Autoritatea pentru Privatizare a publicat, ieri, pentru a doua oara, anuntul privind vanzarea pachetului majoritar de actiuni al societatii Electroputere Craiova, impunand patru conditii potentialilor ofertanti, in situatia in care negocierile cu Asociatia Salariatilor Elpas erau departe de finalizare, potrivit declaratiilor ministrului Autoritatii pentru Privatizare, Ovidiu Musetescu.
Guvernul a decis, saptamana trecuta, sa nu prelungeasca termenul legal de valabilitate a ofertelor depuse pentru privatizarea Electroputere Craiova, care expira la 29 octombrie, iar acest proces sa fie reluat.
Primul criteriu de precalificare se refera la experienta ofertantilor de cel putin 10 ani in cel putin unul dintre domeniile cuprinse in obiectul principal de activitate al Electroputere, al doilea stipuleaza realizarea unei cifre de afaceri anuale mai mare de 100 milioane de dolari, al treilea se refera la existenta a minimum trei sucursale sau centre de productie in tari cu putere economica dezvoltata, in timp ce al patrulea criteriu impune capacitatea ofertantului de a fabrica si vinde in mod curent produse similare cu cele ale Electroputere, dar superioare calitativ si tehnologic.
-Noi nu avem nici o problema cu respectarea acestor criterii, dar in prezent evaluam procesul de privatizare a societatii, asa cum s-a desfasurat acesta pana in prezent, si nu pot sa spun inca daca vom participa la licitatie-, a declarat, ieri, directorul general al reprezentantei General Electric in Romania, Dan Ionescu.
Asociatia salariatilor din Electroputere – Elpas – a fost declarata, saptamana trecuta, de catre Autoritate, drept cel mai bun ofertant pentru privatizarea Electroputere. General Electric a sustinut, printr-o scrisoare de intentie, impreuna cu Casa de comert japoneza Marubeni, Asociatia salariatilor Elpas in procesul de privatizare a societatii din Craiova.
Autoritatea scoate la vanzare 62,46% din actiunile societatii, care are un capital social de aproape 123 miliarde de lei. Potentialii investitori trebuie sa cumpere dosarul de prezentare cu 165 milioane de lei si sa depuna o garantie de 11,5 miliarde de lei.
Ofertele finale pentru participarea la licitatie trebuie depuse pana la data de 20 decembrie 2001, documentele urmand sa fie deschise la data de 21 decembrie.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane