Home Economic-Financiar Evaziunea, -mod de viata- in industria carnii din zonele defavorizate

Evaziunea, -mod de viata- in industria carnii din zonele defavorizate

DISTRIBUIŢI

Analiza activitatii de industrializare a carnii din zonele defavorizate, realizata de Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP), scoate in evidenta o serie de nereguli, evaziunea fiscala fiind in majoritatea zonelor -un mod de viata-, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Leonard Cazan, ministrul dezvoltarii si prognozei. -Este limpede ca in industria de prelucrare a carnii din zonele defavorizate legea a fost eludata in cea mai mare parte; doar cu mici exceptii agentii economici au respectat legea. Aceasta analiza scoate in evidenta ca evaziunea fiscala a fost in majoritatea zonelor defavorizate un mod de viata-, a precizat Cazan.

Numarul locurilor de munca infiintate in perioada 1999-2001 in domeniul industriei carnii din zonele defavorizate a fost de doar 5,7% din totalul locurilor de munca create in aceste perimetre, in timp ce facilitatile de care au beneficiat agentii economici din industria carnii din respectivele zone au reprezentat 45,8% din valoarea totala a facilitatilor fiscale acordate zonelor defavorizate. Din datele prezentate in analiza activitatii agentilor economici cu certificat de investitor in zonele defavorizate, rezulta ca politica de acordare a facilitatilor a fost corecta si a avut efecte pozitive, cu exceptia activitatii de industrializare a carnii, a adaugat ministrul dezvoltarii si prognozei. -Analiza arata ca pentru fiecare miliard de lei facilitati acordate in industrializarea carnii au fost realizate investitii de peste 11 ori mai mici, iar numarul locurilor de munca create a fost de peste 13 ori mai mic-, a mentionat Cazan.

Astfel, pana la sfarsitul anului 2001, in zonele defavorizate au fost realizate investitii in valoare de 8.151,5 miliarde de lei, din care 556,9 miliarde de lei in domeniul industriei carnii. Cifra de afaceri realizata de firmele din zonele defavorizate s-a ridicat, in anul 2001, la 2.592,1 miliarde de lei, din care 24,7% in domeniul industriei carnii. In consecinta, Ministerul Dezvoltarii a propus Executivului, la sedinta din 21 iunie, un proiect legislativ care prevede introducerea, de la 1 octombrie 2002, a taxelor vamale de 20% pentru importurile de carne realizate de toti agentii economici din acest domeniu, inclusiv pentru cei din zonele defavorizate, in vederea stoparii evaziunii fiscale in acest sector de activitate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.