Home Dezvăluiri Video: Dovada premeditării haosului la votul din diaspora. Corlățean riscă 7 ani...

Video: Dovada premeditării haosului la votul din diaspora. Corlățean riscă 7 ani de închisoare.

DISTRIBUIŢI

 

 

Conform comunicatelor transmise de Ministerul Afacerilor Externe, Corlățean a emis ordinul prin care stabilea secțiile de vot din străinătate „(conform art. 12 din legea nr. 370/2004, secțiile sunt stabilite prin ordin al ministrului afacerilor externe). În acest sens, MAE a propus organizarea a 294 de secţii de votare în întreaga lume, asemeni alegerilor prezidențiale din 2009.”

 Asta deși la începutul acestui an s-au ridicat restricțiile de muncă pentru români și era la mintea oricărui prost că numărul românilor care vor vota va crește în UE pentru că mulți se fereau înainte să se expună dacă munceau ilegal.

 Așadar să luăm cifrele cu numărul de votanți de la BEC din 2009.

 Italia.

 În 2009 la secția 108, singura secție din Torino, au votat în turul întâi 1244 persoane iar în turul al doilea 1781. Coada a fost imensă, lumea a huiduit și a strigat ”Vrem să votăm!” după ce a stat ore întregi la coadă. Menționăm că în 2009 Ministru de Externe era PSD-istul (ulterior UNPR-PMP) Cristian Diaconescu.

 Uite cum s-au revoltat românii în 2009 la secția de votare din Torino.

 

 {youtube}bMYm_z2GfP4{/youtube}

 

 În mod evident, pe baza a ceea ce s-a întâmplat în 2009, în Torino numărul secțiilor de vot trebuia mărit în 2014. Dar acest lucru nu s-a întâmplat: Corlățean a menținut o singură secție de vot în Torino dar a mai făcut o secție de vot în Trieste deși în 2009 votaseră 304 persoane în turul I și 412 în turul al doilea la secția 113-Trieste. Celui mai prost director de logistică dacă îi cereai o decizie îți spunea să faci două secții, cel puțin la Torino și nu la Trieste.

 Iată ce s-a întâmplat la Torino în 2 noiembrie 2014

 {youtube}Ge8mK5Whr7s{/youtube}

 

Franța

 Paris 2009. Coadă imensă la singura secție de votare din oraș. Teodor Baconschi a fost acuzat, în 2009, la televizor, de PSD de fraudarea votului și în 2014 de Victor Ponta. Recent Curtea de Apel l-a condamnat pe PSDistul Bogdan Diaconu să-i plătească lui Baconschi daune pentru această defăimare. Probabil că Baconschi chiar s-ar putea îmbogăți astfel, acum că are o jurisprudență pe subiect.

 

{youtube}_CFTnMxXDyc{/youtube}

 

 Cu tot acest scandal, Corlățean comunică presei că la Paris numărul de secții s-a dublat. Asta însemnând că din una, a făcut două. Asta în condițiile în care la singura secție din Paris, în 2009 au votat 2377 de persoane în primul tur și 3785 în turul al doilea, după ore întregi de stat la coadă. Deci decizia lui Corlățean a fost aceeași ca în cazul Trieste deși în 2009, în celelalte 8 secții de votare din Franța au votat 2108 persoane în turul I și 2575 în turul al doilea, o medie de sub 300 pe secție.

 În 2014 angajații MAE au chemat poliția franceză, atât de mare era coada la ora locală 21.

 

 

{youtube}PfLlYwharvQ{/youtube}

 

 

Londra

 

În 2009, în Londra au fost trei secții de votare la care au votat în primul tur 3304 persoane și 5168 în turul al doilea. La celelalte 5 secții de pe teritoriul Marii Britanii au votat 774 persoane (o medie 155 pe secție) în turul întâi și 835 în turul al doilea (167 pe secție). Și ce decizie ia Corlățean pe banii noștri? Să mai înființeze trei secții, dar nu în Londra, ci în alte orașe. În Londra a menținut cele trei secții. Și aici s-a chemat poliția, în fața secțiilor fiind o mare de oameni care voiau să voteze după ce stătuseră 5-6 ore la coadă.

 

{youtube}cwTXRunirTQ{/youtube}

 

 

Premeditarea cu care a acționat Corlățean îi poate aduce o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani.

Noul Cod Penal prevede la art.297 că abuzul în serviciu contra drepturilor sau intereselor persoanelor fizice se pedepsește cu până la șapte ani de închisoare: 

Abuzul în serviciu

 (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

 Ori dreptul la vot este evident un unul legitim, fiind un drept prevăzut chiar de legea fundamentală: Constituția!

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.