Presedintele Consiliului National al PNL, Theodor Stolojan, a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Cluj, ca Romania are nevoie de o crestere economica anuala de cel putin 7% pentru a depasi decalajele fata de statele Uniunii Europene si fata de unele tari candidate la integrare, precum Ungaria si Polonia.
Liderul liberal a apreciat ca aceasta crestere economica va trebui mentinuta timp de 20-25 de ani si s-a declarat convins ca valoarea de 5% a cresterii economice anuntate de actualul Guvern este reala, fiind rezultatul ultimilor 12 ani de tranzitie, perioada in care o serie de agenti economici au reusit sa se adapteze la economia de piata.
Stolojan a subliniat ca trecerea de la economia centralizata la cea capitalista poate fi realizata numai prin aplicarea unor masuri de liberalizare, dar a criticat modul in care sunt folosite, in prezent, instrumentele liberale in dezvoltarea economiei de piata, referindu-se in special la -pervertirea- liberalizarii pietei de energie, care a fost in folosul mai multor firme-capusa.
Referindu-se la lupta impotriva coruptiei, presedintele Consiliului National al PNL a afirmat ca acest fenomen nu poate fi eradicat decat prin adoptarea unor masuri ferme la varf. El a reclamat evolutia inregistrata, in ultimii doi ani, de fenomenul coruptiei si a apreciat ca principala cauza a acestei evolutii a fost faptul ca -nu s-a actionat pe o baza sistematica asupra cauzelor-. Stolojan sustine, in acest sens, ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa inceapa cu parlamentarii care trebuie sa renunte la firmele si afacerile proprii. -In momentul in care ai decis sa fii parlamentar, trebuie sa renunti la orice afacere, pentru ca nu poti scapa de coruptie pana nu scoti capacitatile productive din mana functionarilor statului-, a incheiat Theodor Stolojan.
Theodor Stolojan a participat, sambata, la Cluj-Napoca, la o conferinta cu tema -Dezvoltarea economica regionala in viziune liberala. Politica investitiilor. Strategii de modernizare in economia romaneasca-.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane