Home Economic-Financiar Colaborare aviatica romano-franceza

Colaborare aviatica romano-franceza

DISTRIBUIŢI

Conducerile companiilor Tarom si Air France au semnat ieri un acord de tip code-share, ce se va concretiza in operarea in comun a tuturor zborurilor pe relatia Bucuresti-Paris.

Este vorba de patru zboruri zilnice dus-intors Bucuresti Otopeni – Paris Charles de Gaulle, care vor fi exploatate in comun de catre cele doua companii, carora li se va aloca un numar de locuri pe fiecare aeronava. -Code-share-ul pe care-l semnam astazi reprezinta un mare pas in parteneriatul nostru, dar nu un punct final-, a declarat directorul pentru Romania al Air France, Rodolphe Lenoir, care a tinut sa sublinieze astfel ca va continua colaborarea si sub alte forme.

Zborurile Tarom vor fi asigurate de avioane Boeing 737 care dispun de clasele Business si Economic, iar cele ale Air France – de aeronave Airbus 319 si Airbus 320 dotate cu trei clase de transport – Business, Tempo Challenge si Tempo.

Parteneriatul ale carui baze s-au pus ieri reprezinta si un element important pentru accederea Tarom in Sky Team Alliance, pentru care sunt necesare aliante de tip code-share cu cel putin doi dintre membrii acesteia. Pana acum, Tarom a incheiat aliante de acest gen cu Alitalia si cu CSA, deci conditia ar fi indeplinita, si directorul de marketink si vanzari al Tarom, dr. Aurelia Fulger, si-a exprimat speranta ca acceptarea in Sky Team Alliance se va produce in 2005.

Chiar daca s-a stabilit acest parteneriat, care intra in vigoare duminica, inca nu s-a ajuns la situatia in care preturile biletelor pe relatia Bucuresti-Paris sa fie aceleasi indiferent daca este vorba de Tarom sau Air France. -Incercam sa facem o coordonare tarifara-, a precizat dna Fulger.

In alta ordine de idei, directorul general al Tarom, Ion Lixandru, a declarat ca cea mai profitabila cursa a companiei este in momentul de fata cea pe relatia Larnaca (Cipru), urmata de cele din Europa de Vest. Pe relatia Paris, de exemplu, gradul de incarcare este de 75%. La polul opus, in opinia directorului, se afla cursa de New York, care, ciudat, are un grad de incarcare extrem de mare – peste 80%. Totusi, domnia sa a tinut sa precizeze ca nu s-a luat pana in prezent nici o decizie de renuntare la aceasta cursa.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.