Prin decizia premierului Calin Popescu-Tariceanu, ieri au fost eliberati din functie cei trei vicepresedinti ai Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) SA: Petre Terzi, Ion Ilie si Gheorghe Oana. Tot prin decizie a premierului, au fost numiti doi vicepresedinti noi, al treilea post ramanand vacant. Functiile vor fi ocupate de Gabriela Tudor si Cristian Tudorancea.
Gabriela Tudor a fost vicepresedinte al Bancii Comerciale RoBank SA, fiind aleasa in martie 2005 si in functia de vicepresedinte al Asociatiei Romane a Bancilor. La randul sau, Cristian Tudorancea a activat ca director al Directiei de Carduri, din cadrul Raiffeisen Bank.
Schimbarea vicepresedintilor survine numirii noului presedinte al CEC, Eugen Radulescu. La finele lunii martie, conform unei decizii a premierului Calin Popescu-Tariceanu, presedintele de la acea data a Casei de Economii si Consemnatiuni, Enache Jiru, a fost eliberat din functie si inlocuit cu Eugen Radulescu, in acel moment consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.
Procesul de privatizare a CEC este preconizat sa se incheie pana la finele acestui an. CEC are un capital social de 1.497 de miliarde de lei, un numar de peste 9.000 de salariati si o retea teritoriala formata din mai mult de 1.400 de unitati. Toti competitorii care si-au anuntat intentia de a participa la privatizare, in numar de 12, sunt foarte puternici. Printre acestia, HVB, Raiffeisen, Erste Bank, Unicredito, OTP sau Rabobank.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane