Chirurgii ar putea ajunge, in curand, sa opereze de acasa, prin Internet, cu ajutorul unor instrumente robotizate, a declarat, ieri, Ioan Buraga, director general al Directiei Generale de Asistenta Medicala a Ministerului Sanatatii si Familiei, in cadrul conferintei -Telemedicina – tehnologie de succes in secolul XXI-, organizata de Finmedia.
-Ceea ce pare in prezent de domeniul SF-ului nu este decat o urmare fireasca a evolutiei tehnologice pe plan mondial-, a declarat Buraga.
e-Health (e-Sanatate) are ca obiectiv principal dezvoltarea de aplicatii software din categoria tehnologiilor cu cost redus, bazate pe tranzactiile Web, pe retele de comunicare avansate si pe noi modalitati de proiectare a interfetei client/server. Tehnologia e-Health este asociata cu un nou mod de gandire a relatiei medic-pacient.
Companiile IT lanseaza, in acest scop, oferte e-Health proiectate sa ajute la administrarea costurilor, reducerea erorilor medicale si acordarea unei ingrijiri medicale imbunatatite pentru pacienti.
O prestatie mai putin obisnuita a avut Vasile Ciurchea, director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care a retinut din conceptul e-Health ca -acest sistem informatic ne va da foarte multe informatii-.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane