu mă mir.

      • Am exemplificat. E vorba de facultatile la care nu se ocupau locurile in sesiunea de vara si ramaneau locuri pentru toamna. Hai nu o mai face pe prostul ca la unele erau cativa pe loc, la altele ramaneau locuri pentru toamna. Eu stiu ca pentru comunisti toti sunt egali. Dar nu sunt! Sa stii si tu ca de asta se fac topuri de facultati ca unele sunt bune si altele NU! Stii vreun olimpic national sau international care sa fi optat pentru „metal si urgie” sau „mecanica agricola”?

      • nu devia stimabile discutia !

        Aici este vorba despre aberatia, prin care Tudorel mecanicul agricol a fost admis la Facultatea de Drept si minunea prin care a ajunst procuror comunist la 30 de ani !

        Despre asta este vorba si despre statului sau de securist so membru PCR, care i-au facilitat, ca si lui Dan Voiculescu cariera ” universitara „.

        • Admiterea la drept se făcea prin examen la filosofie și istorie. Totuși nu ematematica, fizica sau chimie. Prectic nu aveai nevoie de liceu ci doar de o memorie bună. In rest totuși dreptul nu e politehnica. Sunt destui ingineri cu studii de drept .invers niciodată.

          • facute dupa 89! inainte era mai usor sa devii inginer, pentru ca erau zeci de mii de locuri, iar la drept doar 200. in plus, conditiile de munca in industrie, constructii, agricultura, transporturi erau inumane in raport cu domeniul juridic.

  4. Aseară mi s-a părut de toată jena din punctul de vedere al…dovezilor, ca prof. univ. de Drept, ca om care ar fi trebuit să aibă bun simț și măsura lucrurilor. Ca ton și inflăcărare comunistă este de 10. Numai la plenarele ceaușiste mai era atâta acuzație și înfierare proletară la adresa unui om care a ”denigrat iremediabil România”. Koveși, nu condamnații din fruntea parlamentului !

  5. Pai mai fratilor,eu nu tin cu nimeni,dar sa faci atata caz ,ca a facut nush ce liceu e aberant. Cautati motive aberante sa denigrati un om. Putea sa faca liceul si la fara frecventa,conteaza ca a invatat si a facut „dreptul” si pe atunci se facea pe bune nu ca acum.Probabil cei ce au facut articolul ai „invatat” la Spiru Haret si au cate 3 mastere.

    • mai prostane, asta ai inteles tu? daca voia impecabilitate trebuia sa nu puna ce liceu a absolvit nu sa scrie minciuni. ce sa-ti spun! a facut liceu industrial si dupa trei ani de la absolvire a intrat la facultate! asta nu miroase-a bine!

      • în anii 70 toate liceele teoretice au fost transformate în licee industriale (promoţia 1977, din care am făcut şi eu parte, a fost ultima promoţie oficială de teoretic). bineînţeles că liceele de prestigiu (printre care şi ‘unirea’ din focşani) şi-au respectat blazonul, absolvenţii lor fiind în continuare foarte bine pregătiţi. da’ aveau cică şi calificare într-o meserie. ‘unirea’ era un liceu foarte bun, unul dintre cele două cele mai bune licee din focşani (celălalt fiind ‘cuza’). cât despre dosarul de la drept, el a existat până în 90. nu ştiu exact ce conţinea, dar nu se mai legau neapărat de ‘origine’ – conta în orice caz să nu ai rude care să fi suferit codamnări de orice fel, aici intrând şi condamnările politice din anii 50.

  6. Contează și liceul,dar înainte de 90 se intra greu la Drept dar avea si fara frecventa dar se învață mi mult decit la Dreptul de la Fac private de acum pe care le au multi politicieni de azi,Daca el a fost procuror ceaușist,dl,Lazar ce a fost sau tatăl lui Kovesy?

  7. Desi sunt putini cei care nu inteleg sau nu vor sa inteleaga,durerea este ca au trecut 29 ani si mai nimic nu s-a schimbat.Pacat,am inpresia ca oricine ar veni la putere totul se repeat. Cred ca e un blestem BALCA NIC. Eu am peste 65 si parinti mei povesteau ce saracie era si pe vremea regerului. Dar mai bine sa revedem Caragiale.

  8. Ticalosii abia acum umbla la CV, parca ieri l-au pus ministru. Orice ar spune ticalosii, omul e foarte bun profesional si a stricat aranjamentele slugilor si tradatorilor de tara pentru care un patriot este periculos. Are onoare si demnitate mult peste Kovesi si Iohanis care au devenit slugile ailuminatilor satanisti din UE , SUA si Israel.

  9. Pe vremea comunistilor, o multime de flacai mediocri, dar smecherasi, erau racolati de Securitate si apoi „bagati” la facultatile de drept, uneori direct in anul doi. Sint 95% sanse ca toader sa fie fost (si inca sa fie) securist, sa fi facut „impins” facultatea de drept, dupa care a fost usor, „impingerea” continuind pina in ziua de azi.

  10. am citit multe pe aici, si ineptii, si adevaruri! ca absolvent al unei facultati ‘slabe’, adica TCM Brasov, unde nu ramaneau locuri pe toamna, pot sa va spun ca pentru promovarea admiterii, trebuia sa ai un bagaj de cunostinte la nivel da cala avionului, nu doar la nivel de un ‘bagaj de mana’ cum se cerea la facultatile politice! acolo era de baza si dosarul!

  11. un absolvent de liceu auto obtine diploma de electromecanic auto si suplimentar carnet de sofer , pentru care plateste scolarizarea, asa ca nu mai aberati

  12. Si ce va deranjeaza ca un om,ajuns Judecator si Ministru al Justitiei,ar fi absolvit un liceu industrial si nu unul teoretic,cu profil matematica -informatica sau filologie? A terminat un liceu in fond,a reusit sa ia un Bac.,ceea ce astazi cu greu mai iau absolventii de liceu, bacalaureatul si cu ce note mediocre.A nu se uita, ca in vremurile comuniste ,se facea cu adevarat carte si scoala,iar la facultati indiferent care erau acelea, se dadea examene,grele,nu cu CONCURS DOSARE CA ACUM IN ZILELE NOASTRE SI CU NOTA DE LA BAC.CUMPARATA DE PARINTI,IAR LA DREPT ERAU UN NUMAR MARE DE CANDIDATI SI NOTELE DE ADMITERE ERAU MARI,IAR MATERIA DE ADMITERE EA ISTORIA ROMANIEI SI FILOZOFIA,INLOCUITA ASTAZI CU GRAMATICA. Ar fi de dorit fiecare sa va vedeti de problemele voastre si sa numai criticati pe unii si altii ce si cum au terminat liceul ,ce au facut in tineretea lor,va spune acest lucru o absolventa de liceu,profil umanist din perioada comunista,absolventa de Drept si al unei alte facultati.

      • Foarte important ,a mintit,de ce ,pentru ca este un complexat,ceva nu i-a placut nici lui in traseul lui profesional !!!Oricum se pare ca s-a inteles bine cu eminentele juridice Iordache,Nicolicea,Serban Nicolaie*si asta sofer * !!!Caracter mierabil.face o treaba muradara,nu se gandeste nici la copii lui !!

  13. Foarte multe cozi de topor au intrat la facultate pe baza de dosar, in anii comunismului. Eu cunosc cateva cazuri. Lumea era impartita in doua: pe de o parte erau copiii care isi rupeau coatele si creierii invatand si se bateau cate 5-7-10 pe un loc, si pe de alta parte erau imbecilii bolsevici, inculti, agramati si redusi mintal, care au afcut pact cu diavolul (a se citi „au semnat contract de colaborator cu secu”) si li se oferea pe tava unb loc la o facultate buna. Asa au ajuns unii procurori, judecatori, medici, profesori, ingineri. Slugarel Toader e unul dintre aceste cazuri.

    • Pentru ANONIM, daca te-ai uita bine in jurul tau vei observa ca TOTI cei care au semnat cu securitatea angajament, dar mai ales cu cei de la KGB si CIA, au ajuns bine. Cei care nu au semnat au ajuns ANONIMI, dar tari in gura, mai ales din fata calculatorului. Precizare, Securitatea, KGB si CIA nu se incurcau cu NULITATI, adica ANONIMI, care cel mult puteau fi usor manipulati sa participe la niste mitinguri pro sau contra cui aveau ei interes dar ma majoritate a celor care aveau angajament cu ei, erau in proportie de 99,99% oameni de valoare, care aveau acces la informatii, aveau posibilitate prin capacitatile lor proprii sa acceada in functii si profesii nu erau orice jagardea care maraie si cand bate vanul.

      • Menționăm că odată cu intrarea în vigoare a GDPR toate mesajele pe curentul.info sunt publicate ca ANONIME. Nu e opțiunea cititorului să rămână anonim, ci a noastră.

  14. În cadrul unei ceremonii în care liderul studenţilor din anul III la Facultatea de Drept a primit „cheia succesului“ în calitate de reprezentant al promoţiei viitoare, Silvian-Emanuel Man a făcut o comparaţie între modul în care sunt percepuţi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi fosta şefă a DNA Laura Kodruţa Kövesi. „Succesul nu se măsoară după cât de departe veţi ajunge în carieră, ci se măsoară după cum îşi vor aduce aminte oamenii de voi, în posteriate. De aceea, vă rog să intraţi în istorie ca luptători împotriva corupţiei, minciunii şi neadevărului, şi să nu fiţi carecumva părtaşi cu politicienii şi cu infractorii. Să fiţi iubiţi şi aclamaţi cum a fost iubită şi aclamată doamna Kövesi săptămâna aceasta şi să nu intraţi în infamie, cum a intrat, din păcate, domnul Toader! Doamne, ajută! Adevărul va răzbi prin voi!“, le-a tranmis Silvian-Emanuel Man colegilor

  15. Este foarte interesant cum niste nimeni care nu au stat o data la discutii cu Tudorel Toader il fac terci. Nu stiu ce liceu a facut, nici nu ma intereseaza, nu stiu nici daca a mintit in acel cv sau l-a redactat altcineva si s-a produs o eroare. Un profesionist ca Tudorel Toader nu ar trebui sa fie jenat daca a absolvit liceul auto, textile sau mai stiu eu ce. Am avut onoarea sa-l am ca profesor, pe vremea cand era decan al Facultatii de Drept-A.I.Cuza. Al lui este meritul ca aceasta facultatea se pozitioneaza pe locul 2, dupa cea de la Titu Maiorescu. A facut foarte multe pentru o facultate aflata aproape in ruina. Este un specialist extraordinar. Singurul care e membru in Comisia de la Venetia, de aceea este amuzanta manipularea care se incearca referitor la acea comisie, zilele acestea. Acel studentel Emanuel nu stiu cum, are timp sa creasca, si sa spuna cuvinte care suna bine, dar e ingrijorator daca se inchina la kovesi pentru ca poti detesta mizeria psd si in acelasi timp sa vezi obiectiv ce s-a facut bine si ce a fost spectacol in activitatea doamnei kovesi. Dar pentru asta, acel student mai are nevoie sa evolueze ca jurist, sau sa reciteasca niste cursuri din anul 1.
    Singurul repros pe care i l-as face fostului meu stimabil profesor este acela ca a facut o mare greseala sa intre in politica, sau, ma rog, intr-un guvern politic. Nu avea nevoie ca o gloata de infractori sa-i pateze cariera de o viata.

    • Mda, dar mai stim ca la CCR a fost „impins” de Relu Fenechiu, infractor notoriu de pe meleagurile iesene, ba mai mult, a mai intarziat un an in plus pe acolo, desi Constitutia limiteaza la 9 ani mandatul. Oricum, ca ministru, … a fost deplorabil, a fost intr-o companie de tot kkt-ul, iordache, Nicolicea, Serban, … Iar sursele sale de venit, pensie de fost judecator CCR, salariu de ministru, salariu de rector, … Cat naiba mai poate cumula un demnitar care slujeste puterea? Mai era un secretar de stat in guvernul Ponta care avea vreon 14 surse de venit, ala a batut recordul. Si daca era asa, un eminent al dreptului, in cei 2 ani si jumatate de ministeriat, de ce a luat apararea infractorilor si nu a victimelor? Justitia e despre drepturile victimei si nu despre drepturile infractorului. Nu-i asa?

  16. Auzi una bună: nu si-a scris Tudorel CV-ul și de accea este catalogat drept neprihanit!?????
    Cum adică nu si-a scris ‘mnealui?
    De ce altcineva trebuia sa-i scrie CV-ul?
    Acel altcineva,scria CV-uri inspirandu-se din izvoarele istorice sau după dictare și „la impuse” ?
    Haideți să nu exagerăm,pentru a da bine in ochii unora,majoritatea „derbedeilor” politici și trepadusi,ajunși ieri și astăzi în funcții la stat,sunt indivizii care se gudurau pe lângă fesele foștilor și actualilor politruci,în speranța parvenirii subite.
    Așadar,nu pregătirea contează (a se vedea Viorica Vasilica &co)ci cantitatea banilor, rotunjirea fundului și a sanilor ,precum si afacerile părinților ornate cu parandaratul lansat către papagalii ajunși în funcții.

  17. LICEUL UNIREA DIN FOCSANI A FOST O PERIOADA LICEU AUTO PENTRU CA INSPECTOAREA GENERALA FUSESE DIRECTOAREA LICEULUI CUZA. LA LICEUL UNIREA A INVATAT SI ANGHEL SALIGNI. LICEUL UNIREA ESTE INFIINTAT IN ANUL 1886. LICEU CUZA A PRIMIT ACEST NUME ABIA IN ANUL 1959. EU AM ABSOLVIT ACEST LICEU IN ANUL 1959. SI LA CUZA ERAU PROFESOARE CARE TERMINASERA FACULTATEA LA PARIS SAU IN BUCURESTI SI IAISI CU”MAGNA CUM LAUDE”, DAR LA UNIREA ERAU PROFESORI SI PROFESOARE CU DOCTORAT. DE EGZEMPLU PROFESORUL RUSESCU, CARE APOI AFOST DECANUL FACULTATII DE MATEMATICA DE LA INSTITUTUL PEDAGOGIC DE 3 ANI DIN GALATI INTRE ANII 1959-1964. NUMAI CEI CARE SUNT FOCANENI STIU LUCRUL ACESTA . PROBABIL CA TOADER TUDOREL A AVUT GHINIONUL SA FIE ELEV LA UNIREA IN ACEA PERIOADA, CAND EU ERAM PROFESOARA DE MATEMATICA IN COMUNA MEA NATALA. ACUM LICEUL UNIREA ESTE UNUL DIN LICEELE CU CEI MAI BUNI ELEVI INFORMATICIENI. DIRECTORUL LICEULUI, DE ACUM , PROFESORUL CORNEL NOANA, SOTUL UNEIA DIN ELEVELE MELE, SI EA LA RANDUL EI PROFESOARA DE MATEMATICA A OBTINUT FONDURI EUROPENE SI A DOTAT LICEU CU TOT CE ESTE MAI MODERN . AM VAZUT ASTA IN ANUL 2016 CAND ABSOLVENTII DE LA AMBELE LICEE AM SARBATORIT IMPREUNA 57 DE ANI DE LA TERMINAREA LICEULUI. CHIAR DACA LICEUL A FOST O SCURTA PERIOADA LICEU AUTO, PROFESORII DE LA DISCIPLINELE ; ROMANA, MATEMATICA, FIZICA, CHIMIE , BIOLOGIE ETC, ERAU PROFESORI CARE AVEAU DESTUI DE MULTI ELEVI IN LOTURILE NATIONALE ALE OLIMPIADELOR PE E TARA

  18. Mai tanti, ce fumezi? Când era liceu auto „avea destui de multi elevi in loturile nationale”? Hai las-o jos ca macane! Acum o fi liceul bun dar atunci era mai slab decat liceul industrial nr. 1. Elevi la olimpiade n-a avut pana in 1989, nu mai bate campii. Si invata sa articulezi! Stiu, tu votezi psd sau alde de asta minti aici cu nerusinare ca era Unirea bun când era liceu auto! Haida-de! Ca in afara de faptul ca scotea Revista noastra (unde scriau mai mult copii de la alte licee) era liceu industrial!

  19. E JALNIC…
    Acest (tt) e un mediocru, vezi cateva dezacorduri elementare(in vorbire);
    De fapt, nu trebuie sa fii un performer ca sa termini facultatea de drept;
    Un exemplu concret: Seful tribunalului comercial P… (us) era corigent la mate si la fizica si foarte bun la memorare-date sigure, i-am fost profesor in liceu;

    • La Unirea în Focșani nu erau clase de mate-fizică. Erau doar la Cuza. De la Unirea ieșeai șofer. Înainte de 89 mai bun decât Unirea era Industrial nr.1 unde erau profi care făceau meditație în particular cu elevii de la Cuza pentru facultate.

  20. Vă roade rău de tot invidia. T.T. vă este superior din toate punctele de vedere. Orice ați încerca voi să spuneți este foarte ușor să recunoști un om deștept, iar T.T. este un om foarte deștept. Întâi s-a ocupat de EDITAT și acum a venit vremea lui EDITAT. Punct cu punct i-a desființat. Încet, încet va face curat în justiție.

  21. Ba, Anonim-ule… De ce vorbesti tocmai tu care n-ai facut nici liceul, bre? Crezi ca daca „tipi” se aude mai departe? Asa cum e Tudorel, te declaseaza de departe. Ai iesit in frunte, insecta, asa ca vezi sa nu sfarsesti în ligheanul cu apa.

  22. Iar ” plangaciosul” asta?A sufocat emisiunile tv.A ajuns sa-mi fie scarba sa-l vad si mai cu seama sa-l aud cum se vaita in exprimare.
    SARACUL de el…..este paralel total cu deciziile luate cu ” pistolul” in coaste.Un habarnist care poate a fost candva in tinerete ” cineva”, dar acum numai prostii spune si numsi prostii face

  23. Uite, hai sa-ti zic ceva. Am absolvit liceul la Sava, in Bucuresti si am fost doi ani la matematica electronica si doi ani la matematica mecanica. Pe diploma mi-a trecuta vaca de secretara ind. mecanica, in conditiile in care Sava nici nu avea asa ceva. Mai modifica diploma de bac daca poti. N-am treaba cu Tudorel Toader, nu sunt pesedist, vreau numai sa atrag atentia ca trebuie gustata cu precautie informatia.

  24. Iulian:Boala noastra grava este ca peste 50% din romani cred ca este normal sa furi,doar si ai tai au furat,ce ai uitat de basescu,udrea.Asa nu vom ajunge la liman niciodata.

  25. .intelegiti odata…Nu contraza ce fel de liceu a facut ci ce este si face acum asta conteaza pentru cei care au puterea astazi in Romania restul lumi poate sa se contrazica sa se certe sau sa se bata intre ei este dreptul lor fiindca traim intro democratie
    Caini latra ursu metge

    • Unii dintre cei plecati din tara pina in 89 au ajuns oameni mari in vest prin munca,cei plecati dupa 91 au cam fost cu semnul intrebarii ,in vest daca ai muncit si ti ai vazut de viata ta ai devenit om,daca ai umblat cu smecherii si nu tia placut munca…am vazut destule.

  26. Intre anii 80-90 am intrat la drept LA ZI, intrucat nu m-am putut inscrie la Fara frecventa pentru ca mi se cerea sa fiu membru de partid. La admitere se dadea Economia politica- manualul din clasa a 11-a si Filosofia- manualul de clasa a 12-a. Examenul de admitere se baza exclusiv pe memorie. Locurile erau foarte putine, concurenta mare. Toti cei care nu stiau matematica dadeau la drept. Se pica examenul cu media 9. Am trecut de 14 ori prin cele 2 manuale ca sa stiu si virgula unde este pusa si am intrat, nu au avut ce sa-mi faca, examenul a fost scris. In timpul facultatii am avut colegi-copii de nomenclaturisti. In anul 2 de facultate a venit revolutia si profesorul de filosofie ne-a spus ca pentru prima data poate vorbi in acest amfiteatru despre Kant.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.