În octombrie 2015, procurorii Parchetului Curții de Apel București au trimis în judecată conducerea AFI Palace Cotroceni pentru că după ce au construit o parte de clădire nu au actualizat declarația de impunere la Direcția de Taxe locale Sector 6 și nici nu a înregistrat în contabilitate partea nouă din construcție, prejudiciind astfel bugetul local cu 4 milioane de Euro, sumă ce cuprinde și majorările pentru cei cinci ani de neplată.
Aceeași ilegalitate s-a produs și la MALL-ul ELECTROPUTERE CRAIOVA unde activitățile de restaurant funcționează pe un etaj intermediar care nu este recepționat cu Primăria Craiova, nu este întabulat și pentru care nici măcar nu există Autorizație de securitate la incendiu eliberată de către ISU Oltenia Dolj deși este frecventat zilnic de mii de oameni.
Food – court-ul situat pe o structură metalică de etaj intermediar în suprafața totală de 12.000 mp funcționează în condiții de nelegalitate de 5 ani de zile. Acest spațiu comercial nu a fost declarat la Primărie, nu este întabulat pe numele niciunei persoane iar pentru acesta Primăria Craiova nu încasează taxele și impozitele locale aferente.
Primăria Craiova cunoaște faptul că etajul intermediar de 12.000 mp din interiorul MALL-ului nu este recepționat și nu este întabulat încă din anul 2011, fiind o suprafața comercială care din punct de vedere juridic nu există și nu are nici un proprietar recunoscut legal, ascunzând astfel faptul că acest etaj reprezintă o sursă impozabila pentru bugetul local.
În complicitate cu beneficiarul real al acestui spațiu, respectiv dezvoltatorul K&S ELECTRIC POWER POINT SA ce a dat înspre închiriere în mod ilegal spații pentru activități de restaurant, Primăria Craiova nu a colectat impozitul pe proprietate aferent acestui spațiu, eludând astfel obligațiile fiscale privind plată impozitului pe proprietate la bugetul local și creând un beneficiu material dezvoltatorului K&S ELECTRIC POWER POINT SĂ prin neplata acestuia. Firma este deținută de doi belgieni, respectiv Kris Carton și Steven van den Boschee și de un suedez, Magnus Lofgren. Nu vrem să credem că cei din conducerea AFI au fost trimiși în judecată pentru că sunt români iar cei trei vestici ce dețin mall-ul din Craiova nu sunt deranjați din motive de naționalitate.
În condițiile în care cunoaște aceste aspecte de funcționare în nelegalitate a acestui spațiu, rămâne să ne explice Primăria Craiova cum a emis Autorizații de funcționare individuale pentru activitățile de restaurant către operatori comerciali importanți precum McDonald’s sau KFC în condițiile în care acest spațiu nu este de fapt recepționat și nici autorizat spre funcționare, ajutând astfel dezvoltatorul să obțină venituri în condiții de nelegalitate.
Funcționarea acestui spațiu comercial fără plată de impozite la bugetul local a avut loc pe parcursul mandatelor Primarului Antonie Solomon și al Primarului Lia Olguța Vasilescu.
Aceste aspecte reies atât din Extrasul de carte funciară din august 2016 aferent Galeriei Comerciale precum și din contractul de transfer de active prin care dezvoltatorul K&S ELECTIRC POWER POINT SĂ a vândut ulterior în septembrie 2016 acest activ către partea afiliată BRĂILA WINDS SRL.
Cu ocazia vânzării Galeriei Comerciale MALL, acest etaj intermediar a fost vândut sub titulatură de “lucrări de construcții”, tocmai pentru că acest etaj nu era recepționat și nici întabulat.
Vânzarea sub formă disimulata a acestui etaj intermediar a fost efectuată de către administratorul judiciar Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) care a administrat și aprobat această tranzacție.
În fapt, în data de 30.11.2011, cu ocazia recepției lucrărilor edificate la acest complex, etajul intermediar de 12.000 mp, deși era edificat integral la acea data, nu a fost recepționat de către Primăria Craiova, întrucât beneficiarul K&S ELECTRIC POWER POINT SA nu avea un contract de lucrări de construcții încheiat în acest sens pe care să îl arate autorităților locale.
În realitate, constructorul real al acestei structuri nu a fost plătit pentru acest etaj intermediar de către dezvoltatorul K&S ELECTRIC POWER POINT SĂ, dezvoltator care nu deține nici un act de proveniența pentru această structură.
Practic din anul 2012 și până în prezent, respectiv timp de 5 ani de zile, în interiorul complexului ELECTROPUTERE PARC CRAIOVA au funcționat și continuă să funcționeze restaurante precum McDONALD’S, KFC și alții, pe o suprafață comercială pentru care nu se achită impozite și taxe la bugetul local al Primăriei Craiova iar oamenii mănâncă în ceea ce în actele oficiale se numește „lucrări de construcții”.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane