Se pare că şi romanii au început să economisească mai mult. Dovadă stă raportul Băncii Naţionale: faţă de luna martie, în aprilie valoarea depozitelor a crescut cu aproximativ 700 miliarde de lei. Statistica nu aduce însă doar veşti bune, valoarea creditelor restante a atins în aprilie circa 550 milioane de lei.
Dacă în luna martie a anului în curs, valoarea depozitelor în lei pe termen şi cele rambursabile ale populaţiei şi agenţilor economici a fost de circa 40,5 miliarde de lei, în aprilie a depăşit 41 miliarde de lei. Clujul este oraşul cu cele mai semnificative depozite în lei, peste 1,5 miliarde de lei, în aprilie 2007. În ceea ce priveşte creditele în valută, Constanţa deţine cele mai importante depozite, circa 827 milioane de lei. La polul opus, cele mai mici depozite în lei au fost înregistrate în Giurgiu, Teleorman, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud. Cele mai reduse depozite în valută au fost înregistrate în Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi.
În ceea ce priveşte, creditele restante ale populaţiei şi agenţilor economici, valoarea se ridica la 549 milioane de lei, la finele lunii aprilie, potrivit BNR.
Bucureştiul deţine primul loc la nivelul întregii ţări din acest punct de vedere, cu credite restante în valoare de 164 milioane de lei, circa 30%. Pe judeţe, cele mai multe restanţe sunt înregistrate în Ialomiţa- peste 23 milioane de lei, Cluj- 27 milioane de lei, Timiş-21 milioane de lei, Braşov- 19 milioane de lei şi Sibiu- 14 milioane de lei. Demne de laudă, cu restanţe mai mici la bănci, sunt judeţele: Tulcea, Sălaj şi Olt. Creditele în lei acordate de băncile comerciale se ridicau la 52,55 miliarde de lei, la finele lunii aprilie, faţă de 50 miliarde de lei în martie. Valoarea creditelor în valută acordate se ridică la 48,89 miliarde de lei (echivalent euro).